Ομάδες @ΝΤόΜ «Θέατρο Σπίτι»

Ομάδες @ΝΤόΜ «Θέατρο Σπίτι»

Σεπτέμβριος 2023 – Ιούνιος 2024

 

«ΝΤόΜ» στα ρωσικά σημαίνει “Σπίτι”.

 

Το «ΝΤόΜ – Θέατρο Σπίτι» είναι ένα θεατρικό εργαστήρι-σπίτι που δημιουργήθηκε από την Βάσια Βελτσίστα αμέσως μόλις υποστήριξε το διδακτορικό της στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Θεάτρου της Μόσχας ΓΚΙΤΙΣ στη Ρωσία.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η μετεκπαίδευση και εκπαίδευση της υποκριτικής και η ελεύθερη έκφραση στη σκηνή που απελευθερώνει και στη ζωή. Απευθύνεται σε ανθρώπους με πολλή, ελάχιστη ή και καθόλου εμπειρία στην σκηνή, και πιο πολύ σε αυτούς που θέλουν να ανακαλύψουν καινούρια μονοπάτια στο παίξιμο τους και στον δρόμο τους.

Στο χώρο του ΝΤόΜ λειτουργούν:

 • ομάδες μετεκπαίδευσης υποκριτικής για απόφοιτους ηθοποιούς,
 • ομαδικές και ατομικές συνεδρίες Acting training (προπόνηση υποκριτικής) για επαγγελματίες ηθοποιούς,
 • εργαστήρια υποκριτικής για ενήλικες και για παιδιά,
 • ομαδικές και ατομικές συνεδρίες Ελεύθερης έκφρασης με τεχνικές Δραματοθεραπείας για ενήλικες και για εφήβους.

 

Για την περίοδο 2023 – 2024 το ΝΤόΜ ανακοινώνει τα παρακάτω :

 

 • Θεατρικό εργαστήρι με θέμα τον “Βυσσινόκηπο” του Α.Π.Τσέχωφ.

 

Έναρξη την Πέμπτη 28/9/2023 και κάθε Πέμπτη στις 20:00 – 22:00 | ΝΤόΜ, Βαλτετσίου 50-52, Εξάρχεια.

Το ΝΤόΜ ανακοινώνει την έναρξη θεατρικού εργαστηρίου με θέμα τον “Βυσσινόκηπο” του Α.Π.Τσέχωφ, με σκοπό την δημιουργία θεατρικής παράστασης στον χώρο του ΝΤόΜ “Θέατρο Σπίτι” τον Ιούνιο του 2024.

Σε αυτό το θεατρικό εργαστήρι θα γίνει μία σπουδή στο συγκεκριμένο έργο του Α.Π.Τσέχωφ και θα δουλέψουμε τις βασικές θεματικές της Ρωσικής σχολής υποκριτικής.

Κάθε μήνα θα δουλεύουμε και έναν βασικό πυλώνα υποκριτικής, όπως προσοχή, φαντασία, δράση, συνθήκες, γεγονός κα. Και με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα παρουσιαστεί η παράσταση.

 

Σε αυτό το εργαστήριο:

– ΔΕΝ θα μαθαίνουμε λόγια απ’ έξω,

– Θα γίνονται συζητήσεις πάνω στις σκηνές και θα λειτουργούμε αυτοσχεδιαστικά,

– Θα μάθουμε την βασική ρωσική δραματουργία της ρωσικής σχολής,

– θα κάνουμε ασκήσεις training για την αντίληψη και την προσοχή που βοηθάνε και στην σκηνή και στην ζωή,

– θα παίζουμε, θα παίζουμε, θα παίζουμε!

Το εργαστήριο θα καθοδηγεί η σκηνοθέτιδα Βάσια Βελτσίστα και ο ηθοποιός Ηλίας Κούτλας.Για πληροφορίες και βιογραφικά μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του ΝΤόΜ.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στα κείμενα του Τσέχωφ, ούτε και η γνώση του συγκεκριμένου έργου.

** Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσες/ους θέλουν να συμμετέχουν και να μάθουν μέσα από αυτό.

Ολιγομελής ομάδα. Για δηλώσεις συμμετοχής, ή για απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ, στο email ΝΤόΜ, καθώς και στο τηλέφωνο του ΝΤόΜ 6977505320.

 

 

 • Ομάδα μετεκπαίδευσης υποκριτικής Τσέχωφ πάνω σε κείμενο του Α.Π.Τσέχωφ με σκοπό την δημιουργία θεατρικής παράστασης, για απόφοιτους ηθοποιούς δραματικών σχολών ή για ανθρώπους που έχουν εμπειρία στο θέατρο.

 

Από την Τετάρτη 27/9 και Κάθε Τετάρτη στις 20:00-22:00 | ΝΤόΜ, Βαλτετσίου 50-52, Εξάρχεια.

 

Το ΝΤόΜ «Θέατρο Σπίτι» για 2η συνεχόμενη χρονιά ανακοινώνει τμήμα μετεκπαίδευσης υποκριτικής για απόφοιτους ηθοποιούς με σκοπό την δημιουργία θεατρικής παράστασης τον Ιούνιο του 2024 @ΝΤόΜ.

Στο εργαστήρι αυτό μηνιαία θα θέτουμε βασικές θεματικές της ρωσικής σχολής, όπως το συμβάν, οι προτεινόμενες συνθήκες, ο υπερ-στόχος του ήρωα, αλληλεπίδραση χαρακτήρων κ.α. και με αυτό τον άξονα θα ερευνούμε το σώμα του ηθοποιού και τον λόγο του στην σκηνή.

 • ΔΕΝ θα μαθαίνουμε κείμενα απ’έξω,
 • Θα συζητάμε τις σκηνές και θα τις παίζουμε αυτοσχεδιαστικά,
 • Θα δουλέψουμε βασική δραματουργία στα κείμενα του Α.Π.Τσέχωφ,
 • Θα γράφουμε κείμενα με βάση τον χαρακτήρα και θα δοκιμάζουμε αυτοσχεδιαστικά να τα παίζουμε,
 • Θα κάνουμε training για την καλλιέργεια των βασικών εργαλείων της αντίληψης,
 • Θα μαθαίνουμε η μία/ένας από τον άλλον/η στην σκηνή.

Η Βάσια Βελτσίστα, αριστούχος διδακτορικού του σκηνοθετικού τμήματος του Κρατικού Πανεπιστημίου Θεάτρου «ΓΚΙΤΙΣ», ασχολήθηκε με την αντίληψη του ηθοποιού επί σκηνής και συγκεκριμένα βρήκε έναν δικό της όρο, το «αντι-γεγονός». Ασχολήθηκε με την φαντασία του ηθοποιού και βρήκε πρωτοποριακούς τρόπους να την ενεργοποιεί στην σκηνή.

Στο εργαστήρι αυτό, θα ασχοληθούμε αναλυτικά με τον όρο «αντι-γεγονός» και θα προσπαθήσουμε να το προσεγγίσουμε μέσα από τους ήρωες του Τσέχωφ. Αυτό είναι ένα εργαστήρι που έχει πραγματοποιηθεί στο ΓΚΙΤΙΣ, το 2016 από την ίδια, και θα μεταφερθεί φέτος στον χώρο του ΝΤόΜ «Θέατρο Σπίτι». Στόχος είναι η θεατρική παράσταση με βάση αυτή την έρευνα. Οι συμμετέχουσες/οντες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με διάφορες ασκήσεις μεγάλων δασκάλων της θεατρικής πραγματικότητας, παίρνοντας έτσι ο καθένας ότι χρειάζεται για την σκηνική ύπαρξη του. Στο τέλος της χρονιάς θα δοθούν αναλυτικές βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνήσετε, εδώ, στο email, καθώς και στο τηλέφωνο του ΝΤόΜ 6977505320.

Το θέατρο όταν μας ενεργοποιεί οργανικά μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα την δικιά μας και τον κόσμο γύρω μας.

 

 

 • Ομάδα αυτογνωσίας με τεχνικές Δραματοθεραπείας για ενήλικες 40 συναντήσεων!

Έναρξη την Τρίτη 26/9/2023 και για κάθε Τρίτη στις 19:00-21:00 | ΝΤόΜ «Θέατρο Σπίτι», Βαλτετσίου 50-52, Εξάρχεια. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977505320.

 

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ.

Αυτή είχε μπλε δέρμα,

Όπως είχε και αυτός.

Αυτός το έκρυβε,

Όπως και αυτή.

Ψάχνανε το μπλε

Σε Όλη τους την ζωή,

Περνούσαν από δίπλα του ακριβώς –

ΜΑ δεν μπορούσαν να το δουν..

 

Το ΝΤόΜ «Θέατρο Σπίτι» για 3η συνεχόμενη χρονιά ανακοινώνει ομάδα με τεχνικές Δραματοθεραπείας με προτεινόμενο στόχο θεατρική παράσταση!

Η Δραματοθεραπεία είναι μία επαναστατική μέθοδος ψυχοθεραπείας που ξεκινάει να δουλεύει από την φαντασία και όχι από την λογική!

Είναι μία ευγενική μέθοδος που επιτρέπει στον άνθρωπο που συμμετέχει να παίζει και ταυτόχρονα να κάνει βουτιά στον εαυτό του!

Τα βασικά εργαλεία της Δραματοθεραπείας είναι το Θέατρο, ο αυτοσχεδιασμός, το παιχνίδι, η κατασκευή μάσκας, το τραγούδι, τα παραμύθια κ.α. Μέσα από τις μορφές τέχνης, ο/η συμμετέχοντας/ούσα ελευθερώνει και ενδυναμώνει κομμάτια του εαυτού της/του και εξελίσσεται. Η Δραματοθεραπεία βοηθάει πολύ τους ανθρώπους να εκφραστούν, να φανταστούν, να αντιληφθούν και να αλλάξουν ότι τους ζορίζει στην καθημερινότητα τους.

