ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ και μαζί ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

                                      DISFF IN ATHENS

                                ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

                                             και μαζί

       ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ  ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

 

                                     ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΙΡΙΔΑ

                                           19-21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

                                      ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

 

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Ίριδα και οι σπουδαστικές ταινίες έχουν την τιμητική τους στον πιο νεανικό κινηματογράφο της Αθήνας!

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 19-21 Απριλίου ο ιστορικός κινηματογράφος, γωνία Ιπποκράτους και Ακαδημίας, όπου πραγματοποιεί τις προβολές του ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (αίθουσα Ίριδα-ΠΟΦΠΑ), θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα DISFF in Athens με τις σπουδαστικές ταινίες που  διαγωνίστηκαν πέρυσι στο Εθνικό Σπουδαστικό Πρόγραμμα στη Δράμα (46o DISFF, 2023).

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το Focus on Germany, ένα αφιέρωμα  σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, που παρουσιάζει το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους του Αμβούργου (σε συνέχεια του αφιερώματος που είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ  Δράμας τον περασμένο Σεπτέμβριο).

Την Παρασκευή 19 Απριλίου και το Σάββατο 20 Απριλίου οι προβολές ξεκινούν στις 19:00  με το γερμανικό αφιέρωμα και συνεχίζονται στις 20:30 με τις ταινίες του Εθνικού Σπουδαστικού Προγράμματος. Την Παρασκευή θα παιχτούν εμβληματικές γερμανικές ταινίες που γυρίστηκαν τη δεκαετία του ’80 (δηλαδή επί Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας), και το Σάββατο θα ακολουθήσουν ταινίες από το ’90 μέχρι σήμερα που δείχνουν την εξέλιξη των γερμανικών ταινιών μικρού μήκους στο χρόνο, μετά την πτώση του Τείχους..

Tην Κυριακή 21 Απριλίου και οι δύο ζώνες προβολών θα είναι αφιερωμένες στις ελληνικές σπουδαστικές ταινίες.

Οι ταινίες καλύπτουν ένα ιδιαίτερα ευρύ θεματικό φάσμα (σχέσεις, ταυτότητα, συμπερίληψη, κοινωνική κριτική), ξεδιπλώνοντας με αξιοσημείωτη φρεσκάδα, ευαισθησία και διεισδυτικότητα τους προβληματισμούς των νέων παιδιών. Και φανερώνουν τη μεγάλη δυναμική που έχει ο ελληνικός κινηματογράφος σήμερα: μία δυναμική ορατή ήδη από τα πρώτα βήματα των ελλήνων κινηματογραφιστών.

Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει Q&A  με τους σκηνοθέτες.

Ώρες προβολών:  19:00  και 20:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα ανά μέρα καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε ταινία και τους συντελεστές της, θα βρείτε εδώ:

https://www.dramafilmfestival.gr/ath-stud-films

 

Θυμίζουμε πως τα βραβεία του 46ου DISFF απέσπασαν οι εξής ταινίες:

Παρέλαση του Μιχάλη Γαλανόπουλου (Βραβείο «Φρίντα Λιάππα» –Καλύτερης Ελληνικής Σπουδαστικής Ταινίας, Βραβείο Μοντάζ στον Antoine Flahaut, Βραβείο Σχεδιασμού Ήχου
στον Massimo Del Gaudio ), Το Χάος που Άφησε Πίσω της του Νίκου Κολιούκου (Βραβείο Σκηνοθεσίας,  Βραβείο Γυναικείας ερμηνείας
στην Μαρίνα Σιώτου),  Ημερολόγιο μιας Σεξουαλικής  Μοναξιάς της Νίνας Αλεξανδράκη (Βραβείο Σεναρίου), Athens, My Love του Δημήτρη Κεχρή (Βραβείο Ντοκιμαντέρ).
Το Βραβείο Φωτογραφίας «Ντίνος Κατσουρίδης» κέρδισε ο Γιώργος Καραβούλιας  για την ταινία Πώς να Ανάψεις Τσιγάρο Χωρίς να Καείς σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Σπανουδάκη, το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας
πήγε στο Φαμπρίτσιο Μούτσο για την ταινία Θερμοκήπιο του Γιώργου Γεωργακόπουλου, και, τέλος, το Βραβείο Σκηνογραφίας στην Αναστασία Μαστρακούλι για την ταινία The Little Doggie σε σκηνοθεσία Γιώργου Ντούνη.

Προκράτηση θέσεων:

https://www.eventbrite.co.uk ή  μέσω του www.iridavisions.gr

Η προκράτηση θέσεων για κάθε event ξεκινάει 2 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής στις 11 το πρωί. Όσα άτομα έχουν κάνει προκράτηση θέσης θα πρέπει να βρίσκονται έως και 15 λεπτά πριν την αναφερόμενη ώρα έναρξης στην είσοδο της Ίριδας (Ακαδημίας 55) για να παραλάβουν το μηδενικό τους εισιτήριο. Στη συνέχεια η προκράτηση παύει να ισχύει και η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας, εφόσον έχουν απομείνει κενές θέσεις. Μηδενικά εισιτήρια εκτός κράτησης θα διατίθενται και στην είσοδο της Ακαδημίας μισή ώρα πριν την αναφερόμενη ώρα έναρξης.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

www.iridavisions.gr

[email protected]  (Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας)

Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575

Γραφεία Αθήνας: τηλ. 210 3300309

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα