Ο Άγγελος Ανδριανός ερμηνεύει τo “Ίχνος”


Ο Άγγελος Ανδριανός ερμηνεύει τo “Ίχνος”

 

Μουσική: Γιάννης Νικολάου

Στίχοι: Γιώργος Κρητικός

Ο Άγγελος Ανδριανός ερμηνεύει τo “Ίχνος”

 

Μουσική: Γιάννης Νικολάου

Στίχοι: Γιώργος Κρητικός

Ο Άγγελος Ανδριανός, ο ερμηνευτής με τη ξεχωριστή χροιά μετά από το «Είναι κάτι βραδιές»,  μας παρουσιάζει το «Ίχνος», ένα αγαπημένο μας τραγούδι από την δεκαετία του 90, με νέα ενορχήστρωση και νέα προσέγγιση.

 

Τη  μουσική  υπογράφει ο «Λαθρεπιβάτης» Γιάννης Νικολάου (Απόψε λέω να μην κοιμηθούμεΔε φταίω εγώ που μεγαλώνω) και τους στίχους ο επιτυχημένος σεναριογράφος Γιώργος Κρητικός (Μαύρο Ρόδο, Κλεμμένα όνειρα).

 

Ένα διαχρονικό τραγούδι που πρωτοκυκλοφόρησε το 1997 με τη φωνή της Λένας Αλκαίου στο album με τίτλο «Τα πάθη και τα μυστικά». Η ιδέα της επανεκτέλεσης του συγκεκριμένου τραγουδιού ήταν χρόνια στο μυαλό του Άγγελου, που φαντάστηκε το «Ίχνος» πιο ατμοσφαιρικό, έχοντας παράλληλα κρατήσει την λαϊκή χροιά του ζεϊμπέκικου. Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Δημήτρης Σιάμπος.

 

Ακούστε το τραγούδι και δείτε το video clip στο YouTube: ΕΔΩ

Κυκλοφορεί από την MINOS EMI – A Universal Music Company

 

Στίχοι

Είχε πέσει ο ήλιος μέσα στον καθρέφτη μου
τύφλωνε τα μάτια, τύφλωνε τη σκέψη μου
είχαν έρθει οι φίλοι να μου πουν για σένανε
ούτε που μιλούσαν ούτε που ανασαίνανε

Άναψα τσιγάρο με τα ρούχα σου
ίχνος δε θα μείνει από σένανε
κι έριξα τη στάχτη μες στην κούπα σου
που ‘πινες τα χρόνια μου, έπινες και μένανε

Είχε βασιλέψει, το φεγγάρι έβγαινε
σπίτι μας οι τοίχοι πάνω μου όλοι πέφτανε
έφυγαν οι φίλοι έκλαψα και κλείδωσα
μια φορά ακόμα πάλι εγώ την πλήρωσα

credits 

Τζουράς: Νίκος Μέρμηγκας
Κιθάρες: Δημήτρης Σιάμπος
Πιάνο: Άγγελος Ανδριανός
Ενορχήστρωση: Δημήτρης Σιάμπος
Ηχογράφηση – Μίξη: Σωτήρης Ζηλιασκόπουλος@Antart Studios
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος@Sweetspot Production

Υπεύθυνος παραγωγής: Άγγελος Ανδριανός

 

Λίγα λόγια για τον Άγγελο Ανδριανό

 

Με καταγωγή από το Άργος ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τη μουσική. Σπούδασε πιάνο, κιθάρα και θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Άργους ενώ, παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής.

Είναι απόφοιτος του τμήματος «Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης» του «Πανεπιστημίου Μακεδονία» Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τις σπουδές του  άρχισε τις εμφανίσεις του σε μουσικές σκηνές και ρεμπετάδικα στη Θεσσαλονίκη, το Άργος και το Ναύπλιο

Ερχόμενος στην Αθήνα, εργάστηκε ως καθηγητής μουσικής σε σχολεία της Αττικής. Παράλληλα δούλευε ως τραγουδιστής και μουσικός σε σκηνές συνεχίζοντας ταυτόχρονα τις σπουδές του στο «Σύγχρονο Τραγούδι» και τα Ανώτερα θεωρητικά της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Ο Άγγελος Ανδριανός είναι πτυχιούχος Φωνητικής-Σύγχρονου Τραγουδιού, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής (Φούγκα), Ενοργάνωσης, Σύνθεσης και Πιάνου. Εκτός από πιάνο και κιθάρα παίζει ακόμα μπουζούκι, ακορντεόν, φυσαρμόνικα και ηλεκτρικό μπάσο. Είναι επίσης καθηγητής φωνητικής-σύγχρονου τραγουδιού, πιάνου και κιθάρας.

Η μέχρι τώρα καλλιτεχνική του πορεία έχει πολύ σημαντικές συνεργασίες με κορυφαίους συνθέτες και σημαντικούς ερμηνευτές όπως οι Γιάννης Μαρκόπουλος, Γιάννης Σπανός, Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Θεοφάνους, Τάκης Σούκας, Μανώλης Μητσιάς, Αλέκα Κανελλίδου, Κώστας Μακεδόνας, Λάκης Παπαδόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκος Βέρτης , Γιάννης Πλούταρχος, Έλενα Παπαρίζου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Κανά, Φίλιππος Πλιάτσικας, Κώστας Φέρρης και άλλους.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΒΑΤΡΑΧΟΙ Θέατρο Ροές

ΒΑΤΡΑΧΟΙ Θέατρο Ροές   Πρεμιέρα 17 Μαΐου 2024 Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών «κι όμΩς κινείται» μετά τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις των «Βακχών», συνεχίζει

ΜΑΥΡΗ ΣΑΜΠΟΥΚΑ – GRANDE – ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ

ΜΑΥΡΗ ΣΑΜΠΟΥΚΑ – GRANDE ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ Η προπώληση ξεκίνησε: https://www.more.com/theater/mauri-sampouka-1/   Μετά από αμέτρητες «τελευταίες παραστάσεις» και 2 sold out περιοδείες,