“The Artist’s pulse” στη Thalia Gallery

Η έκθεση The Artists pulse δίνει φωνή και δημιουργεί ένα διάλογο με τους καλλιτέχνες, αναδεικνύοντας την ένταση, το ρυθμό και τις δονήσεις του δικού τους παλμού.

παλμός ο [palmós] – English ‘Pulse’ : 1.ισχυρή παλινδρομική κίνηση· (πρβ. δόνηση, κραδασμός): ~ χορδής / ελάσματος. 2. καθεμιά από τις παλινδρομικές κινήσεις σώματος που πάλλεται: Οι παλμοί της καρδιάς, χτύποι, σφυγμοί. 3. (μτφ.): Ο ~ της συγκέντρωσης / της διαδήλωσης, ο τόνος, η ζωηρότη τα, τα συνθήματα που επικρατούν κατά τη διάρκειά της. H συγκέντρωση / διαδήλωση είχε παλμό, ένταση, ζωηρότητα. Ο ~ της εποχής, η επικαιρότητα, τα γεγονότα που τη χαρακτηρίζουν. (επιρρ. έκφρ.) με παλμό, με ζωηρότητα.

Η ομαδική έκθεση “The Artist’s pulse” ζωντανεύει και οπτικοποιεί αυτόν τον παλμό, αυτό το ηλεκτρικό ρεύμα, αυτό το κύμα που ρέει γύρω μας και μέσα μας. Είναι εσωτερικός αλλά και εξωτερικός, ανέγγιχτος αλλά και αλλοιωμένος, μια ιδέα αλλά και μια πραγματικότητα, ένας ψίθυρος αλλά και ένας βρυχηθμός ζωής.

Μέσα από την παραστατική απεικόνιση, την αφαίρεση, την ψηφιακή αναπαράσταση και ψηφιδωτές συνθέσεις, με ζωντανά χρώματα και πορτρέτα συναισθημάτων οι Έλληνες και Γάλλοι καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν προσφέρουν μια πανοραμική άποψη της ζωής όπως αποτυπώνεται από τη δημιουργικότητά τους.

Μέσα από τις δονήσεις των πόλεων, τη δύναμη των γυναικών, το φως και τις σκιές που μας περιβάλλουν, τις αναμνήσεις, την επιρροή του παρελθόντος και την κριτική του σύγχρονου κόσμου και των παρεκκλίσεών του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 7μμ στη Thalia Gallery στον Άλιμο H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες (η πρόσκληση συμμετοχής εξακολουθεί να είναι ανοιχτή – ενδέχεται να προστεθούν επιπλέον καλλιτέχνες):

Φαίη Αναγνωστοπούλου (ΦΑΜ), Αγγέλα Κούγκλη, Αθηνά Μπούρα, Δήμητρα Ξενάκη, Πάνος Ζίζος, Jean Philippe Jovani

 

Με εκτίμηση,

Γραφείο Τύπου

Υπεύθυνη επικοινωνίας:

Audrey Alamy

Thalia Gallery

Μεταμορφώσεως 1,  17455, Άλιμος

Τ.: 698 404 3492

Email: [email protected]

Web: https://thalia-artspace.gr/

 

Ώρες λειτουργίας Thalia Gallery :

Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή: 11:00-20:00

Τετάρτη: 11:00-18:00

Σάββατο: 11:00-16:00

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΑΚΡΟΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

ΑΚΡΟΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ “ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;”   Η Pink Unicorn Productions πραγματοποιεί ακρόαση για τη συμπλήρωση του cast της νέας

GLORIOUS EPIC της Σοφίας Μαυραγάνη

  GLORIOUS EPIC της Σοφίας Μαυραγάνη   Δύο “παίδες οικτροί” στη σκηνή του ALCATRAZ STRIP CLUB. Μια  ένδοξη έπικ παράσταση χορού.    01,02,03,04  IOYNIOY  2024

ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ  «ΘΥΡΣΟΣ» Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ

ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ  «ΘΥΡΣΟΣ» Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ Κείμενο  Δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας Από 15.5.24 και κάθε Τετάρτη στις 20.00 Θεατρο   «ΑΛΚΜΗΝΗ » Αλκμήνης 8-12 Αθήνα τηλ επικ. 210