Η Στέλλα Καρύδα παρουσιάζει δύο τραγούδια του Νίκου Οικονομίδη

Η Στέλλα Καρύδα παρουσιάζει δύο τραγούδια του Νίκου Οικονομίδη

Πάρε με μαζί σου – Το φεγγαράκι τραγουδά

Η Στέλλα Καρύδα παρουσιάζει δύο νέα τραγούδια, το «Πάρε με μαζί σου» και το «Το φεγγαράκι τραγουδά» σε μουσική και στίχους του Νίκου Οικονοµίδη.

Τα δύο νέα τραγούδια είναι αφιερωμένα στις πολλές ψυχές που ταυτίστηκαν µε στοιχεία όπως είναι το μακρύ πέλαγος, το αθάνατο νερό, το ανυπέρβλητο φεγγάρι. Στοιχεία της φύσης που εμπνέουν αδιάλειπτα τον Νίκο Οικονομίδη και που τον διαμόρφωσαν ως καλλιτέχνη.

Οι μελωδίες τους και τα λόγια τους είναι εμπνευσμένα από όλες εκείνες τις ψυχές των νησιωτών που ανέκαθεν μοιράζονταν, είτε µε πολλές κουβέντες είτε µε λίγα βλέµματα, τις εμπειρίες τους, τα πιο εσωτερικά τους μυστικά για τον πόνο τους, τον έρωτα, τις κρυφές χαρές της ζωής τους, τη νοσταλγία τους ή την επιθυμία τους για το λίγο ή το πολύ.

Η Στέλλα Καρύδα με την χαρισματική φωνή της αποδίδει με ρομαντισμό και ευαισθησία δύο σύγχρονα τραγούδια που σέβονται την παράδοση και ακολουθεί τον τρόπο των μεγάλων μας δασκάλων.

Ακούστε τα τραγούδια και δείτε τα video clip στο YouTube: ΕΔΩ & ΕΔΩ

Έπαιξαν οι μουσικοί Στέλιος Καρύδας στην κιθάρα, Θανάσης Σοφράς στο μπάσο, Σωτήρης Μαργώνης στο βιολί, Δημήτρης Ρέππας στο μαντολίνο, Βαγγέλης Μαχαίρας στο λαγούτο και στο ούτι, Στράτος Σαμιώτης στα κρουστά, Κυριάκος Γκουβέντας στα βιολιά και Άρης Ζέρβας στο βιολοντσέλο. Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Φαίδωνας Λιονουδάκης ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια η Χάρις Πατσαβούρα. Η ηχοληψία και οι μίξεις έγιναν από τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο στο Studio Odeon ενώ το mastering έγινε από τον Θύμιο Παπαδόπουλο. Οι φωτογραφίες είναι της Νάσιας Μελάνη.

 

Τα τραγούδια κυκλοφορούν σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την εταιρία παραγωγής Oikonomidis Music.

Λίγα λόγια για την Στέλλα Καρύδα

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Προάστιο Καρδίτσας από αγροτική οικογένεια βαμβακοπαραγωγών,

 

Πρώτα της ακούσματα ήταν τα δημοτικά τραγούδια που έπαιζαν στους γάμους και στα πανηγύρια της περιοχής ο Καρακώστας, ο Κιτσάκης, ο Σιάτρας, η Παγώνα Αθανασίου και άλλα ιερά τέρατα της παραδοσιακής μουσικής. Αλλά και τα λαϊκά που έβαζε ο μεγαλύτερος αδερφός της στον ραδιοφωνικό σταθμό που εξέπεμπε πειρατικά κάνοντας αφιερώσεις καθώς και τα ρεμπέτικα από τα ρεμπετάδικα της Καρδίτσας

 

Ήρθε στην Αθήνα για σπουδές νοσηλευτικής, εσώκλειστη σε οικοτροφείο.

Παράλληλα δούλευε στο νοσοκομείο ως βοηθός νοσηλεύτριας για να μπορέσει να νοικιάσει σπίτι και να φύγει από το οικοτροφείο. Απέκτησε Πτυχίο Οικονομίας και Διοίκησης και Νοσηλευτικής δουλεύοντας για 10  χρόνια στο χώρο της υγείας ως πτυχιούχος πλέον νοσηλεύτρια και στη συνέχεια στην τοπική αυτοδιοίκηση, αρχικά κάνοντας εμβόλια στα σχολεία και αργότερα ως διοικητική υπάλληλος σε θέσεις ευθύνης, καθήκοντα που ασκεί μέχρι και σήμερα.

 

Ο χορός του συλλόγου εργαζομένων στο νυχτερινό κέντρο που έπαιζε τότε ο Χρήστος Νικολόπουλος ήταν η αφορμή της γνωριμίας της μαζί του. Σύντομα ακολούθησε η συμμετοχή της με 6 τραγούδια  στο album «Μουσικές στο περιθώριο» σε παραγωγή των Χρήστου Νικολόπουλου και Χριστόδουλου Χάλαρη και συναυλίες με τον Χάλαρη στη Γαλλία όπου παρουσίασε το βυζαντινό έργο «Ο Πουλολόγος- Οι Γάμοι του Κόκκορα». Κατά την ηχογράφηση γνωρίστηκε με τον κιθαρίστα Στέλιο Καρύδα με τον οποίον έχουν δύο παιδιά.

 

Στη συνέχεια συμμετέχει στο album του Χρήστου Νικολόπουλου «Άνθη ευλαβίας» με το τραγούδι «Ταξιδεύω». Αμέσως μετά ο Γιώργος Νταλάρας της προτείνει να συμμετέχει στο πρόγραμμα στην Ιερά Οδό με τους ΠΥΞ ΛΑΞ και τα Χάλκινα της Φλώρινας.

 

Στα επόμενα χρόνια μεγαλώνει την οικογένειά της και τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει σε μουσικές σκηνές και σε καλοκαιρινές συναυλίες παρουσιάζοντας επιλογές της από το κλασικό λαϊκό, ρεμπέτικο, σμυρνέικο και νησιώτικο τραγούδι. Στέκι της τα τελευταία χρόνια η κλασική πλέον «Μαχαιρίτσα» μέσα στην αγορά της Βαρβακείου!

 

Έχει συνεργαστεί ακόμα με τους Βίκυ Μοσχολιού, Ρένα Κουμιώτη, Λιζέτα Νικολάου, Πέτρο Γαϊτάνο, Θανάση Πολυκανδριώτη, Κώστα Μακεδόνα, Κατερίνα Κούκα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Δημήτρη Μπάση, Βασίλη Λέκκα, Κωνσταντίνα, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Νίκο Οικονομίδη και πολλούς άλλους

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Κώστας Μακεδόνας – «Λίγο- Λίγο»

Κώστας Μακεδόνας – «Λίγο- Λίγο»   Το νέο τραγούδι του Χρίστου Στυλιανού και της Ελένης Ζιώγα με την ερμηνεία του Κώστα Μακεδόνα, για τη σειρά

«Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια»

Μανώλης Φάμελλος   «Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια» Εν αναμονή της κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ με τίτλο «Με Ελαφριά Καρδιά», ο Μανώλης Φάμελλος μας

PIANO CITY ATHENS 2024

PIANO CITY ATHENS 2024 ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ, ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ!  16, 17, 18, 19 ΚΑΙ 20 ΜΑΪΟΥ 2024