Μινόρε – ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD

Μινόρε

 

21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD

«Μινόρε», η νέα ταινία του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα, μία περιπέτεια στα ίχνη του απόκοσμου έργου του Λάβκραφτ, γυρισμένη στην Αθήνα και διαποτισμένη με τη ρεμπέτικη, και όχι μόνο, κουλτούρα της Ελλάδας. Ο Κουτσολιώτας υπηρετεί ξανά το είδος του καλτ τρόμου με στοιχεία μαύρου χιούμορ και δράσης, σε μία από τις σπάνιες δημιουργίες του σύγχρονου ελληνικού σινεμά που ανήκουν στο ανεξερεύνητο αυτό είδος.

Σύνοψη

Μια υγρή καλοκαιρινή νύχτα, μια παραλιακή ταβέρνα της Ελλάδας βουτηγμένη στη μουσική και στους χορούς καλύπτεται ξαφνικά από ομίχλη. Παράξενα όντα πολιορκούν την πόλη, επιτίθενται σε ανθρώπους, ενώ κάποιους τους παρασύρουν στη θάλασσα με όνειρα αλλόκοτα. Μια παρέα μουσικών ενώνει τις δυνάμεις της με έναν χαμένο ναύτη για να εντοπίσουν τον αλλοπρόσαλλο πατέρα του, μαζί με μία σερβιτόρα, έναν body builder, τη γιαγιά τους, μερικούς εγκληματίες της πιάτσας και έναν απέθαντο ιερέα. Όλοι μαζί αντιστέκονται στους απόκοσμούς εισβολείς.

Διάρκεια: 111’

21 Μαρτίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Visit

  1. Instagram: https://www.instagram.com/feelgood_entertainment/
  2. Twitter: https://twitter.com/FeelgoodEntment
  3. Fb: https://www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr/
  4. Youtube: https://www.youtube.com/Feelgoodentertainment
  5. TikTok: @ feelgood_entertainment

 

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Όταν  μυστηριώδη πλάσματα εισβάλλουν σε ένα ελληνικό λιμάνι, μία απροσάρμοστη κομπανία μουσικών, τουριστών, body builder και γιαγιάδων ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν την πόλη σε αυτή την ιδιόρρυθμη κωμωδία δράσης. Αναμειγνύοντας το σινεμά του φανταστικού, το ελληνικό φολκλόρ, μία δόση μαύρου χιούμορ και το εμψυχωτικό ρεμπέτικο (που εκφράζει την ελληνική ταυτότητα, την ιδιοσυγκρασία και το πάθος), η ταινία «Μινόρε» είναι μία ανάλαφρη μεταφορά μιας χούφτας Ελλήνων που συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν υπαρξιακές και απτές κρίσεις της σύγχρονης πραγματικότητας. Είτε πρόκειται για μία τρομαχτική πανδημία είτε για την οικονομική καταστροφή, όταν τα τέρατα εμφανίζονται μέσα από την ομίχλη και απειλούν να καταστρέψουν την πραγματικότητα και τον τρόπο ζωή μας, το μόνο που μας γλιτώνει από την τρέλα είναι να ζήσουμε τη στιγμή και να εκτονώσουμε τους φόβους μας μέσα από τον χορό.

Η αγαπημένη μου ανάμνηση από τα παιδικά μου χρόνια στην Ελλάδα είναι να βλέπω ταινίες σε θερινά σινεμά στην παραλία. Καθώς οι γονείς μου είχαν ένα μαγαζί σε μία μικρή τουριστική πόλη, μου άρεσε να ξεφεύγω σ’ αυτόν τον κόσμο μέσα από ταινίες με τέρατα και άλλες παράξενες ιστορίες επιστημονικής φαντασίας.

Παρόλη την πλούσια κληρονομιά της Ελλάδας στη μυθολογία και τις δεισιδαιμονίες, η απουσία ταινιών με παράξενα πλάσματα σε μυθικές περιπέτειες είναι σχεδόν απόλυτη (με την εξαίρεση της υπέροχης καλτ κωμωδίας του Πάνου Κούτρα, Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά). Ελπίζω η ταινία Μινόρε να το αλλάξει αυτό!

Έχοντας εργαστεί ως καλλιτέχνης-υπεύθυνος των VFX σε ταινίες των Guillermo Del Toro, Sam Mendes και Steven Spielberg, όχι μόνο έχω εμπνευστεί από το όραμά τους, αλλά γνωρίζω σε βάθος τι χρειάζεται για τα πρωτοκλασάτα εικαστικά των χολιγουντιανών ταινιών. Αποστολή μου είναι να μεταφέρω όλη τη γνώση μου από τις μεγάλες παραγωγές των στούντιο και να την εφαρμόσω για να ρίξω φως στο ξεχωριστό είδος ιστοριών που πηγάζουν από την ελληνική κληρονομιά μου.

