Mike Kenny Ραπουνζέλ  χωρίς παραμύθι- στο θέατρο ΚΑΠΠΑ

Θίασος Ηλία Καρελλά
Παιδική / Εφηβική Σκηνή


Δυναμική επιστροφή για την «Ραπουνζέλ χωρίς Παραμύθι»

 του Mike Kenny

Tην παράσταση είδαν περισσότεροι από 40.000 θεατές

τη σεζόν που πέρασε,

σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά, στο θέατρο ΚΑΠΠΑ

 

Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία κατέγραψε στα 25 χρόνια της πορείας του, ο Θίασος – Παιδική Σκηνή  του διακεκριμένου σκηνοθέτη και σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά. Περισσότεροι από 40.000 θεατές παρακολούθησαν την παράσταση με το τελευταίο έργο του Mike Kenny «Ραπουνζέλ χωρίς Παραμύθι», που παρουσιάσθηκε στο θέατρο ΚΑΠΠΑ τη σεζόν 2022-2023, κερδίζοντας μια θέση τόσο στις καρδιές των παιδιών, όσο και των ενηλίκων.

Ο πολύ θετικός απόηχος της παράστασης, καθώς και τα επαινετικά σχόλια του κοινού και της θεατρικής κριτικής, θα φέρουν για δεύτερη χρονιά και την επόμενη σεζόν την «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» στη σκηνή του θεάτρου ΚΑΠΠΑ, που έχει γίνει μόνιμη στέγη του θιάσου. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα, ο οποίος το εμπιστεύθηκε στον Ηλία Καρελλά που το ανέβασε σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα.

Ο Ηλίας Καρελλάς, πιστεύει πως τα διαχρονικά μηνύματα του έργου, που συνομιλούν με την εποχή μας, κάνουν επιτακτική την ανάγκη συνέχισης των παραστάσεων, ώστε να έχουν την ευκαιρία και τα παιδιά που δεν πρόλαβαν, να παρακολουθήσουν αυτό το γεμάτο συναισθήματα και ελπίδα έργο, που είναι κατάλληλο για θεατές κάθε ηλικίας.

Ειδικότερα η παράσταση προτείνεται για παιδιά από 7 ετών, ώστε να περάσουν με τον καλύτερο τρόπο τα μηνύματα του έργου, που έχουν σκοπό να μας ευαισθητοποιήσουν απέναντι στη διαφορετικότητα, την κοινωνική απομόνωση, τον ρατσισμό, τον πόλεμο, το περιβάλλον, τις μαθησιακές δυσκολίες.

Tον ρόλο της μικρής Λέτι ένα κορίτσι που λόγω πολέμου φυγαδεύεται από τους γονείς του για να σωθεί στο Λονδίνο, ερμηνεύει για πρώτη φορά στη νέα παραγωγή, η Δανάη Ομορέγκιε Νεάνθη. Τον πρωταγωνιστικό  ρόλο της αυστηρής κυρίας Πιρς που αναλαμβάνει την κηδεμονία του κοριτσιού,  στον νέο τόπο που πηγαίνει, ερμηνεύει η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός Idra Kayne.

Η ανατρεπτική μπάντα String Demons, ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή την πρωτότυπη μουσική που συνέθεσε ειδικά για την παράσταση, τονίζοντας άλλοτε με ατμοσφαιρικό και άλλοτε με εκρηκτικό τρόπο τα συναισθήματα του έργου.

Στην παράσταση παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Μάκης Νάνος, στον ρόλο του νεαρού Κόνραντ και ο Φάνης Παυλόπουλος, στον ρόλο του αφηγητή.  Η χιουμοριστική νότα της παράστασης εκφράζεται από την επιθετική χήνα, τη μασκότ του έργου, που με τις κραυγές της υπογραμμίζει όσα συμβαίνουν στη σκηνή και προκαλεί το γέλιο των θεατών.

Μια ολοκληρωμένη πρόταση στο παιδικό θέαμα με την υπογραφή του Ηλία Καρελλά, που συνδυάζει μοναδικά επί σκηνής το θέατρο, τους ηθοποιούς, τη μαγεία του σύγχρονου θεάτρου σκιών, με τη  ζωντανή μουσική και τους μουσικούς/ερμηνευτές. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο του 2023 και για σχολικές παραστάσεις.

Θίασος Ηλία Καρελλά

www.thiasoskarella.weebly.com Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00- 16.00

Τηλ/ φαξ: 210 77 77 104,  e-mail: [email protected]

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (INFESTED)

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (INFESTED)   Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΞΕΚΙΝΑ 2 ΜΑΪΟΥ Λίγα λόγια για την ταινία   Ο Καλέμπ, ένας μοναχικός νεαρός άντρας, αποκομμένος από

Άλλες εποχές του Χάρολντ Πίντερ

Άλλες εποχές του Χάρολντ Πίντερ Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Από τις 10 Μαΐου, κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:00