«Η Θεία Λένα στον Πειραιά»

«Η Θεία Λένα στον Πειραιά»

Η θεατρική δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

για τους κοινωνικούς φορείς της πόλης μας

 

Η επιτυχημένη θεατρική δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά «Η Θεία Λένα», μετά από το ταξίδι της στις παιδιατρικές κλινικές της Αττικής, επιστρέφει στην πόλη μας!

 

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης, παρουσιάζει την  θεατρική δράση «Η Θεία Λένα στον Πειραιά», βασισμένη σε επιλογές παραμυθιών της Αντιγόνης Μεταξά.

 

Η ηθοποιός Αγγελική Φράγκου υποδύεται τη Θεία Λένα, με σκοπό να επισκεφθεί τους μικρούς της φίλους στις παιδιατρικές κλινικές, στα ιδρύματα και στα ειδικά σχολεία του Πειραιά!

 

Κατά τη διάρκεια της θεατρικής αφήγησης ζωντανεύουν τα νοσταλγικά παραμύθια που τα παιδιά στην Ελλάδα πρωτάκουσαν στη δεκαετία του ‘50 μέσα από τις δημοφιλείς ραδιοφωνικές εκπομπές της Θείας Λένας.

 

Μετά την θεατρική αφήγηση ακολουθεί σύντομη συζήτηση, προκειμένου τα παιδιά να εκφράσουν τη γνώμη τους και τα συναισθήματα τους για τα παραμύθια που είδαν και άκουσαν. Έπειτα πραγματοποιείται εικαστικό εργαστήριο, όπου τα παιδιά αποτυπώνουν όσα τους έκαναν εντύπωση στη δράση σε ζωγραφιές. Οι δημιουργίες τους θα συναπαρτίσουν μια έκθεση φτιαγμένη από τους μικρούς μας θεατές!

 

Στόχος μας είναι με την δράση αυτή να δημιουργήσουμε μαζί με τα παιδιά έναν πυρήνα χαράς και μια βάση δύναμης, όπου θα μπορούμε μικροί και μεγάλοι να ανατρέχουμε για να λαμβάνουμε παρηγοριά, ανακούφιση και παρακίνηση.

 

Οι παρουσιάσεις της θεατρικής δράσης ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2023 και ολοκληρώνονται τον Απρίλιο του 2024 και η «Θεία Λένα» πρόκειται να επισκεφθεί με αγάπη τους ακόλουθους φορείς: Τζάνειο Νοσοκομείο, Νοσοκομείο Νίκαιας, Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά, Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, Παπαστράτειος Στέγη Πειραιώς, Ο Καλός Ποιμήν, 1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά, 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Πειραιά.

 

Σύντομο ιστορικό της θεατρικής δράσης:

 

Το ταξίδι της «Θείας Λένας» στις παιδιατρικές κλινικές της Αττικής, ξεκίνησε το 2018 και είχε τη χαρά και την τιμή να γνωρίσει πολλά γενναία παιδιά, πολλούς δυνατούς γονείς και πολλούς εμπνευσμένους γιατρούς και νοσηλευτές.

Η «Θεία Λένα» μέσα σε δύο χρόνια παραστάσεων επισκέφθηκε το Τζάνειο Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη κ Αγλαΐας Κυριακού, το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, το Γενικό Νοσοκομείο Σισμανόγλειο, το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, τη Φλόγα – Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό κέντρο.

 

 

Ιδέα: Νίκος Διαμαντής

Σχεδιασμός δράσης & Ερμηνεία: Αγγελική Φράγκου

Μουσική επιμέλεια: Θηρεσία Θεοδώρου

Κοστούμι: Βιβέτα Στρατηγού

Φωτογραφία: Παύλος Μαυρίδης

Αφίσα: Σπυριδούλα Αρταβάνη

 

Ακούγονται οι φωνές των ηθοποιών: Νίνα Αδαμοπούλου, Αλέξανδρου Ζουριδάκη, Ιωσήφ Ιωσιφίδη, Αχιλλέα Παπαγεωργίου, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Φοίβου Ποικιλίδη, Παναγιώτης Ράιος, Γιωργή Τσουρή, Ειρήνη Χατζηνίκου

 

Διάρκεια θεατρικής δράσης: 60′

Αφήγηση: 30′

Δραστηριότητες: 30′

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ – NEW STAR

«Θαύμα στο Μιλάνο» το ονειρικό παραμύθι του Βιτόριο Ντε Σίκα σε Digital 4K  Restoration από τις  15/8  στους κινηματογράφους σε διανομή NEW STAR   ΘΑΥΜΑ

Ανέστης Αζάς Τα σκυλιά

  Ανέστης Αζάς Τα σκυλιά   ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Η 19 – 21 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21.30 Με Τα Σκυλιά, τη νέα του παράσταση που παρουσιάζεται