Φένια Παπαδόδημα Travellin΄ All Alone with my friends

 

Φένια Παπαδόδημα

Travellin΄ All Alone

with my friends

 Τρίτη 12 Μαρτίου στις 21.30  HALF NOTE JAZZ CLUB

 

Με αφορμή τέσσερις σπουδαίες γυναικείες φωνές που άνθισαν σε διαφορετικά σημεία του χάρτη, κυρίως το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, την Billie Holiday, την Μαρίκα Παπαγκίκα, την Edith Piaf και την Elis Regina, και που όλες τους είχαν ένα κοινό όνειρο, να τραγουδήσουν στη Νέα Υόρκη, η Φένια Παπαδόδημα δημιουργεί το Travellin΄ All Alone project.

 

Mία περιήγηση στην γυναικεία έκφραση και ευαισθησία μέσα από τις ιδιαίτερες και δύσκολες ζωές αυτών των γυναικών, τα πιο αγαπημένα τους τραγούδια, τις πόλεις όπου έζησαν.

Αλεξάνδρεια, Σμύρνη, Παρίσι, Ρίο ντε Τζανέιρο, Νέα Υόρκη.

Μέσα από διασκευές που συνοδεύονται από μικρά κείμενα, ο ακροατής ανακαλύπτει συγκλονιστικά στοιχεία για τις βιογραφίες αυτών των γυναικών. Συνδέει τα τραγούδια με τα πρόσωπα και τις ζωές τους.

 

Ανατολίτικα γκαζέλ, θρυλικά swing, jazz & blues μπαλάντες που γεννήθηκαν στο Χάρλεμ, μελωδίες του Michel Legrand, της Barbara και μία γεύση από την bossa nova του Jobim, στο Ρίο του 1950, είναι μόνο η αφορμή.

Το υλικό αυτό διασκευάζεται και μεταμορφώνεται από ένα πρωτότυπο world jazz σχήμα στο οποίο συναντιούνται μετά από χρόνια τέσσερις κορυφαίοι μουσικοί, ο Κώστας Μπαλταζάνης στην κιθάρα, ο Γιώργος Παλαμιώτης στο μπάσο, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στην τρομπέτα και ο Παναγιώτης Κωστόπουλος στα τύμπανα.

 

Συντελεστές

Φένια Παπαδόδημα φωνή

Κώστας Μπαλταζάνης κιθάρα

Γιώργος Παλαμιώτης μπάσο

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος τρομπέτα

 

Πληροφορίες

Τρίτη 12 Μαρτίου στις 21.30

HALF NOTE JAZZ CLUB: Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310, www.halfnote.gr

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, 15 ευρώ

Προπώληση: www.more.com/music/f-papadodima-travelin-all-alone-with-friends/

 

Φωτογραφία: Alex Kat
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ συνεχίζεται

#7 Ο πολιτισμός είναι μια κίνηση. Όχι μια κατάσταση. Είναι ένα ταξίδι. Όχι ένα λιμάνι. Ομαδική Εικαστική Έκθεση   Εγκαίνια: Δευτέρα, 13 Μαΐου και ώρα

Avant – Drag! Radical Performers Re-imagine Athens

Η Filmcenter TRIANON παρουσιάζει Τη νέα ταινία του Φιλ Ιερόπουλου και παραγωγή των ΦΥΤΑ Avant – Drag! Radical Performers Re-imagine Athens Από την Πέμπτη 23