Μαριάννα Τουντάσακη: «Ο άνθρωπος τον άνθρωπο πρέπει να αγαπά, χωρίς συμφέρον.»

Συνομιλήσαμε με την Μαριάννα Τουντάσακη, η οποία πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέρενας” του Γρηγόρη Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια

Η ίδια μας λέει ότι είναι ο καλύτερος ρόλος της, μέχρι τώρα,  αλλά και άλλα πολλά , ας την γνωρίσουμε καλύτερα .

 

Με αφορμή την παράσταση «Το μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» στην οποία συμμετέχετε και ανεβαίνει στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», θα θέλαμε δύο λόγια για τον ρόλο σας.

ΚΟΝΤΕΣΣΑ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑ, IME, 2023-4

Στην παράσταση υποδύομαι το Φάντασμα της Πεθεράς της Βαλέραινας, που τη φέρνει στο μυαλό της όταν θέλει να μοιραστεί τις σκέψεις της και τις αγωνίες της. Είναι το alter ego της. Ένας ρόλος που υπήρχε στο διήγημα αλλά τον πήρε ο Πέτρος Ζουλιας και αριστοτεχνικά τον τοποθέτησε στο θεατρικό έργο.

 

Πώς ήταν η πρώτη επαφή για να παίξετε σε αυτό το έργο;

Η πρώτη επαφή με το έργο ήρθε το καλοκαίρι όταν ο σκηνοθέτης της παράστασης, Πέτρος Ζούλιας, μου πρότεινε αυτόν τον ιδιαίτερο ρόλο.

 

Ποια είναι η πιο ωραία στιγμή για εσάς μέσα στο έργο;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια στιγμή. Όλες είναι μοναδικές και εξυπηρετούν τον ρόλο τους στην κορύφωση του δράματος.

 

Στην εποχή μας πιστεύετε ότι ισχύουν οι όρκοι;

Αυτό είναι κάτι σχετικό.  Εξαρτάται από τον ηθικό κώδικα του καθενός. Ο όρκος για εμένα αποτελεί μια δέσμευση και μια υπόσχεση, υπό αυτή την έννοια εγώ τηρώ τους όρκους μου.

 

Θα θέλαμε λίγα λόγια για εσάς, να σας γνωρίσουμε καλύτερα.

Σπούδασα τεχνολόγος Γεωπόνος αλλά επέλεξα να ακολουθήσω τον δρόμο του ονείρου που αποτελούσε η υποκριτική. Τελείωσα τη σχολή Γ. Θεοδωσιάδη και έκτοτε είμαι μια πίστη εργάτρια του θεάτρου, τόσο ως ηθοποιός όσο και ως βοηθός σκηνοθέτη.

 

Πού γεννηθήκατε και πού μεγαλώσατε; 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, συγκεκριμένα στον Βύρωνα που κατοικώ μέχρι και σήμερα.  Η καταγωγή μου ωστόσο είναι από την αγαπημένη μου Άνδρο που δεν την έχω αποχωριστεί κανένα καλοκαίρι και όποτε βρω την ευκαιρία πηγαίνω.

 

Πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια;

Τα παιδικά μου χρόνια ήταν όμορφα και ανέμελα, γεννήθηκα σε μια αγαπημένη και δεμένη οικογένεια που ήταν πάντα δίπλα μου και την ευχαριστώ για όλα!

 

Ποια ήταν τα πρόσωπα που σας στιγμάτισαν;

Το πρόσωπο που έχει στιγματίσει τη ζωή μου και την έβαλε στον δρόμο του ονείρου είναι αυτό του Πέτρου Ζούλια. Ήταν καθηγητής μου στη δραματική σχολή και με τίμησε με την εμπιστοσύνη του να βρίσκομαι δίπλα του ως βοηθός σκηνοθέτη και να μάθω τη δουλειά και πάνω και κάτω από το σανίδι. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος που μου έχει δώσει απλόχερα όλες του τις γνώσεις για να με κάνει καλύτερη ηθοποιό και καλύτερο άνθρωπο.

 

Πότε αποφασίστε να γίνετε ηθοποιός;

Από μικρή  ήθελα να γίνω ηθοποιός! Δεν με είχα δει μέσα σε κάτι άλλο, είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους που κάνουν αυτό που αγαπούν .

 

Πώς σας φαίνεται σήμερα η απόφαση σας;

Δεν μετανιώνω για την απόφαση μου , είναι ένας δύσκολο χώρος και μια δύσκολη δουλειά αλλά όταν είσαι πάνω στη σκηνή όλα ξεχνιούνται.

 

Τι ονειρεύεστε; 

Να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ.

 

Σας αρέσει το θέατρο; Ο κινηματογράφος; Ή τηλεόραση; 

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο.  Είναι διαφορετικά μεταξύ τους αλλά και τα τρία εμπεριέχουν καλλιτεχνική δημιουργία και πρόκληση.

 

Ποιος είναι ο αγαπημένος ρόλος;

Ο ρόλος που ερμηνεύω φέτος, το Φάντασμα της Πεθεράς της Βαλέραινας, είναι και ο αγαπημένος μου.

 

Κλείνοντας, γράψτε μας μια ατάκα που σας έμεινε από την παράσταση.

«Ο άνθρωπος τον άνθρωπο πρέπει να αγαπά,  χωρίς συμφέρον.» 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Κώστας Μακεδόνας – «Λίγο- Λίγο»

Κώστας Μακεδόνας – «Λίγο- Λίγο»   Το νέο τραγούδι του Χρίστου Στυλιανού και της Ελένης Ζιώγα με την ερμηνεία του Κώστα Μακεδόνα, για τη σειρά

«Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια»

Μανώλης Φάμελλος   «Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια» Εν αναμονή της κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ με τίτλο «Με Ελαφριά Καρδιά», ο Μανώλης Φάμελλος μας

PIANO CITY ATHENS 2024

PIANO CITY ATHENS 2024 ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ, ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ!  16, 17, 18, 19 ΚΑΙ 20 ΜΑΪΟΥ 2024