Λουίτζι, αποστολή στην πόλη του Κωνσταντίνου Μπενέκη

Λουίτζι, αποστολή στην πόλη

του Κωνσταντίνου Μπενέκη

 

ISBN: 978 618 5738266

 

Η ζωή κυλάει χαρούμενα στο μεγάλο πάρκο. Παι­χνίδι, γέλιο και ανεμελιά. Τα ζωάκια ζουν αρμονι­κά μεταξύ τους αλλά και με τους ανθρώπους.

Τι θα γίνει όμως όταν εμφανισθεί ένα πρόβλημα;

Ένας φίλος χρειάζεται βοήθεια.

Θα μπορέσουν τα ζωάκια να τον βοηθήσουν;

Έχουν άραγε τη δύναμη;

Ο καλόκαρδος παπαγάλος Λουίτζι επιστρέ­φει. Ο καιρός πέρασε. Μεγάλωσε και ωρίμασε. Είναι ώρα να αναλάβει ευθύνες και να πάρει απο­φάσεις. Μέσα από την νέα του περιπέτεια θα απο­κτήσει νέες εμπειρίες και θα ανακαλύψει τη δύνα­μη που κρύβει μέσα του.

 

Μια ιστορία για τη δύναμη της φιλίας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της συνεχούς προσπάθειας για το καλό.

Ο Κωνσταντίνος Μπενέκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Κατάγεται από χωριά της Καρ­δίτσας (Μάρκο και Κέδρος), όπου και πέρναγε ως παιδί τα καλοκαίρια του. Εκεί, μέσα σε ένα αγροτικό περιβάλλον με έντονο το λαογραφικό στοι­χείο, ευτύχησε να έρθει σε στενή επαφή με τη φύση, με παραδοσιακά ήθη και έθιμα, ενώ άκουγε συνεχώς λαϊκά παραμύθια και ιστορίες «από τα παλιά».

Όταν έγινε πατέρας, ήταν η σειρά του να αφηγηθεί ιστορί­ες. Ξύπνησε λοιπόν η παιδική του φαντασία και το 2022 ολο­κλήρωσε το πρώτο δικό του παραμύθι με ήρωα τον αγαπη­μένο παπαγάλο Λουίτζι. Αντλεί έμπνευση παρατηρώντας τους αφανείς ήρωες της ζωής, τα παιδιά, τα ζώα, τα συναισθή­ματα τους, τις αγωνίες και τις σκέψεις τους.

Έχει επίσης γράψει το βιβλίο «Αεί ασκούμενοι» (εκδόσεις Φίλντισι 2021), που πραγμα­τεύεται την διά βίου άσκηση σώματος και πνεύματος, εστι­άζοντας σε έναν ξεχασμένο σκοπό της άσκησης, την επί­τευξη ψυχικού σθένους.

Υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία από το 2002, σε μάχιμες υπηρεσίες, πάντα στο πλευρό του πολίτη.

 

επικοινωνία βιβλίου: zoi Zoi Triadafullidh, [email protected]

 

Εκδόσεις Φίλντισι

Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669

Τηλ.: 210 6540170

[email protected]

 

 

r

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Μετά Δόξης» του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη

Το νέο album «Μετά Δόξης», που αποτελεί τον τρίτο κύκλο της ενότητας τραγουδιών και ορχηστρικών θεμάτων από το μουσικό έργο του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, είναι διαθέσιμο τώρα από την Heaven