ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡΣ DUMB MONEY

Βασισμένη στο βιβλίο του Μπεν Μέζριτς, «The Antisocial Network», η ταινία αφηγείται τα απίστευτα, μα τόσο αληθινά γεγονότα μιας ομάδας καθημερινών ανθρώπων που αναστάτωσαν την Wall Street.

5 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από την The Film Group

Στο επίκεντρο βρίσκεται το «Βρυχώμενο Γατάκι» (Πολ Ντάνο), ένας youtuber και χρήστης του reddit που με ταπεινότητα, ειλικρίνεια και δίχως ίχνος επαναστατικής διάθεσης, υποστήριζε πως η μετοχή της GameStop μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά κερδοφόρα.

 

Ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να ανταποκρίνεται στις δημοσιεύσεις του, συνειδητοποιώντας πως μπορούσαν να ανατρέψουν το παιχνίδι της Wall Street∙ όχι μόνο να πλήξουν τα hedge funds, αλλά παράλληλα να πλουτίσουν κιόλας! Όλα αυτά, στη διάρκεια της πανδημίας, μία περίοδο φόβου, απομόνωσης και αβεβαιότητας. Μία περίοδο που η οργή για τις κοινωνικές ανισότητες είχε κορυφωθεί, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για το ξέσπασμα του φαινομένου της GameStop.

 

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κρεγκ Γκίλεσπι («Κρουέλα», «Εγώ, η Τόνια») αναφέρει τα εξής: «Ήθελα να αποτυπώσω την ένταση και την πίεση αυτών των μικρο-επενδυτών στη διάρκεια του φαινομένου και είχαμε μόλις 31 μέρες γυρισμάτων για να τα καταφέρουμε. Ήταν ασυνήθιστα γυρίσματα: είχαμε ένα τεράστιο καστ για μια πολύ μικρή χρονική περίοδο στην διάρκεια της οποίας σπάνια βρεθήκαμε όλοι στο ίδιο δωμάτιο.Ο Πολ ήταν η εξαίρεση. Καταφέραμε να προετοιμαστούμε εκτενώς, το οποίο ήταν υπέροχο και απίστευτα παραγωγικό. Πολλές σκηνές αναπτύχθηκαν μέσα από αυτή τη συνεργασία. Ο ίδιος ο Πολ προετοιμάστηκε τρομερά για τον ρόλο του, έψαξε άρθρα, μελέτησε ώρες διαθέσιμου υλικού. Ήταν τόσο καλά προετοιμασμένος που κατάφερε να εμφυσήσει στον χαρακτήρα του ανθρωπιά και χιούμορ, στοιχεία που έκαναν το Βρυχώμενο Γατάκι τόσο καθηλωτικό».

 

Λίγα λόγια για την ταινία

 

Η απόλυτη ιστορία Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, βασισμένη στα θεότρελα, αληθινά γεγονότα μιας ομάδας καθημερινών ανθρώπων που αναστάτωσαν την Wall  Street και πλούτισαν μετατρέποντας την Gamestop  (ναι, το κατάστημα βιντεοπαιχνιδιών!) στην πιο καυτή εταιρία του κόσμου. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Κιθ Γκιλ (Πολ Ντάνο), ο οποίος αρχίζει να δημοσιεύει στο διαδίκτυο τις επενδύσεις του. Η δημοφιλία των επενδυτικών του συμβουλών εκτοξεύεται, εκείνος και όσοι τον ακολουθούν πλουτίζουν, μέχρι τη στιγμή που οι εκατομμυριούχοι αρχίζουν να αντιδρούν και οι δύο πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με συγκλονιστικές αλλαγές.

 

Το «Μεγάλο Σορτάρισμα» συναντάει το «Social Network» σε μία ταινία βασισμένη στο βιβλίο του Μπεν Μέζριτς, «The Antisocial Network». Με ένα εντυπωσιακό κάστ και σε σκηνοθεσία Κρεγκ Γκιλέσπι («Κρουέλα», «Ο Λαρς και η Κούκλα του», «Εγώ, η Τόνια»).

 

 

Σκηνοθεσία:  Κρεγκ Γκιλέσπι

Ηθοποιοί: Πολ Ντάνο, Σεθ Ρόγκεν, Αμέρικα Φερέρα,  Πιτ Ντέιβιντσον, Σέιλιν Γούντλεϊ, Νικ Όφερμαν, Άντονι Ράμος, Σεμπάστιαν Σταν

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ – NEW STAR

«Θαύμα στο Μιλάνο» το ονειρικό παραμύθι του Βιτόριο Ντε Σίκα σε Digital 4K  Restoration από τις  15/8  στους κινηματογράφους σε διανομή NEW STAR   ΘΑΥΜΑ

Ανέστης Αζάς Τα σκυλιά

  Ανέστης Αζάς Τα σκυλιά   ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Η 19 – 21 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30 Με Τα Σκυλιά, τη νέα του παράσταση που παρουσιάζεται