Στέφανος Κορκολής – “Cyprus” Concerto for Piano, Bouzouki & Orchestra (Scherzo)

Στέφανος Κορκολής – Cyprus Concerto for Piano, Bouzouki & Orchestra (Scherzo)

 

Ο Στέφανος Κορκολής παρουσιάζει τη νέα του κυκλοφορία με τίτλο Cyprus Concerto for Piano, Bouzouki & Orchestra (Scherzo) διαθέσιμη τώρα από την Heaven Music. 

Πρόκειται για μια ζωντανή ηχογράφηση από το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσσού με την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής TrakArt, σε διεύθυνση του Άρη Αντωνιάδη και σύνθεση του Στέφανου Κορκολή. Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας ερμηνεύει στο πιάνο ενώ στο μπουζούκι συναντάμε τον καταξιωμένο Γιώργο Δημητρίου.

 

Αυτή η ζωντανή ηχογράφηση μας μεταφέρει στην απόλυτη συναυλιακή ατμόσφαιρα καθώς δεν έχει τύχει οποιασδήποτε επεξεργασίας πέραν του mastering!

Το έργο κονσέρτο για μπουζούκι, πιάνο και ορχήστρα γράφτηκε το 1985 προς τιμήν του μεγάλου σολίστ Θανάση Πολυκανδριώτη στον οποίο είναι και αφιερωμένο. Παρ’ όλα αυτά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2023 στο επετειακό αφιέρωμα για τα 35 Χρόνια καριέρας του Στέφανου Κορκολή. Το συγκεκριμένο έργο αποτελείται από τέσσερα μέρη και σε αυτήν την ηχογράφηση παρουσιάζεται το τέταρτο μέρος (scherzo) το οποίο έλαβε και την επωνυμία “Cyprus”.

 

Ο Στέφανος Κορκολής προσθέτει: «Όταν το έγραψα το 1985, ο κύριος μου στόχος ήταν να αναδείξω το μπουζούκι. Για μένα το μπουζούκι αποτελεί το δικό μας εθνικό όργανο και ήθελα να φανεί πως μπορεί να πρωταγωνιστεί σε μια συμφωνική ορχήστρα και όχι απλά να συνοδεύει ένα λαϊκό σχήμα, όπως και έχουμε συνηθίσει».

 

Το συμφωνικό έργο του Στέφανου Κορκολή – Cyprus Concerto for Piano, Bouzouki & Orchestra (Scherzo) – κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την Heaven Music. 

 

Δείτε το εδώ

 

Heaven Music 2024

Subscribe στο μεγαλύτερο μουσικό κανάλι: ΕΔΩ

 Heaven all around https://geni.us/HeavenMusic

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Χρόνος Χώμα Νερό

Χρόνος Χώμα Νερό Κείμενο-Σκηνοθεσία: Βίλια Χατζοπούλου Πρεμιέρα: Σάββατο 11 Μαΐου 2024 Ένας άντρας σε τρεις διαφορετικές ηλικίες: Νέος, μεσήλικας, γέρος. Θα πρέπει, νωρίς, να πάρει μια

«Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα»

«Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα» της Άλκης Ζέη για πρώτη φορά στο θέατρο | Από 9/5 στο «Μεταξουργείο» για 15 μόνο παραστάσεις Το θέατρο «Μεταξουργείο», τιμώντας τα