Με έργα της Έφης Βάγκνερ Ματσούκα η νέα συλλογή του σχεδιαστή μόδας Δημήτρη Ντάσιου

Με έργα της Έφης Βάγκνερ Ματσούκα

η νέα συλλογή του σχεδιαστή μόδας Δημήτρη Ντάσιου

 

Έμπνευση από τα έντονα θαλασσινά τοπία της ζωγράφου Έφης Βάγκνερ – Ματσούκα αντλεί η νέα συλλογή του διάσημου σχεδιαστή Δημήτρη Ντάσιου που παρουσιάζεται στο πλαίσιο της ελληνικής εβδομάδας μόδας «Athens Fashion week» την Κυριακή 21 Απριλίου στο Ζάππειο.

Θαλασσινές ανεμώνες, μέδουσες και ψάρια, θάλασσες αλλά και πολύχρωμα λουλουδιασμένα λιβάδια, χαρακτηριστικά της  ζωγράφου  Έφης Βάγκνερ Ματσούκα, αποτυπώνονται μοναδικά σε φίνα λινά υφάσματα και κοσμούν τις αέρινες δημιουργίες της συλλογής «Περί Θέρους 2024».

Πρόκειται για μια νέα δημιουργική πρόκληση,  με εξαιρετικά αποτελέσματα, που διευρύνει τον ορίζοντα των συνεργασιών της ζωγράφου  στο πεδίο της μόδας.

Η Έφη Βάγκνερ Ματσούκα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ζωγραφική με δάσκαλο τον Παναγιώτη Μπελτέκο. Παρακολούθησε επί σειρά ετών το εργαστήριο ζωγραφικής του Κολεγίου Αθηνών, λαμβάνοντας παράλληλα μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Εν συνεχεία μαθήτευσε στο εργαστήριο του Τίμου Μπατινάκη.

Παρουσίασε την πρώτη ατομική της έκθεση στη γκαλερί «ΑΕΝΑΟΝ» (2005) και συμμετείχε με έργο της στη διοργάνωση τέχνης “Cow Parade” στην Αθήνα (2006). Έργο της για την Πηνελόπη Δέλτα εκτίθεται στο Μουσείο Μπενάκη. Αρκετά από τα έργα που βασίστηκε η νέα συλλογή του Δημήτρη Ντάσιου, πρωτοπαρουσιάστηκαν  σε ατομική της έκθεση στην Τεχνόπολη το 2011  μαζί με το βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου  «Θάλασσες του Έρωτα Ουτοπικές» το οποίο είχε εικονογραφήσει. Το 2012 η έκθεση ταξίδεψε στο Παρίσι. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ενώ έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα