Στέλλα Καρύδα, εξομολογείται πολύ ωραίες και τρυφερές ιστορίες

 

H Στέλλα Καρύδα μας συστήνεται και μας εξομολογείται πολύ ωραίες και τρυφερές ιστορίες , από τη ζωή της που την οδήγησαν στο τραγούδι!!!

Με αφορμή τα δύο νέα τραγούδια σας , του Νίκου

Οικονομίδη θα θέλαμε να μας πείτε πως ξεκίνησε αυτή η

συνεργασία;

 

Με τον Νίκο Οικονομίδη μας συνδέει οικογενειακή φιλία πολλών ετών αλλά και η αγάπη μας για την παράδοση.

Γνωρίζοντας τις δυνατότητες της φωνής μου και της έκφρασης μου, έγραψε αυτά τα δύο τραγούδια-διαμάντια για μένα και τον ευχαριστώ πολύ για τον ενθουσιασμό και τη χαρά που ένιωσα  από την πρώτη φορά που τα άκουσα!

 

  1. Μας έκανε εντύπωση ότι η παραγωγή του της εγγραφής, τα

είναι με φυσικά όργανα, στην εποχή μας λίγο δύσκολο…

 

Είναι καθαρά θέμα αισθητικής. Άλλωστε πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού ο καθοδηγητής και συνοδοιπόρος της ζωής μου, ο Στέλιος Καρύδας, ένας μουσικός που έχει παίξει σχεδόν σε όλη την ελληνική δισκογραφία και σε όλη του τη μουσική πορεία επενδύει στον τέλειο ήχο.

 

  1. Αγαπάτε πιο πολύ την παραδοσιακή μουσική; Θα

τολμούσατε άλλο είδος;

 Τρέφω την ίδια αγάπη για το παραδοσιακό, το έντεχνο,  το λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι και αυτός είναι ο λόγος που δεν επέλεξα να ασχοληθώ αποκλειστικά με ένα και μόνο από τα παραπάνω είδη τραγουδιού.

  1. Ποιο είναι ένα μουσικό ίνδαλμα;

 Αγαπάω και θαυμάζω όλες τις ρεμπέτισσες όπως την Μαρίκα Νίνου, την Μαρίκα Παπαγκίκα, την Ιωάννα Γεωργακοπούλου, την Στέλλα Χασκίλ, την Ρόζα Εσκενάζυ, την Σωτηρία Μπέλλου και πολλές άλλες!

Μεγάλο επίσης θαυμασμό τρέφω για την Μαίρη Λίντα αλλά και τις νεότερες, Χαρούλα Αλεξίου και Γλυκερία.

  1. Πως από νοσηλεύτρια βρεθήκατε στα μουσικά δρώμενα;

 

Το τραγούδι υπήρχε πάντα στη ζωή μου και στα χείλη μου. Τραγουδούσα με κάθε αφορμή οπουδήποτε. Στο σχολείο, στη δουλειά, στις παρέες. παντού.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε ένας αιμοκαθαιρόμενος ασθενής που είχα τη φροντίδα του και ο οποίος ακούγοντάς με να σιγοτραγουδώ με παρότρυνε να ασχοληθώ επαγγελματικά με το τραγούδι για να κερδίσει η μουσική όπως χαρακτηριστικά μου έλεγε.

Χαίρομαι πολύ για εκείνον που σήμερα είναι ένας επιτυχημένος ζωγράφος και χαίρεται τη ζωή μετά τη μεταμόσχευση νεφρού που έκανε.

Το τραγούδι μου, του έδινε δύναμη όπως μου λέει ακόμα.

 

  1. Η μοιραία γνωριμία με τον Χρήστο Νικολόπουλο, ήταν

καταλυτική; Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια;

 

Ο Χρήστος Νικολόπουλος είναι ο άνθρωπος που μου έδωσε το χρίσμα της τραγουδίστριας. Η συμμετοχή μου στους δίσκους “Μουσικές στο Περιθώριο” και “Άνθη Ευλαβείας”,  ήταν το έναυσμα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το τραγούδι και θα του είμαι πάντα ευγνώμων!

 

  1. Άλλοι άνθρωποι που σας στιγμάτισαν;

 

Ο Χριστόδουλος Χάλαρης που στις καλοκαιρινές συναυλίες στη Γαλλία όπου παρουσίασε το βυζαντινό έργο «ο Πουλολόγος – οι γάμοι του Κόκορα» επέλεξε εμένα να ερμηνεύσω τους ρόλους των πουλιών μαζί με άλλους σπουδαίους βυζαντινούς ψάλτες. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία που θα τη θυμάμαι πάντα.

Επίσης ο Γιώργος Νταλάρας που με κάλεσε να συμμετέχω στο πρόγραμμα στην Ιερά Οδό με τους Πυξ Λαξ και τα Χάλκινα της Φλώρινας και με μια σπουδαία ορχήστρα με μαέστρο τον Κώστα Γανωσέλη. Μεγάλη τιμή και τον ευχαριστώ.

Τέλος, ο συνοδοιπόρος μου στη ζωή- ο σπουδαίος μουσικός Στέλιος Καρύδας που με επηρεάζει καθημερινά και καθοριστικά.

 

  1. Με ποιους άλλους θέλετε να συνεργαστείτε;

Από τους συνθέτες που επίσης θαυμάζω είναι ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Η συνεργασία μου μαζί τους θα ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για μένα.

 

  1. Τι άλλο ετοιμάζετε;

Σχεδιάζουμε τις καλοκαιρινές συναυλίες!

Ξεκινάμε στις 9 Μαρτίου από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τη συναυλία

«Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει» – αφιέρωμα στις γυναίκες.

Κάθε Παρασκευή και κάθε Κυριακή μεσημέρι συνεχίζουμε τις επιτυχημένες εμφανίσεις μας τα τελευταία τρία χρόνια στη Μαχαιρίτσα, μέσα στη Βαρβάκειο αγορά, παρέα με τους Δημήτρη Ρέππα, Στέλιο Καρύδα, Σωτήρη Μαργώνη, Γιάννη Καλαφατέλη και κατά καιρούς και άλλους σπουδαίους μουσικούς.

 

  1. Αφιερωμένο

“Όσο κι αν κανείς προσέχει,

όσο και αν το κυνηγά,

πάντα, πάντα θα είναι αργά,

δεύτερη ζωή δεν έχει ”

ποίηση Οδυσσέας Ελύτης

Περισσότερες αφιερώσεις στη Μαχαιρίτσα!

 

 

  Το Φεγγαράκι τραγουδά

 

   Πάρε με μαζί σου! 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Κώστας Μακεδόνας – «Λίγο- Λίγο»

Κώστας Μακεδόνας – «Λίγο- Λίγο»   Το νέο τραγούδι του Χρίστου Στυλιανού και της Ελένης Ζιώγα με την ερμηνεία του Κώστα Μακεδόνα, για τη σειρά

«Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια»

Μανώλης Φάμελλος   «Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια» Εν αναμονή της κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ με τίτλο «Με Ελαφριά Καρδιά», ο Μανώλης Φάμελλος μας

PIANO CITY ATHENS 2024

PIANO CITY ATHENS 2024 ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ, ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ!  16, 17, 18, 19 ΚΑΙ 20 ΜΑΪΟΥ 2024