Dancing (fancy) BIOS. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 84

Dancing (fancy)

27-30 Σεπτεμβριου 2023 στις 9μ.μ.

BIOS. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 84

Η προπώληση ξεκίνησε: https://www.more.com/dance/dancing-fancy/

Πτυχές σχετικά με το ικανό, το ανάπηρο, το νέο, ή το ηλικιωμένο σώμα, το σώμα εκείνο που δεν είναι απαραίτητα αποδεκτό να παρουσιαστεί στην σκηνή, διερευνά η παράσταση Dancing (fancy).

Βασικός άξονάς της νέας χορογραφικής δουλειάς της Μαρίας Κολιοπούλου αποτελεί το ερώτημα του Gilles Deleuze: «Τι μπορεί ένα σώμα». Το Dancing (fancy) ξεκίνησε την πορεία του από το πανεπιστήμιο Folkwang στο Έσσεν με την υποτροφία Tanzrecherche NRW και συνέχισε στην Κολωνία με την υποστήριξη του ‘Culture Moves Europe’.

Στο Dancing (fancy), η χορογράφος συνδέει την έρευνά της για το σώμα, με την αναπνοή, τη φωνή και την κίνηση, δημιουργώντας ένα κοινό πεδίο συνύπαρξης της ομάδας που μετασχηματίζεται κάθε φορά στο εδώ και τώρα της κάθε παράστασης. Η σύνθεση του έργου επαναπροσδιορίζει διαρκώς το ένα σώμα μέσα από το άλλο, αναζητώντας με χιούμορ την απλότητα στην κίνηση, μέσα σε ένα παραμυθένιο σύμπαν.

Η Μαρία Κολιοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε με υποτροφία στο Laban Centre for Movement and Dance. Είναι ιδρυτικό μέλος και έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ομάδας Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα, όπου χορεύει και χορογραφεί. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Φεστιβάλ Αθηνών, Αρχαιολογικός χώρος των Αστικών Πυλών Πειραιά, Μουσείο Μπενάκη, ΑΣΚΤ) και έχουν ταξιδέψει σε Αλγέρι, Βουδαπέστη, Βιέννη, Λιουμπλιάνα, Σάλτσμπουργκ, Στοκχόλμη, Κάρλσταντ, Χάγη. Βραβεύθηκε με το Tanzrecherche 2023 από το NRW KULTURsekretariat , Ministerium fur Kultur und Wissenschaft des Landes NordrheinWestfalen για την έρευνα του έργου της Dancing (fancy). Έχει βραβευθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στο Αλγέρι (2013) και στο New Europe Festival στην Πράγα (2008) με το Jarmila Jeřábková award. Με δύο καλλιτεχνικές κατοικίες στο Μάλμε, Σουηδία ξεκίνησε το σόλο έργο Made με την υποστήριξη του Διεθνούς Προγράμματος Χορού της Σουηδίας. Έχει προσκληθεί ως χορογράφος από το Belgrade Dance Institute, την Editta Brown Company και την Stopgap dance company. Έχει συνεργαστεί με την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση στα προγράμματα Unlimited Access και iDance: Dance without discriminations και συμμετέχει στο Europe Beyond Access program.

* H παράσταση δανείζεται τον τίτλο της από το φωτογραφικό έργο του E. J. Muybridge, «Dancing fancy» από το βιβλίο του 1887 Human Locomotion.

Στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί ακουστική περιγραφή της παράστασης.

Συντελεστές

Χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου

Ερμηνεύουν: Κατερίνα Αβραμοπούλου, Κατερίνα Γεβετζή, Λουκιανή Παπαδάκη

Σύμβουλος δραματουργίας: Μπετίνα Παναγιωτάρα

Φωνητική προετοιμασία – Φωνητική δραματουργία: Άννα Παγκάλου

Καλλιτεχνική συνεργασία: Μαρίζα Βινιεράτου

Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Ισιδώρου

Σχεδιασμός φωτισμών: Θωμάς Οικονομάκος

Κοστούμια: Ελευθερία Αράπογλου – digitaria

Φωτογραφίες: Ελπίδα Τέμπου

Ακουστική Περιγραφή: Εμμανουέλλα Πατηνιωτάκη

Οργάνωση παραγωγής: CULTOPIA

Παραγωγή: Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα

Το έργο επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η ερευνητική διαδικασία του υποστηρίζεται από το NRW KULTURsekretariat με την υποστήριξη του Υπουργείο Πολιτισμού και Γνώσης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας https://www.nrwkultur.de/en/programmes/danceresearchnrw/projects/danceresearchnrw-46

Το πρόγραμμα Culture Moves Europe χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Γκαίτε. Το παρόν έργο εκπονήθηκε με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις που εκφράζονται στο παρόν δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν ότι αντικατοπτρίζουν την επίσημη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

iJuLaintersektionale JugendLabore im VeedeliJuLa – διατομεακά εργαστήρια νεολαίας στο Veedel” είναι ένα project των ROOTS & ROUTES Cologne e. V. (RRCGN) και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ομοσπονδιακού προγράμματος “Demokratie leben!” του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικογενειακών Υποθέσεων, Ηλικιωμένων, Γυναικών και Νεολαίας- πρόσθετη χρηματοδότηση προέρχεται από το Σχέδιο Προώθησης Παιδιών και Νέων του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Πληροφορίες

Dancing (fancy)

27-30 Σεπτεμβριου 2023 στις 9μ.μ.

Προβλεπόμενη διάρκεια 35’

Εισιτήρια 10€ γενική είσοδος

Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στο https://www.more.com/dance/dancing-fancy/
τηλ. κρατήσεων: 210 3425 335
Bios.Πειραιώς 84
Πειραιώς 84, 10435, Αθήνα

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Ο Αδέσποτος από τον Γεράσιμο Ανδρεάτο

Ο Αδέσποτος από τον Γεράσιμο Ανδρεάτο Μουσική: Γιώργος Κωνσταντινίδης Στίχοι: Γιόλα Αργυροπούλου   Με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα των ζώων» την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, σας

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΜΠΙΟΣ   Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη καλλιτεχνικά χρονιά για το Θέατρο ΑΘΗΝΑ, οι επιχειρήσεις

«Η Ζωή μου στην Τέχνη»

«Η Ζωή μου στην Τέχνη» Του Andrew Cowie ΠΡΕΜΙΕΡΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ NOŪS Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=wXEe9TmjeV4&ab_channel=ArctTheater Το έργο «Η Ζωή μου στην Τέχνη» του Andrew Cowie