To Kορίτσι με τα σπίρτα |Σκηνοθεσία Violet Louise

To Kορίτσι με τα σπίρτα

 

Μεταφορά του κλασικού παραμυθιού στη σύγχρονη εποχή σε μια

multimedia παράσταση για ενήλικες

Σκηνοθεσία Violet Louise

Θησείον, ένα θέατρο για τις Τέχνες

Από 15 Δεκεμβρίου και για 15 μόνο παραστάσεις


Link ηλεκτρονικής προπώλησης στη more.com

https://www.more.com/theater/to-koritsi-me-ta-spirta

«Το Κορίτσι με τα σπίρτα», μεταφορά του κλασικού παραμυθιού στη σύγχρονη εποχή σε μια multimedia παράσταση για ενήλικες, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Violet Louise, από τις 15 Δεκεμβρίου στο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες, για 15 μόνο παραστάσεις.

Η Violet Louise, αντλεί  έμπνευση από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και με τη χρήση ήχων, μουσικής και εικόνας μας μεταφέρει στην Αθήνα του σήμερα, όπου ζει το Κορίτσι με τα σπίρτα. Η μικρή αγωνίζεται να επιβιώσει, μόνη, χωρίς βοήθεια, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της μεγαλούπολης. Πλησιάζει η Πρωτοχρονιά και λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου δέχεται μία αναπάντεχη πρόταση που της δίνει την ευκαιρία να εκπληρώσει κάθε της επιθυμία και να αλλάξει για πάντα τη ζωή του. Αλλά με ένα πολύ ακριβό τίμημα: Να πάψει να ονειρεύεται!

Στην αθέατη πλευρά του κοινωνικού περιθωρίου, κατοικούν άνθρωποι φαντάσματα, άνθρωποι αόρατοι που ζουν σε εναν ασφυκτικό κλοιό και από τον οποίο δεν υπάρχει έξοδος διαφυγής. Αυτό πιστεύουμε όλοι εμείς που ανήκουμε στην άλλη πλευρά της κανονικότητας.

 

Ο Άντερσεν όμως μέσα από την ιστορία του για το μικρό Κορίτσι με τα σπίρτα, αποκαλύπτει κάτι μαγικό : Όπου δεν υπάρχει διέξοδος, μοναδικό καταφύγιο για τον άνθρωπο είναι η ελευθερία του μυαλού του. Το τέλος του μικρής που δεν είχε πουλήσει ούτε ένα σπίρτο όλη την ημέρα είναι αναπόφευκτο στο παραμύθι του.

“Όμως κανένας δε μπορούσε να φανταστεί τα υπέροχα οράματα που είχε δει, ούτε ότι εκείνη κάπου πολύ ψηλά, χαιρόταν την ωραιότερη πρωτοχρονιά της”.

 Το κορίτσι με τα Σπίρτα – 1845

Η παράσταση αποτελεί το δεύτερο μέρος μίας τριλογίας με τίτλο Ιστορίες εγκλεισμού (Το Ημερολόγιο ενός σκύλου, Το κορίτσι με τα Σπίρτα, Παράξενες Ιστορίες ΙΙ) τα οποία διακρίθηκαν σε Φεστιβάλ του εξωτερικού (Toronto Ιinternational Women Festival, Munich, Short Film Awards, Sweden Film Awards) και επιχορηγήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Μέρος των εισιτήριων της παράστασης θα δοθούν για την ενίσχυση του περιοδικού Σχεδία. Η Σχεδία είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου που δίνει τη δυνατότητα στους άστεγους, άνεργους πωλητές μία ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα για την καθημερινή τους επιβίωση.

Λίγα λόγια για τη Violet Louise

 

Η Violet Louise είναι σκηνοθέτης, ηθοποιός ,μουσικός και multimedia artist. Aπό το 2012 ερευνά το πεδίο της σύγχρονης αφήγησης με τη δημιουργική χρήση πολυμέσων. Ερευνά την ανθρώπινη συμπεριφορά, τις θεωρίες περί εξέλιξης, την έννοια της οικογένειας, κοινωνικά θέματα, σα να κρατά κάποιο μεγεθυντικό φακό.

Οι παραστάσεις της κινούνται μεταξύ μουσικής συναυλίας- θεάτρου – εικαστικής εγκατάστασης.Δημιουργεί σε πραγματικό χρόνο τα οπτικοηχητικά της περιβάλλοντα, χρησιμοποιώντας τον ήχο και την εικόνα, παράλληλα με την αφήγηση και τη χρήση μουσικών οργάνων, midi συσκευών, κάμερας, βίντεο.

Παραστάσεις σταθμοί́ στη δημιουργική́ της πορεία: Παράξενες Ιστορίες σε κείμενα Έντγκαρ Άλαν Πόε: Φεστιβάλ Αθηνών, Festival Vie, Festival Delle Colline Torinesi, Φεστιβάλ Δημήτρια· Τρωάδες: Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, Δελφοί, Αρχαίο θέατρο Νικόπολης,· Θέατρα του Ολιβιέ Πυ, ανάθεση του Γαλλικού́ Ινστιτούτου Αθηνών: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης· Γράμματα στα κοριτσάκια του Λιούις Κάρολ: θέατρο Θησείο/ Φεστιβάλ Αισχύλεια· Στα Υπόγεια του BBC: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Ιωάννα της Λωραίνης.

 

 

 

Από το 2020 έως το 2022 υλοποίησε τρία ψηφιακά έργα, επιχορηγούμενα από το Υπουργείο Πολιτισμού, μέρη μιας τριλογίας με τίτλο Ιστορίες Εγκλεισμού: To Ημερολόγιο ενός σκύλου, Το Κορίτσι με τα σπίρτα, Παράξενες ιστορίες ΙΙ.

 

Ακολουθήστε τη Violet Louise

Site: https://violetlouise.com/el/violet-louise-new/
Youtube: https://www.youtube.com/@violetlouise7640
Facebook: https://www.facebook.com/VioletLouiseOfficial/
Instagram: https://www.instagram.com/louizakostoula/

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη, μουσική, πρωτότυπο κείμενο & διασκευή κειμένου, χειρισμός πολυμέσων επί σκηνής, τραγούδι: Violet Louise
Ερμηνευτής επί σκηνής: Violet Louise
Ερμηνευτής  σε βίντεο: Aγλαϊα Παππά
Voice over: Εύη Kούσουλα – Xριστίνα Πολυχρονιάδου – Νίκος Κορτέσης –Γιάννης.Μ
Hχοληψία & mastering: Kώστας Μπώκος (Studio19)
Σχεδιασμός & προγραμματισμός πολυμέσων – χειρισμός drone – green screen – ψηφιακός σχεδιασμός εικόνας: Βασίλης Κουντοὐρης (studio19)
Εικονοληψία – Βίντεο: Violet LouiseBασίλης Κουντούρης (studio19)
Σχεδιασμός συστήματος led φωτισμού: Studio 19 (Βασίλης Κουντούρης),  Violet Louise
Tεχνικός Συντονισμός παραγωγής (Τhe Perfect Team)
Βοηθός Σκηνοθέτη: Oυρανία Οικονόμου
Βοηθός παραγωγής: Eυάγγελος Γιαννόπουλος
Social Media:  Renegade Media

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=-HHvss95748

 https://www.youtube.com/watch?v=-HHvss95748

https://www.youtube.com/watch?v=gltBPTW8s5U 

 

INFO
Θησείον, ένα θέατρο για τις Τέχνες
Τουρναβίτου 9

τηλέφωνο κρατήσεων 210 3255444

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

 

 

 

Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων:
Από 15 Δεκεμβρίου 2023 έως 7 Ιανουαρίου 2024

Δεκέμβριος
Παρασκευή 15/12, 21.00
Σάββατο 16/12, 21.00
Κυριακή 17/12, 18.00

Πέμπτη 21/12, 21.00
Παρασκευή 22/12, 21.00
Σάββατο 23/12, 21.00

Δευτέρα 25/12, 18.00
Τρίτη 26/12, 21.00

Πέμπτη 28/12, 21.00
Παρασκευή 29/12, 21.00
Σάββατο 30/12, 21.00

Ιανουάριος
Δευτέρα 1/1, 21.00
Παρασκευή 5/1, 21.00
Σάββατο 6/1, 21.00
Κυριακή 7/1, 18.00

Εισιτήρια
Κανονικό: 15 ευρώ
Μειωμένο: 12 ευρώ  (φοιτητικά, Άνεργοι, πολύτεκνοι, παιδιά, Αμέα, Άνω των 65)
Ομαδικά εισιτήρια άνω των 10 ατόμων: 10 ευρώ
Ισχύει η ατέλεια: 5 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/to-koritsi-me-ta-spirta/ καθώς και στο ταμείο του θεάτρου Δευτέρα – Σάββατο 18:00 – 21:00 και Κυριακή 17:00 – 21:00

Επικοινωνία-Προβολή στα ΜΜΕ

Ανζελίκα Καψαμπέλη

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ» του Θοδωρή Μαραντίνη

«ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ» Το πρώτο solo τραγούδι του Θοδωρή Μαραντίνη μας κάνει όλους να χορεύουμε σε καλοκαιρινό, νησιώτικο ρυθμό! Η αλμύρα της θάλασσας και η γλυκάδα της