«Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2023-2024» Ομαδική Έκθεση στη Sianti Gallery

Η τέχνη, είναι αυτή που θυμίζει ότι πάντα ο κόσμος βρίσκει τον δρόμο προς την ελπίδα. Αυτό πηγάζει και από τα έργα των 26 εικαστικών που συνθέτουν την χριστουγεννιάτικη ομαδική έκθεση της Sianti Gallery.

Η Sianti Gallery τοΣάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 στις 12:00 εγκαινιάζει τηνκαθιερωμένη πια ομαδική έκθεση 

” Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2023-2024 “. Η τέχνη, όπως είναι γνωστό, έχει την δύναμη να προπορεύεται της εποχής της δίνοντας ελπίδα για κάτι νέο, φωτεινό, αισιόδοξο. Γι΄αυτό τα φετινά Χριστούγεννα η Sianti Gallery αποφάσισε να κάνει μία δωρεά στον Σύλλογο Ελπίδα κληρώνοντας ένα ζωγραφικό έργο του Θανάση Λάλα. Ο κάθε επισκέπτης της έκθεσης μπορεί να προμηθεύεται λαχνούς των 10 ευρώ καθ’ όλη την διάρκειά της παίρνοντας μέρος με τον τρόπο αυτό στην κλήρωση του έργου. Όλα τα έσοδα των λαχνών θα δοθούν στον Σύλλογο Ελπίδα και ένας τυχερός θα αποκτήσει το έργο του καλλιτέχνη στην κλήρωση που θα γίνει την  Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου παρουσία ενός εκπροσώπου του συλλόγου.

H τέχνη και η ελπίδα είναι δύο κρίκοι ενωμένοι, εφόσον ο βασικότερος λόγος είναι ότι τέχνη σημαίνει δημιουργία, δηλαδή γένεση. Είναι αυτή που θυμίζει ότι πάντα ο κόσμος βρίσκει τον δρόμο προς την ελπίδα. Με την έννοια αυτή η Τέχνη είναι Ελπίδα. Αυτό πηγάζει και από τα έργα των 26 εικαστικών που συνθέτουν την χριστουγεννιάτικη ομαδική έκθεση της Sianti Gallery. Τα έργα, αν και μικρών διατάσεων 30Χ30 εκ., λειτουργούν μαγικά εισβάλλοντας σαν καταρράκτης σε μια σχεδόν τυποποιημένη κουλτούρα.

Και είναι αυτή ακριβώς η στιγμή που ο κάθε καλλιτέχνης με τα πινέλα του δημιουργεί αναπαραστάσεις της πραγματικότητας που κατακλύζονται από έντονα χρώματα, χειρονομιακές γραφές, περιγράμματα, παραστατικές μορφές, στοιχεία της φύσης. Έτσι, λοιπόν, χαράσσονται οπτικές διαδρομές σε πολύχρωμες κοιλάδες κλείνοντας το μάτι σε μέρες χαράς και ελπίδας με ένα εικαστικό δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα.

Συμμετέχουν οι ζωγράφοι : Cacao Rocks, Αγγελίδης Πασχάλης, Αντωναρόπουλος Χρήστος, Βαλυράκη Μίνα, Βαλυράκης Γιάννης, Ζούνη Όπυ, Ιερομονάχου Γωγώ, Κανά Ειρήνη, Καράς Χρίστος, Κούκος Δημήτρης, Κουντούρης Μιχάλης, Λάβδας Κώστας, Λάλας Θανάσης, Μπελιβανάκη Λίλα, Παπαϊωάννου Χριστίνα, Σελιμάς Βασίλης, Σιάγκρης Παναγιώτης, Σπάρταλης Άγγελος, Σπυριούνης Κώστας, Σταθόπουλος Γιώργος, Τζερμιάς Βαγγέλης, Τόλης Κωνσταντίνος, Φωτιάδου Σοφία, Χανιώτη Δήμητρα, Χαντζαράς Απόστολος, Χάρος Μανώλης

 

Στη Sianti Gallery, που η συνύπαρξη διαφορετικών εικαστικών τις εορταστικές μέρες αποτελεί θεσμό,  αποκαλύπτεται ότι τέχνη είναι αυτή που θυμίζει ότι πάντα ο κόσμος βρίσκει τον δρόμο προς την ελπίδα. Με την έννοια αυτή η Τέχνη είναι Ελπίδα.

 

📌 Ομαδική Έκθεση : ” Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2023-2024″ 
Εγκαίνια : Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023
⏲️  12.00-16.00
Βασ. Αλεξάνδρου 2, 116 34 (περιοχή Χίλτον, πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)
☎️  210 724 5432, 210 364 8335
🚇  Στάση μετρό : Ευαγγελισμός
📧  [email protected]

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

LORD OF THE RINGS In Concert

Η αξεπέραστη μουσική του Χάουαρντ Σορ  LORD OF THE RINGS In Concert Με την μοναδική LORDS OF THE SOUND ORCHESTRA Σάββατο 18 ΜΑΪΟΥ 2024 CHRISTMAS

ACHERONTA MOVEBO – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ έως 02 Απριλίου 2024 Κείμενο – Σκηνοθεσία Σάββα Πογιατζή   Μια ληστεία τράπεζας. Ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Το τέλος του κόσμου. Πτώματα. Η ζωή,