 

Κριτικές για την ταινία ΜΙΝΟΡΕ

 

Το ελληνικό αντίστοιχο του Attack of the Killer Tomatoes!

Bfi.org.Uk

 

Βαθμολογία 10/10: Ο συνδυασμός τρόμου και κωμωδίας είναι μεθυστικός, οι χαρακτήρες ολοκληρωμένοι και συμπαθητικοί. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκεί έξω σαν αυτό.

My bloody reviews

 

Βαθμολογία 9/10:Ο Κουτσολιώτας μεταφέρει τους θεατές σε μία σφαίρα όπου το συνηθισμένο συγκρούεται με το εξωφρενικό, υφαίνοντας το είδος του φανταστικού, της λαογραφίας και του μαύρου χιούμορ.

Been to the movies

 

Εξαιρετική διεύθυνση φωτογραφίας, πρωτοκλασάτα εφέ και τέλειο καστ.

Scariest Things

 

Βαθμολογία 4 στα 5: Η ταινία «Μινόρε» είναι ένας φάρος αχαλίνωτης, χαοτικής χαράς.

The Hollywood News

 

Βαθμολογία 4 στα 5: Η ταινία «Μινόρε» προσφέρει μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε!

Eye for film

 

Βαθμολογία 4 στα 5: Η ταινία «Μινόρε» είναι μια κωμωδία-δράσης και τρόμου που ξέρει ακριβώς τι κάνει.

Set The Tape

 

Τη ταινία «Μινόρε» πρέπει να την δουν όλοι οι φαν του τρόμου.

Unseen Films

 

 

 

Βιογραφικό σημείωμα σκηνοθέτη

Βραβευμένος σκηνοθέτης και καλλιτέχνης-υπεύθυνος των VFX, ο Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρία σε διεθνείς παραγωγές. Με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελλάδα και το Τορόντο, έχει εργαστεί ως καλλιτέχνης-υπεύθυνος των VFX σε δεκάδες απαιτητικές παραγωγές όπως το Cabinet Of Curiosities του Guillermo del Toro και τα  Nightmare Alley, West Side Story, 1917, The Old Guard, XMen, Guardians Of The Galaxy και οι 300, καθώς και σε πολλά διαφημιστικά για πελάτες όπως οι Saatchi & Saatchi, Burberry, Versace κ.α.

Η ταινία «Μινόρε» είναι η τρίτη ταινία του, μετά τις βραβευμένες ταινίες The Fear Of Looking Up και Ο Χειμώνας.  Πρόσφατα σκηνοθέτησε το Gods Soldiers, ένα δίπτυχο ιστορικό ντοκιμαντέρ για την Πολιορκία της Μάλτας για το PBS/Discovery Channel.

 

Φιλμογραφία

2013 Ο χειμώνας

2019 The Fear of Looking Up

2020 God’s Soldiers – Siege of Malta (TV)

2023 Μινόρε

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας

Σενάριο: Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας, Elizabeth E. Schuch

Ηθοποιοί: Davide Tucci, Δάφνη Αλεξάντερ, Απόλλων Μπόλλας, Νικόλας Μπράβος, Στέλιος Δημόπουλος, Μαρία-Νεφέλη Δούκα, Μελέτης Γεωργιάδης, Igor Gorewicz, Ιωάννης Χατζηγιάννης, Ελευθερία Κόμη, Χρήστος Κοντογεώργης, Μάκης Παπαδημητράτος, Έφη Παπαθεοδώρου, Κωνσταντίνος Συμσιρής, Γιάννης Ζουγανέλης, Χρήστος Κάλοου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Θάνος Αλεξίου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Σταμπόλης

Σκηνικά: Elizabeth E. Schuch

Κοστούμια: Μαρία Μαγγίρα

Μακιγιάζ: Βίκυ Τατάκη

Μοντάζ: Melancholy star

Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης & David Kemp

Παραγωγή: Inkas Film Productions

Παραγωγοί: Λιλέτ Μπόταση

Συμπαραγωγή: Melancholy Star, ΕΚΚ, ΕΡΤ.

Με την υποστήριξη: EKOME, Fantaspoa Produções, Les Arcs Film Festival, Co-Production Village, Apulia Film Commission Euro, Mediterranean Co-production Forum

Συμπαραγωγοί: Elizabeth E. Schuch

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ 60 χρόνια μαζί

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ 60 χρόνια μαζί «Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο…» ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ Ερμηνεύουν: Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Κότσιρας Κώστας

Φως! Ω, πού είναι το φως;

Φως! Ω, πού είναι το φως; Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ   Κυριακή 12 Μαΐου 2024  Ώρα έναρξης: 19.30 Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής