Ο Αδέσποτος από τον Γεράσιμο Ανδρεάτο

Ο Αδέσποτος από τον Γεράσιμο Ανδρεάτο

Μουσική: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Στίχοι: Γιόλα Αργυροπούλου

 

Με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα των ζώων» την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, σας παρουσιάζουμε το τραγούδι «Ο αδέσποτος», με την ερμηνεία του Γεράσιμου Ανδρεάτου, σε μουσική του Γιώργου Κωνσταντινίδη και στίχους της Γιόλας Αργυροπούλου. Κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρία Reload, και αποτελεί προπομπό του album «Σκύλος στο δρόμο» που “κουνάει την ουρά του” εντός των ημερών και μας έχει συστηθεί με τα singles «Τα βήματα», σε ερμηνεία  Ιωάννας Εμμανουήλ και το ντουέτο, «Βόλτα του σκύλου»,  με την ίδια και τον  Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Ακούστε το τραγούδι στο YouTube: ΕΔΩ

Ο «Αδέσποτος» είναι ένα τραγούδι σχέσεων, ένα τραγούδι για το εφήμερο του «μαζί» που, ενώ κατά τη διάρκεια του ενδέχεται να γεννήσει θαύματα, στον χωρισμό και την αποκόλληση μπορεί να ραγίσει, ακόμα και να συνθλίψει τον άλλον και να νιώσει  χαμένος  όπως ένας σκύλος που η οικογένεια που μέχρι χτες πίστευε ως δική του τον αφήνει στο δρόμο. Με την διαφορά πως, ο άνθρωπος μετά από κάθε χωρισμό, καθένας στον δικό του χρόνο, θεραπεύεται και προχωρά. Ο σκύλος όμως, εκεί έξω, με τον καθένα στον δρόμο να μην είναι πάντα φιλικός μαζί του και το περιβάλλον να εξελίσσεται όλο και πιο εχθρικό, όταν οι  δικοί του τον εγκαταλείπουν, είναι σχεδόν αδύνατον να τα καταφέρει για πολύ.

 

Πρόκειται για ένα από τα εννέα τραγούδια του παραπάνω cd, με ιστορίες του δρόμου ή των καταφυγίων- πικρές αλλά και χαρούμενες- που δημιουργήθηκε με μόνη πρόθεση και στόχο την στήριξη των αδέσποτων.

Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, έπαιξαν οι μουσικοί Δημήτρης Κουφογιώργος (μπουζούκι, μπαγλαμά, κιθάρες), Νίκος Κασσαβέτης (τύμπανα) και Θεόδωρος Κοέλης (ηλεκτρικό κόντρα μπάσο). Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν από τον Βαγγέλη Σαπουνά (SUB WAYS STUDIO).

 

O AΔΕΣΠΟΤΟΣ

Κανένας δεν μου μέτραγε τα βήματα

περπάταγα μαζί με μια σκιά

προκλήσεις, σταυροδρόμια κι ατυχήματα

Eις βάρος μου να βάζουνε στοιχήματα

ο χρόνος κι η χαμένη μου χαρά

 

Κοπίδι η μοναξιά μα κλείνει τραύματα

σε σκίζει μα σε κάνει δυνατό

Δεν πίστευα μα  μου ‘δειξες τα θαύματα

αυτά που δεν  ζητάνε ανταλλάγματα

και τώρα μου μιλάς για το φευγιό

 

Καλύτερα  αδέσποτος στο δρόμο

παρά να’ μαι σε σκάρτη αγκαλιά

Δεν έχει η αγάπη τροχονόμο

να κόβει κλήσεις σ’ άπονη καρδιά

Καλύτερα αδέσποτος στο δρόμο

παρά να περιμένω τη στιγμή

που θα μ’ αφήσεις έρημο και μόνο

να πάρω τη ζωή μου απ’ την αρχή

 

Στον κόσμο  τούτο όλα ειν’ εφήμερα

το ξέρω, το  ‘μαθα από παιδί

Μα  έβαλες το αύριο  στο σήμερα

και γω που πάντα ήμουνα στα ήμερα

πετάχτηκα σαν άγριο σκυλί

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΒΑΤΡΑΧΟΙ Θέατρο Ροές

ΒΑΤΡΑΧΟΙ Θέατρο Ροές   Πρεμιέρα 17 Μαΐου 2024 Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών «κι όμΩς κινείται» μετά τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις των «Βακχών», συνεχίζει

ΜΑΥΡΗ ΣΑΜΠΟΥΚΑ – GRANDE – ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ

ΜΑΥΡΗ ΣΑΜΠΟΥΚΑ – GRANDE ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ Η προπώληση ξεκίνησε: https://www.more.com/theater/mauri-sampouka-1/   Μετά από αμέτρητες «τελευταίες παραστάσεις» και 2 sold out περιοδείες,