Λουδοβίκος των Ανωγείων «ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΦΩΣ»

Η ωραία Νεάπολις υποδέχεται την

genesis gallery

Oδός Ιπποκράτους 121

the new bohemian era

Η genesis gallery
παρουσιάζει στον νέο της χώρο στην οδό Ιπποκράτους 121
την πρώτη έκθεση της νέας χρονιάς 2024
Εγκαίνια:
Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 | Ώρα 20:00

Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Επιμέλεια έκθεσης:
Γιώργος Τζάνερης

Την έκθεση στηρίζει και προλογίζει με το κείμενό της η
Ντόρα Ηλιοπούλου – Ρογκάν
Δρ. Ιστορικός της Τέχνης-τεχνοκριτικός
Officier des Arts et Lettres

Διάρκεια έκθεσης: 22 Φεβρουαρίου έως 16 Μαρτίου 2024

Ο Γιώργος Τζάνερης μετά από 14 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της genesis gallery στην Οδό Χάρητος στο Κολωνάκι, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τους καλλιτέχνες του αλλά και για τον ίδιο, μεταφέροντας την αίθουσα τέχνης σε έναν ιστορικό δρόμο της Αθήνας που

αυτή την στιγμή αναγεννιέται!

Ένας μοναδικός χώρος 180 τετραγωνικών με vintage αισθητική και υποδειγματική αρχιτεκτονική της δεκαετίας του 70, είναι ο νέος προορισμός του φιλότεχνου κοινού της Αθήνας!

Η Οδός Ιπποκράτους, το μεγάλο αστικό ποτάμι που κυλά από την Αλεξάνδρας προς την Ακαδημίας όπως αναφέρει σε ένα κείμενό του ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος, θα είναι ο νέος μας δρόμος!

Η genesis gallery θα μοιραστεί την οδό Ιπποκράτους στο ύψος της Νεαπόλεως με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, υπέροχα παλαιοβιβλιοπωλεία, μικρά καταστήματα κεραμιστών και ζωγράφων, vintage shops, αρωματοπωλεία, δισκοπωλεία, concept stores, εστιατόρια, cafes και μικρά καλαίσθητα μπαρ!
Ο Δημήτρης Μαστρογιαννίτης γράφει στην Athens Voice «Η Νεάπολη είναι κάτι σαν το βελούδινο πέρασμα μεταξύ των δύο πιο αντιφατικών συνοικιών του κέντρου. Τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι».

Η Νεάπολη, που έχει κρατήσει τον νεοκλασική της αισθητική στις περισσότερες γωνιές της, είναι μία «νησίδα» στο κέντρο της Αθήνας.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Πανταζόπουλος γράφει στην LIFO σε ένα αφιέρωμα στον χαρακτηριστικό δρόμο του ιστορικού κέντρου, «Η Ιπποκράτους προσφέρεται για πολλαπλές αναγνώσεις. Είναι ένα μωσαϊκό εικόνων και ανθρώπων που αντιπροσωπεύει την αξία της γειτονιάς, ενώ παράλληλα καταδεικνύει τον μετασχηματισμό του αστικού περιβάλλοντος με την πάροδο των ετών».

Στην Νεάπολη που δημιουργήθηκε από τον Όθωνα, όταν η Αθήνα ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους και όπου έζησαν και ζουν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, εκεί θα είναι πλέον και η genesis gallery!

Μία νέα εποχή με μποέμ αέρα ξεκινάει!
Gallery genesis
121 IPPOKRATOUS Street,
Athens,11472
Greece.
Tel.: +30 211 7100566

Gallery genesis
Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 12:00 – 21:00
Σάββατο 12:00 – 15:00
ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΦΩΣ

του Λουδοβίκου των Ανωγείων

«Εγκαινιάζοντας τη νέα μαγευτική αίθουσα τέχνης ο Γιώργος Τζάνερης με τίμησε με την πρώτη έκθεση του νέου χώρου της νέας εποχής της genesis gallery!

Και είναι μεγάλη τιμή που η κυρία Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν, Δρ.Ιστορικός της Τέχνης-Τεχνοκριτικός Οfficier des Arts et Lettres, ανέλαβε να ερμηνεύσει με ένα υπέροχο ποιητικό κείμενο την παρούσα ενότητα των έργων μου δίνοντας τον τίτλο «Ιχνηλατώντας στο φως».
Αγαπημένα Αντικείμενα με το «παράσημο» της παλαιότητας, ξεκλειδώνουν την μνήμη μας.
μνήμη αυτό το φιλοδώρημα του χρόνου που φέρει τη δυνατότητα να διηγηθεί την παρελθούσα ιστορία των Οικείων αντικειμένων. Έργα «Προσωπογραφίες».

Με τόσα βλέμματα, τόσα αγγίγματα παίρνουν δικαιώματα έμψυχων.

Με κάποιο τρόπο μετείχαν των συναισθημάτων μας μια λάμπα που «ιχνηλατεί στο φως» όπως ένα κερί που υποφωτίζει τις πολύτιμες αναμνήσεις μας.»

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

 «ΤΕΛΕΝΟΒΕΛΑ» Β’ κύκλος παραστάσεων

 «ΤΕΛΕΝΟΒΕΛΑ» Επιστροφή της μουσικοθεατρικής κωμωδίας σε κείμενο & σκηνοθεσία του Σταμάτη Πακάκη.   Β’ κύκλος παραστάσεων Κάθε Δευτέρα από 04 Μαρτίου 2024, στις 20:30 Για

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΓΑΜΟΥ

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΓΑΜΟΥ   κωμωδία του Σταύρου Καλλιγά “Αναδρομή Γάμου” σε σκηνοθεσία Ανάργυρου Βαζαίου    ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΩΣ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  Οι περισσότεροι γάμοι έχουν έναν Μπάμπη…

Improvlepto, & guests

Το Μάρτιο για κάθε Πέμπτη στο Θέατρο Αλκμήνη!   Τέσσερις παραστάσεις αυτοσχεδιαστικού θεάτρου στις 7,14,21 και 28 Μαρτίου 2024. Κάθε παράσταση θα συνοδεύεται από τον