ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

«Από την αρχική ιδέα έως το Trailer και το Teaser.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός

για την προσέλκυση του κοινού»

ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 8ου ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ 2023

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν

 Πληροφορίες: [email protected]

 21-22 και 28-29 Οκτωβρίου στη     Σχολή Σταυράκου

 

Δήλωση συμμετοχής εδώ :

https://forms.gle/HfLhr7m8R1PFJCpr7

 

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: 15 /10/2023

 

Στο πλαίσιο της φετινής 8ης διοργάνωσης ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ θα υλοποιήσει ένα τετραήμερο Εργαστήριο το οποίο θα απευθύνεται σε νέους σκηνοθέτες και παραγωγούς ντοκιμαντέρ, των οποίων η πρόταση βρίσκεται σε ένα ενδιάμεσο στάδιο επεξεργασίας:

 

  • Έχουν ετοιμάσει μια σύνοψη 2 σελίδων
  • Έναν πρώιμο σεναριακό σχεδιασμό (treatment) με περιγραφή πιθανών σκηνών, χαρακτήρων και ανάπτυξη του θέματος

Στο Εργαστήριο θα διδάξουν έμπειροι επαγγελματίες από τον χώρο του δημιουργικού ντοκιμαντέρ με στόχο οι συμμετέχοντες να δημιουργήσουν έναν ισχυρό φάκελο παραγωγής.

 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

 

Ειδικός προσκεκλημένος o Tue Steen Müller ( η σχέση του προσωπικού οράματος με τους κανόνες που επιβάλλει η αγορά ).

 

Ο Tue Steen Müller διδάσκει ντοκιμαντέρ σε περισσότερες από 40 χώρες.  Από την ίδρυσή του το 1996, υπήρξε διευθυντής του EDN. Διδάσκει στο Baltic Sea Forum, στη Σχολή Ντοκιμαντέρ Κινηματογράφου Zelig στην Ιταλία και είναι σύμβουλος σε κινηματογραφικά φεστιβάλ όπως το Magnificent7 και το Docs Barcelona.

 

Χρόνης Θεοχάρης μοντέρ / σκηνοθέτης (δημιουργία trailer – teaser)

Χρήστος Καρακέπελης σκηνοθέτης / διδάσκων στη Σχολή Σταυράκου (treatment / σύνοψη / σκηνοθετική προσέγγιση)

Αντώνης Τολάκης σκηνοθέτης / παραγωγός / διευθυντής σπουδών στη σχολή Σταυράκου (treatment / σύνοψη / σκηνοθετική προσέγγιση

Δήμητρα Κουζή παραγωγός σκηνοθέτης (στρατηγική προσέγγισης κοινού)

Μαρία Λεωνίδα, σκηνοθέτις – Γεωργία Τσισμετζόγλου, μοντέζ  (δημιουργία trailer – teaser)

 

Την ευθύνη του σχεδιασμού και της διοργάνωσης του Εργαστηρίου έχουν αναλάβει από την πλευρά της ΕΕΝ, ο Άγγελος Κοβότσοςσκηνοθέτης, ο οποίος έχει αναλάβει και τον συντονισμό, η Διονυσία Κοπανάσκηνοθέτις και η Μαρία Λεωνίδασκηνοθέτις υπεύθυνη του εκπαιδευτικού Οργανισμού «Καρπός».

 

Από τις αιτήσεις – προτάσεις που θα υποβληθούν, θα επιλεγούν καταρχήν οι 15 καλύτερες. Η επιλογή συμμετεχόντων θα γίνει βάσει της αίτησης, βιογραφικού και δείγματος κινηματογραφικού/ τηλεοπτικού/ οπτικοακουστικού έργου. Δεκτές ως δείγμα και πτυχιακές ταινίες.

Πρόγραμμα Εργαστηρίου

 Οι συμμετέχοντες θα συγκροτήσουν ξεχωριστά γκρουπ και θα παρακολουθήσουν    τα προσφερόμενα σεμινάρια επί 2 Σαββατοκύριακα 21-22 και 28-29 Οκτωβρίου στη Σχολή Σταυράκου.

 

Τέλος, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα ολοκληρωμένα σχέδιά τους σε πάνελ του Pitching με σκοπό ένα από αυτά να επιλεγεί ως επιβράβευση για συμμετοχή στο Agora Pitching Forum του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2024. Τα έξοδα συμμετοχής και φιλοξενίας θα καλυφθούν από το Φεστιβάλ.

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Τσαρλς Λόιντ στο Ηρώδειο

Τσαρλς Λόιντ: ο 86χρονος ζωντανός θρύλος της τζαζ έρχεται στο Ηρώδειο για μία και μοναδική συναυλία     Κάτω από την έναστρο αττικό ουρανό και

THE MYTHOLOGIST KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

THE MYTHOLOGIST KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΥΘΙΚΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ   ΕΚΔΟΣΕΙΣ KAKTOS  Ο φυλακισμένος Αστερίων στον σκοτεινό λαβύρινθο της Κρήτης. Τα «ρομπότ» του Ηφαίστου και η Σφίγγα που