Αιφνιδίως – All’ improvviso”

Αιφνιδίως – All’ improvviso”
Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 
στις 21:00
στο Από Κοινού Θέατρο
 
Το Από Κοινού Θέατρο υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά δύο σπουδαίους καλλιτέχνες σε μια μοναδική συναυλία, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 21:00.
Αιφνιδίως- All’ improvviso
 
Ο Νίκος Τουλιάτος και ο Simone Mongelli παρουσιάζουν μια αυτοσχεδιαζόμενη μουσική παράσταση χρησιμοποιώντας ένα ενιαίο σετ κρουστών από μουσικά όργανα, μοντέρνα και παραδοσιακά, όπως και από αντικείμενα. Η παράσταση έχει τον τίτλο του πρώτου τους κοινού δίσκου, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2010.
Μια ελεύθερη και αυθόρμητη δημιουργική ενέργεια, αποτέλεσμα της συνάντησης των μουσικών προσωπικοτήτων των δύο πρωταγωνιστών, που καταφέρνει να ψυχαγωγεί το κοινό στη δημιουργία έντονων και ασυνήθιστων ατμοσφαιρών , χάρη στη χρήση της χροιας, του ηχοχρώματος, της δυναμικής.
Μια παράσταση με έντονη οπτική διάσταση εξαιτίας της ιδιαίτερης σκηνογραφίας που δημιουργείται  από τον μεγάλο αριθμό οργάνων και της θεατρικής της διάθεσης. Στην πειραματική λογική των δύο μουσικών εντάσσεται και η σχέση τους με τον εκαστοτε χώρο με τον οποίο δημιουργούν κάθε φορά μια νέα, άμεση, σωματική σχέση.
Ο Νίκος Τουλιάτος και ο Simone Mongelli  συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στη Ιταλία, το 1998, όταν συμμετείχαν στη διεθνή “μεσογειακή ορχήστρα”, για να ξανασυναντηθούν τυχαία, οκτώ χρόνια αργότερα στην Αθήνα, όπου ο Simone είχε εν τω μεταξύ μετακομίσει. Οι δύο μουσικοί μουσικοί μοιράζονται μια κοινή προσέγγιση στο μουσικό υλικό, οπου κύρια σημασία έχουν η έκφραση, η έρευνα, ο αυτοσχεδιασμός, ο πειραματισμός, η χειρονομία.
Ο Νίκος Τουλιάτος , στη μακρά καλλιτεχνική του πορεία ως πειραματιστής και καινοτόμος, πέρα από τις πολλαπλές συνεργασίες του με άλλους μουσικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συνθέτες κλπ., ίδρυσε την πολύ σημαντική ομάδα κρουστών “ηχόδραση”, που εμφανίστηκε και στην τελετή λήξης των ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 2004.
Ο Simone Mongelli , στην Ελλάδα προχώρησε τη μελέτη του στα παραδοσιακά κρουστά της Μεσογείου, πέρα από την καλλιτεχνική του πορεία που μετράει πολλές και διαφορετικές συνεργασίες, ασχολήθηκε με το θεατρικό περιβάλλον γράφοντας και σκηνοθετώντας τρεις παραστάσεις – που συμπεριλάμβαναν μουσικούς, εικαστικούς, χορευτές, ηθοποιούς, καλλιτέχνες του δρόμου – συνενώνοντας σε μια συνάντηση διαφόρων καλλιτεχνικών γλωσσών τον αυτοσχεδιασμό, τη μουσικοποίηση και θεατροποίηση του χώρου. 
 
info
Δευτέρα 15/1  στις  21:00

στο Απο Κοινου ΘΕΑΤΡΟ

μετρό: ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Τ.Κ. 11854
πληροφορίες- κρατήσεις: 211 4057249
είσοδος: 10 € κανονικό , 8 € μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, ΑμΕΑ, 65+)
 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Ο Νικηταράς στο Θέατρο Βαφείο

Στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 9μ.μ  «Αι γενεαί  πάσαι… Νικηταράς!» Πρόκειται για το γνωστό αριστούργημα του Θεατρικού συγγραφέα Γιώργου Α.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ «ΑΣΤΡΟ ΚΙ ΟΥΡΑΝΟΣ»

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ «ΑΣΤΡΟ ΚΙ ΟΥΡΑΝΟΣ» Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης | Στίχοι: Λίνα Δημοπούλου    Τραγούδι από τη σειρά  «Το προξενιό της Ιουλίας»! Ο μοναδικός Παντελής Θαλασσινός ερμηνεύει το τραγούδι «Άστρο κι Ουρανός» από την επιτυχημένη