ΤΑ ΚΑΦΦΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΤΑ ΚΑΦΦΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Την Tρίτη 16 Απριλίου 2024, στις 18:30, στο BOOKBAR by Kaktos θα βρίσκεται ο Βασίλης Χατζηιακώβου, για να μας μιλήσει για τον καφφέ και το καφφενείο ως όργανο της ιστορίας του σύγχρονου πολιτισμού.

Στην πρώτη παρουσίαση μας ταξίδεψε στα φημισμένα καφφέ της Αθήνας και μας  διηγήθηκε ιστορίες για το Πατάρι του Λουμίδη, το Μπάγκειον του Ζαχαράτου, το Νέον, τα Ηνωμένα Βουστάσια, το Κρυστάλ, το Ντόλτσε, το Βυζάντιο, του Φλόκα το Μπραζίλιαν και άλλα!

Στη δεύτερη συνάντηση θα ταξιδέψουμε στα καφενεία του Ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη, Θεσσαλονίκη, Τεργέστη, Ρώμη, Βενετία, Βιέννη και Πράγα, Παρίσι και Λονδίνο, Προύσα και Σμύρνη, αλλά και στην Αστόρια, το Σικάγο, το Κάιρο και την Αλεξάνδρεια!

Σας περιμένουμε στο BOOKBAR για καφφέ και ωραία κουβέντα!

 

Θα ακολουθήσει και μια τρίτη συνάντηση στο ΒΟΟΚBAR με το πρόσωπο που κατ’ εξοχήν συνδυάζει τις έννοιες «καφφές, καφφενείο και βιβλίο», που δεν είναι άλλο από τον Βασίλη Χατζηιακώβου· θα μιλήσουμε για την κουλτούρα του καφφέ και τη σημειολογία της, τα ήθη και έθη του καφφέ, για την ιστορία του, ανατρέποντας στοιχεία και δοξασίες, και για την ιστορία των χώρων που ονομάστηκαν φιλολογικά στέκια και έγιναν χώροι δημιουργίας των ανθρώπων του πολιτισμού!

*με δύο φ ο παλιός τρόπος γραφής του καφέ!

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα