ΟΙ ANATOLIA PROJECT ΣΤΟ CAJA DE MUSICA ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΙ ANATOLIA PROJECT ΣΤΟ CAJA DE MUSICA

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

Guests: Ιφιγένεια Ιωάννου (κανονάκι, φωνή) – Νίκος Γύρας (κοντραμπάσο)

Tο μουσικό σχήμα Anatolia Project γεννήθηκε στη Βιέννη το 2020 από τους Θεολόγο Μιχελλή (βιολί), Γιώργο Παππά (ούτι, σάζι, λάφτα, μπάσο γιουκαλίλι) και Δημήτρη Βαρελόπουλο (λαούτο, κιθάρα).

Αφορμή στάθηκε η συνύπαρξη των τριών τους στα μουσικά σεμινάρια της σχολής Παραδοσιακής και Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Βιέννης αλλά και η απεριόριστη αγάπη τους για την παραδοσιακή μουσική του ελλαδικού χώρου, της ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και της τροπικής μουσικής εν γένει.

Το σχήμα, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του διάφορες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό – μεταξύ των οποίων το φεστιβάλ μουσικής του Internationales Musiktheater Frankfurt – κινείται σε ένα ευρυφασματικό ρεπερτόριο αφενός μέσα από διαδρομές στα γνώριμα μονοπάτια των μουσικών παραδόσεων της ανατολικής Μεσογείου, και ειδικά της Ελλάδας, και αφετέρου μέσα από την περιπλάνηση στους μουσικούς κόσμους των Βαλκανίων αλλά και της Δύσης.

Επιπλέον, οι πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του Anatolia Project, εμπνευσμένες από τη μουσική τροπικότητα της Ανατολής αλλά με πρώτη ύλη τον ήχο του σήμερα, ενσαρκώνουν με τον καλύτερο τρόπο την επιθυμία του σχήματος για τη δημιουργική επαναδιαπραγμάτευση του μουσικού παρελθόντος και την εμβάπτισή του στο παρόν.

Στην παράστασή τους στην μουσική σκηνή Caja de musica το Anatolia Project συμπράττει με δύο εξαίρετους μουσικούς. Την Ιφιγένεια Ιωάννου (κανονάκι, φωνή) και τον Νίκο Γύρα (κοντραμπάσο). Μαζί τους, υπόσχεται ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια, πάθος και φυσικά πολλές και ενδιαφέρουσες μουσικές εκπλήξεις.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ FOLK PROJECT!

 

Το Folk project είναι μια καινούργια πρόταση στα βράδια μας που έχει ως στόχο να αναδείξει καλλιτέχνες και μπάντες που πειραματίζονται με την παραδοσιακή μουσική όπως οι ίδιοι την οραματίζονται. Μουσικές, χρωματικές ζυμώσεις θα μας ταξιδέψουν κάθε Κυριακή όπου η καθεμία θα έχει τη δικιά της προσωπική ταυτότητα. Μια διαφορετική συναυλία με παραδοσιακές αποχρώσεις!

INFO:

Σινώπης 27, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 10€

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6945166085 & [email protected]

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ – NEW STAR

«Θαύμα στο Μιλάνο» το ονειρικό παραμύθι του Βιτόριο Ντε Σίκα σε Digital 4K  Restoration από τις  15/8  στους κινηματογράφους σε διανομή NEW STAR   ΘΑΥΜΑ

Ανέστης Αζάς Τα σκυλιά

  Ανέστης Αζάς Τα σκυλιά   ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Η 19 – 21 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30 Με Τα Σκυλιά, τη νέα του παράσταση που παρουσιάζεται