5ο Chania International Photo Festival

Το 5ο Chania International Photo Festival έκλεισε τις πόρτες του με την ανακοίνωση των νικητών και την απονομή των βραβείων του 5ου Φωτογραφικού Μαραθωνίου Χανίων.  Οι συμμετοχές για μία ακόμη χρονιά ήταν πολλές με αξιόλογες φωτογραφίες τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους φωτογράφους.

Την επιτροπή που επέλεξε τις 3 καλύτερες φωτογραφίες αποτέλεσαν οι: Νίκος Αποστολόπουλος Λέκτωρας στο τμήμα Φωτογραφίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο Μάρκος Δολόπικος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Blank Wall Gallery και του Cip Festival και η Μαρία Τουτουδάκη Διευθύντρια της Blank Wall Gallery και του Cip Festival.

   

Οι νικητές του Μαραθωνίου είναι:

Ματθαίος Μακαρώνας 1ο Βραβείο

Γρηγόρης Φιλιππάτος 2ο Βραβείο

Maureen Vastardis 3ο Βραβείο

 

Φέτος είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί 103 φωτογράφοι που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ βρέθηκαν στα Χανιά κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ με τις οικογένειές τους και φίλους τους, δίνοντας μία πολυπολιτισμική νότα στο Φεστιβάλ. Γνωρίστηκαν μεταξύ τους και δημιούργησαν νέες φιλίες.

 

Η μεγάλη συμμετοχή των φωτογράφων και το επίπεδο της δουλειάς τους που σχολιάστηκε θετικά από όλους τους επισκέπτες της έκθεσης αποτέλεσαν κίνητρο για τη Blank Wall Gallery και την ομάδα του Cip Festival να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πραγματοποίησή του.

 

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ 481 φωτογράφοι από 85 χώρες, παρουσίασαν τη δουλειά τους στα Χανιά, σε ένα από τα παλιότερα και πιο εμβληματικά κτίρια της πόλης το Μεγάλο Αρσενάλι και στο Χαμάμ της Οδού Κατρέ όπου πραγματοποιήθηκαν τα Workshops και η παρουσίαση από τον κ. Νίκο Αποστολόπουλο για τη ζωή και το έργο της Gerda Taro

 

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν τους ανθρώπους της Blank Wall Gallery στην υλοποίηση του Φεστιβάλ και δίνουμε ραντεβού για το καλοκαίρι του 2023 στα Χανιά με το 6ο Chania International Photo Festival.

www.cipfestival.com

www.blankwallgallery.com

www.keppedih-cam.gr

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Η αρχαιότητα είναι παιχνιδάκι- KEYBOOKS

TITΛΟΣ: Η αρχαιότητα είναι παιχνιδάκι ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Θεόδωρος Παπακώστας ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Παιδικό / Δραστηριοτήτων Τι ξέρεις για την αρχαία Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη μυθολογία

Jazz in Athens: Το Κέντρο Πολιτισμού «Μάρα Καρέτσος» παρουσιάζει μία μοναδική συναυλία

Jazz in Athens: Το Κέντρο Πολιτισμού «Μάρα Καρέτσος» παρουσιάζει μία μοναδική συναυλία  Το Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης «Μάρα Καρέτσος» διοργανώνει στις 2 Ιουλίου στις 21.00 στο Ελληνικοί Χοροί  – Θέατρο