Η Δύναμη της τέχνης ξεσηκώνει τον εαυτό, τον βάζει σε μονοπάτια απόλαυσης και δημιουργίας!

Για την συμμετοχή στην ομάδα, Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία στην Δραματοθεραπεία αλλά ούτε και στις τέχνες.

Υπεύθυνη της ομάδας είναι η Βάσια Βελτσίστα, σκηνοθέτις, παιδαγωγός, ειδ. Δραματοθεραπεύτρια. Η Βάσια Βελτσίστα έχει ολοκληρώσει το διδακτορικό της πάνω στην Αντίληψη στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Στο πανεπιστήμιο αυτό ανακάλυψε έναν δικό της τρόπο να ενεργοποιεί την αντίληψη και την φαντασία με μία μέθοδο που βασίζεται στην «αντίθετη αντίληψη» του ανθρώπου. Ασχολήθηκε πολύ με την φαντασία ως βασικό αρωγό της επαφής με την πραγματικότητα στον άνθρωπο. Έχει δουλέψει σε διαφορετικές χώρες του κόσμου με ενήλικες και εφήβους, σε ψυχιατρικές δομές και τώρα και στον χώρο που διατηρεί στα Εξάρχεια. Πιστεύει ότι η Τέχνη, όλο και περισσότερο αποτελεί σανίδα σωτηρίας στην εσωτερική υγεία του ανθρώπου και στην επαφή του με την καθημερινότητα. Για πλήρες βιογραφικό και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του ΝΤόΜ.

Η ομάδα θα δουλεύει θεραπευτικά εβδομαδιαία με θέματα που την απασχολούν και προτεινόμενος στόχος της ομάδας είναι η Δραματοθεραπευτική παράσταση στο τέλος της χρονιάς, εάν και εφόσον τα μέλη συμφωνήσουν να κάνουν παράσταση.

Προτείνουμε την Τέχνη ως θεραπευτικό εργαλείο που μας βοηθάει να αναπνέουμε σε μία εποχή που στενεύουν οι επιλογές και οι χώροι ελευθερίας γύρω μας!

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο του ΝΤόΜ, και στο email του.

 

 

 • Τσέχωφ για παιδιά και εφήβους

Από την Παρασκευή 6/10 και κάθε Παρασκευή 17:00-18:00 παιδικό τμήμα και στις 19:00-21:00 τμήμα εφήβων | ΝΤόΜ «Θέατρο Σπίτι», Βαλτετσίου 50-52, Εξάρχεια. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977505320.

 

Το πρόγραμμα «Τσέχωφ για παιδιά» είναι κείμενα του Ρώσου συγγραφέα Α.Π.Τσέχωφ προσαρμοσμένα για παιδιά και εφήβους. Συγκεκριμένα δουλεύουμε διηγήματα του Τσέχωφ γραμμένα απλά και κατανοητά. Καλλιεργούμε την φαντασία των παιδιών μέσα από ασκήσεις στη μικρή μας σκηνή και παίζουμε σε διάφορες φανταστικές συνθήκες.

Στο μάθημα της υποκριτικής μαθαίνουμε να μπαίνουμε σε διάφορους ρόλους και να φτιάχνουμε φανταστικές ιστορίες.

Στο μάθημα του αυτοσχεδιασμού, ένα πολύ σημαντικό μάθημα για κάθε ηλικία της ζωής μας, καλλιεργούμε την ευελιξία μας και την αντίληψη μας ειδικά σε επίπεδο συναναστροφών.

«Μπαίνουμε» στον κόσμο συγκεκριμένων διηγημάτων (για τις μικρές τάξεις) και ιστοριών και θεατρικών έργων (για τις πιο μεγάλες τάξεις). Εμβαθύνουμε στην ιστορία των ηρώων και έτσι καταλαβαίνουμε τον εαυτό μας καλύτερα αλλά και δίνουμε χώρο και στους γύρω μας. Ένα πολύ σημαντικό μάθημα που το μεγαλύτερο του προσόν είναι η μη κριτική σκέψη. Όλα είναι σωστά.

Το θέατρο γενικά, σε όλες τις πτυχές του απελευθερώνει πτυχές του χαρακτήρα του παιδιού που για διάφορους λόγους μπορεί να έχουν μπλοκαριστεί, τις φανερώνει και τις καλλιεργεί, χαρίζει αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία και στις συναναστροφές. Επιτρέπει και επικροτεί τις ευαίσθητες πτυχές του παιδιού, χωρίς κριτική και τους επιτρέπει να ανθίσουν. Δίνει χώρο στη φαντασία, στον σεβασμό, στην ενσυναίσθηση. Και πιο πολύ απ’ όλα τα παραπάνω, το θέατρο χωρίς να είναι θεραπεία, θεραπεύει ευγενικά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

ΝΤόΜ «Θέατρο Σπίτι»

Βαλτετσίου 50-52, Εξάρχεια.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977505320.

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα