2049 – Οδηγίες χρήσης για το μέλλον της ανθρωπότητας

2049 – Οδηγίες χρήσης για το μέλλον της ανθρωπότητας

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Δημήτρης Δημητριάδης – Γιάννης Σκορδάς

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Επικοινωνία της επιστήμης

 

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Αν πιστεύεις ότι το μέλλον είναι αβέβαιο, τότε αυτό είναι το ιδανικό βιβλίο για σένα.

Από τους έξυπνους οικιακούς βοηθούς και τις ιπτάμενες μετακινήσεις ως τις καθηλωτικές εμπειρίες ψυχαγωγίας και τους αισθητήρες μακροβιότητας, δύο κορυφαίοι ειδικοί στην πρόγνωση των τεχνολογικών τάσεων διεθνώς ερμηνεύουν πώς τα πρόσφατα ανθρώπινα επιτεύγματα, περνώντας στη διάθεση των πολλών, θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

 

Το 2049 αναλύει το πώς τα μεγάλα δεδομένα, η τεχνητή νοημοσύνη, το blockchain και η εκθετική ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών διαμορφώνουν τον θαυμαστό καινούργιο κόσμο, και εξηγεί τι πρέπει να γνωρίζεις σήμερα ώστε να είσαι προετοιμασμένος για το αύριο. Οι Δημήτρης Δημητριάδης και Γιάννης Σκορδάς μάς προτρέπουν να αγκαλιάσουμε την αβεβαιότητα ως απαραίτητη συνθήκη προόδου, και με σκέψη στραμμένη στο μέλλον να προετοιμαστούμε καλύτερα για την περίπτωση που τα πράγματα ανατραπούν.

 

– Στα επόμενα 3 χρόνια το Jurassic Park θα είναι πραγματικότητα. Υπάρχουν ήδη δοκιμές όπου εισάγεται DNA από τα εξαφανισμένα είδη σε ζωντανές κυτταρικές καλλιέργειες ζώων.

 

– Προβλέπεται ότι ως το 2028 ένας στους τέσσερις ενήλικες θα έχει μια σεξουαλική εμπειρία από απόσταση.

 

– Έως το 2049 οι αυξανόμενες θερμοκρασίες που προκαλούν ξηρασία και σκοτώνουν τα έντομα θα καταστήσουν

σχεδόν το ήμισυ της γης που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια υψηλής ποιότητας καφέ μη καλλιεργήσιμη.

 

– Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) θα αντιπροσωπεύουν το 50% του ενεργειακού μείγματος έως το 2030 και το 85% έως το 2050.

 

– Μέχρι το 2049 τα σπίτια μας θα είναι ημι-ζωντανοί τεχνητοί οργανισμοί – κλειστά συστήματα με μεταβολισμό,

ανοσολογική απόκριση και μια προσέγγιση νευρικού συστήματος.

 

 

 

**Κατέβασε δωρεάν την εφαρμογή Artivive και δες το εξώφυλλο να ζωντανεύει μέσω επαυξημένης πραγματικότητας!

 

  1. Κατέβασε το ARTVIVE app
  2. Άνοιξε το και δες το βιβλίο να “ζωντανεύει”
  3. Το AR περιεχόμενο ανανεώνεται από τους συγγραφείς σε τακτά χρονικά διαστήματα

 

 

OΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Ο Δημήτρης Δημητριάδης είναι αφοσιωμένος στην «εξερεύνηση» του μέλλοντος. Είναι ειδικός στον σχεδιασμό των εταιρειών «του αύριο» και ερευνητής στην Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρία της Ελληνικής Κυβέρνησης. Έχει δώσει ομιλίες σε διεθνείς φορείς όπως το U.S. Department of State, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το TEDxAUEB κ.ά. Η έρευνά του έχει παρουσιαστεί σε έντυπα όπως η Herald Tribune, το Fortune, η Lifo, η Athens Voice κ.ά. Εδώ και πολλά χρόνια εκπαιδεύει ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για να δίνει συμβουλές στην ανιψιά του όταν εκείνος δεν θα είναι εκεί.

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Έτσι έζησα» 90 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

«Έτσι έζησα» 90 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ   Μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του σπουδαίου συνθέτη και μαέστρου Γιώργου Κατσαρού, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27

Ο Βαφτιστικός| Δ.Θέατρο Πειραιά

Θεόφραστου Σακελλαρίδη Ο Βαφτιστικός 12-13-14-15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τον «Βαφτιστικό». Τον προσεχή Σεπτέμβριο και μόνο για 4 μόνο παραστάσεις σε μουσική

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ του  Oriol Paulo

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ Η αλήθεια στο σκοτάδι, το ψέμα στο φως! Μια ιστορία μυστηρίου.   Μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου θα ανέβει τον χειμώνα στο Θέατρο