«Είμαι απών» Διδασκαλία: Άννα Βαγενά

Η Άννα Βαγενά και η ομάδα του θεατρικού της εργαστηρίου παρουσιάζουν την παράσταση \\\

«Είμαι απών»

Σωτήρη Δημητρίου
«Είμαι απών»
Διδασκαλία: Άννα Βαγενά
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Καραγιάννης
στο θέατρο «Μεταξουργείο»

Το έργο με τίτλο «Είμαι απών», πάνω σε δραματοποιημένα διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου, θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Μεταξουργείο», μόνο για 2 παραστάσεις, το Σάββατο 3/2 στις 9:00μ.μ. και την Κυριακή 4/2 στις 7:30μ.μ.

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα ενός τρίμηνου σεμιναρίου, που πραγματοποίησε η Άννα Βαγενά με θέμα το αφηγηματικό θέατρο.

Η κ. Βαγενά αναφέρει:
«Λατρεύω το είδος του αφηγηματικού θεάτρου που στηρίζεται σε λογοτεχνικά κείμενα, γιατί λατρεύω τη λογοτεχνία. Σ’ αυτό το είδος θεάτρου δουλεύω με τους μαθητές μου, πάνω σε ένα κείμενο, διήγημα ή μυθιστόρημα, δραματοποιώντας το. Δηλαδή, διαλέγοντας τα κομμάτια εκείνα που προσφέρονται για σκηνική δράση. Όταν υπάρχουν διάλογοι τους ενσωματώνουμε, όταν δεν υπάρχουν τους επινοούμε εμείς. Έτσι, αυτή είναι μια εργασία όχι μόνο υποκριτικής διδασκαλίας, αλλά και δραματουργίας και συγγραφής.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση της παράστασης «Είμαι απών», δουλέψαμε με την ομάδα μου, που αποτελείται από 8 άτομα, επί τρεις μήνες, πάνω σε διηγήματα του εξαίρετου συγγραφέα Σωτήρη Δημητρίου.
Νομίζω ότι το αποτέλεσμα της δουλειάς μας είναι πολύ καλό, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να το παρουσιάσουμε στο κοινό.

Τα κείμενα του Σωτήρη Δημητρίου είναι συγκλονιστικά. Οι ταπεινοί, κατατρεγμένοι, περιθωριακοί ήρωές του είναι σπαρακτικοί. Ο κόσμος του Σωτήρη είναι ο αθέατος και όμως υπάρχων κόσμος των σαλεμένων ψυχών. Η ευαισθησία, η τρυφερότητα και η κατανόηση με την οποία ο συγγραφέας πλησιάζει τους ήρωές του είναι μοναδική. Θεωρώ –και όχι μόνο εγώ- τον Σωτήρη Δημητρίου έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς-διηγηματογράφους του τόπου μας. Τον βάζω δίπλα στον Δημήτρη Χατζή, που επίσης λατρεύω. Τον ευχαριστώ που μας έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψουμε πάνω στα διηγήματά του και του αφιερώνω την παράσταση.»

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ειρήνη Αμπουμόγλι, Μαρία Γιαννιώτη, Ιωάννα Κατσαρού, Γιώργος Κουσκουλής, Μαριάννα Μαυριανού, Μπάμπης Μπουρέκας, Χριστίνα Παναγιωτάκη, Παναγιώτης Στεφάνου.

«Είμαι απών»
Κείμενα: Σωτήρη Δημητρίου
Διδασκαλία: Άννα Βαγενά
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Καραγιάννης
Σάββατο 3/2 στις 9:00μ.μ. & Κυριακή 4/2 στις 7:30μ.μ.
στο θέατρο «Μεταξουργείο»

Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Κρατήσεις θέσεων: στο τηλέφωνο του θεάτρου 210-5234382

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Συναυλία ΗΘΟΣ

ΗΘΟΣ Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 / Ώρα έναρξης: 20.30 Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Μαρίτα Παπαρίζου κοντράλτο Μουσική διεύθυνση: Μαουρίτσιο

ΜΑΡΙΚΕΣ (5 γυναίκες αφηγούνται)

ΜΑΡΙΚΕΣ #δενπροκειταιγιαδιασημεςπερσονες μια επί σκηνής συνάντηση για τις έμφυλες διακρίσεις 5 γυναίκες αφηγούνται   Η παράσταση εκκινεί από την ιστορία της ΜΑΡΙΚΑΣ, μιας γυναίκας που

“Springtime Stories” Γκαλερι «Αστρολάβος-Δεξαμενή»

  “Springtime Stories”   Από τη Γεωργίου Μπλιάτσου στην γκαλερί «Αστρολάβος-Δεξαμενή»  «Η δημιουργία είναι επικοινωνία», το μήνυμα της ζωγράφου Ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τη Μητέρα-Φύση,