Σταύρος Σοφιανόπουλος Λέξεις που δεν είπαμε

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

 

Σταύρος Σοφιανόπουλος

Λέξεις που δεν είπαμε

Μουσική παράσταση και παρουσίαση νέου δίσκου

 

Σάββατο 18 Μαΐου στις 20:30

 

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος, παρέα με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών, παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Λέξεις που δεν είπαμε» και μαζί, την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

 

Το Σάββατο 18 Μαΐου, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, θα ερμηνεύσουν μια επιλογή από τις συνθέσεις του Σταύρου Σοφιανόπουλου:

Από το σάουντρακ της βραβευμένης ταινίας της Πέννυς Παναγιωτοπούλου «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο μπαμπάς μου» (2000), τον δίσκο «Ο χορός του Πυθέα» (2004) εμπνευσμένο από ένα ταξίδι στο Αιγαίο με πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων, «Tο Κέρασμα» (2006) με συνθέσεις και τραγούδια που προσεγγίζουν το ύφος της ελληνικής μουσικής παράδοσης, το CD «Κ.Π.Καβάφης, μια ανάγνωση» (2010) για τον Αλεξανδρινό ποιητή, τους δίσκους «Σημειώσεις» (2017), «Επισκέψεις» (2020), «Χωρίς λόγια» (2022).

 

«Τα μουσικά θέματα τα αντλώ από όλο το φάσμα  της ελληνικής μουσικής παράδοσης, λυρικά θέματα με κλασσικότροπη ενορχήστρωση, οι στίχοι περιγράφουν γεγονότα και καταστάσεις που με έχουν χαρακτηρίσει, ελπίζοντας πως ο ακροατής θα αναγνωρίσει σε αυτά  στοιχεία που τον ενδιαφέρουν» μας λέει χαρακτηριστικά ο Σταύρος Σοφιανόπουλος, ο οποίος αναφέρει για τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Λέξεις που δεν είπαμε»:

«Από τα πέντε τραγούδια που περιέχονται, το πρώτο αναφέρεται στον άγγελο της ταινίας τα “Φτερά του Έρωτα” του Γερμανού σκηνοθέτη Βιμ Βέντερς. Το δεύτερο, στο ανεξήγητο, στο μεγαλειώδες της ύπαρξής μας σ’ ένα σύμπαν που ποτέ δεν θα μάθουμε πώς γεννήθηκε. Ένα άλλο, σε πράγματα πολύ γνωστά, που καταλαβαίνουμε ξαφνικά πόσο άγνωστα μας είναι.

“Με ρωτά ο μικρός άγγελος για τη ζωή, για τον έρωτα, για το φιλί… Με ρωτά και για τα δάκρυα, για τον χρόνο, τη χαρά, τη φιλία και το αίσθημα, αν διαρκούν παντοτινά”».

 

«Η μουσική του Σταύρου διηγείται μικρές ιστορίες, εστιάζει σε λεπτομέρειες από συναισθήματα, όλα πάντα καθαρά και καλοφωτισμένα. Οι λεπτές αποχρώσεις, οι απλές γραμμές και η σαφήνεια της μελωδίας, μας απομακρύνουν από την αμφισβητήσιμη αλήθεια της πολυπλοκότητας και της υπερβολής και μας υπενθυμίζουν την απλότητα και καθαρότητα ενός λιτού αλλά σημαντικού και τελικά αληθινού κόσμου.», όπως σημειώνει ο πιανίστας και συνθέτης Χρήστος Ξενάκης.

 

Μουσικοί:

Κωστής Θέος, τσέλο

Βαγγέλης Ζωγράφος, κοντραμπάσο,

Στέφανος Γιαννόπουλος, τσέλο

Ανούκα Γαλάνη, βιολί

Βασιλική Ιωαννίδου, τρομπέτα, τραγούδι

Σταύρος Σοφιανόπουλος, μουσική, στίχοι, πιάνο

 

Ενορχήστρωση: Χρήστος Ξενάκης

 

Δισκογραφία

 

 

Πληροφορίες

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός: Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στις 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 12€ Κανονικό, 10€ Μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, ΑμΕΑ)

Προπώληση: TICKET SERVICES

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Τηλεφωνικά: 210 7234567

Online: https://www.ticketservices.gr/event/stavros-sofianopoulos-lexis-pou-den-eipame

 

Περισσότερες πληροφορίες:

stavrossofianopoulos.gr/
www.facebook.com/stavros.sofianopoulos.1

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Μαρίνα Σάττι  – “P.O.P.” | νέο album

Μαρίνα Σάττι  – “P.O.P.”  Το νέο album της Μαρίνας Σάττι μόλις κυκλοφόρησε! Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον 68ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, η Μαρίνα Σάττι επιστρέφει δισκογραφικά με ολοκαίνουργιο υλικό. Το νέο mini album της Μαρίνας

RYUICHI SAKAMOTO | OPUS |Ωδείο Αθηνών

RYUICHI SAKAMOTO | OPUS Το «κύκνειο άσμα» του παγκοσμίου φήμης Ιάπωνα συνθέτη στο Subset Festival Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 Ωδείο Αθηνών Τον πρωτοπόρο Ιάπωνα συνθέτη Ryuichi Sakamoto, που έφυγε