Δημήτρης Γαλίτης: Προσωπικά με ενδιαφέρει να δω τον κόσμο, μαζί και τον εαυτό μου, να βελτιώνεται, να χαμογελάει και να ομορφαίνει.

Σας καλώς ορίζουμε στο Fulltime.gr

 

Με το καινούργιο σας τραγούδι Μυστικά (Αγάπησε με), με ποια αφορμή ήρθε αυτό το τραγούδι;

Το τραγούδι προέκυψε ξαφνικά, όπως σχεδόν όλα μου τα τραγούδια. Είχα γράψει κάποια στιγμή το μουσικό θέμα της εισαγωγής και το είχα στο συρτάρι μου. Μια μέρα έπεσε στα χέρια μου ο υπέροχος αυτός στίχος του Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου και διαβάζοντας τον, αμέσως ήρθε η μουσική στο μυαλό μου, έπιασα την κιθάρα μου και παίζοντας την εισαγωγή το τραγούδι βγήκε αβίαστα και ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Έτσι, με την πολύτιμη βοήθεια του Γιάννη Δίσκου που ανέλαβε την ενορχήστρωση έφτασε σε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

 

Έχετε σκοπό να κάνετε ένα ολοκληρωμένο δίσκο εξ αιτίας αυτης της συνεργασίας;

Δεν ξέρω αν θα καταλήξει σε δίσκο. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Ανήκει σε έναν κύκλο νέων τραγουδιών που δεν ξέρω που θα με βγάλει.

 

Η δισκογραφία γενικά έχει κάποιο νόημα;  Αφού όλα είναι πλεον ψηφιακά;

Νομίζω πως πέρα απ’ το ρομαντικό του θέματος, πλέον δεν υπάρχει λόγος για να κυκλοφορήσεις ένα cd. Μπορείς όμως να δημιουργήσεις και να παρουσιάσεις μια ολοκληρωμένη δουλειά ακόμα και στις ψηφιακές πλατφόρμες.

 

Η ζωή σας είναι όλη μέσα στη μουσική, από παιδί και έπειτα σχολείο Σπουδές; Ποιος πήρε την απόφαση, οι γονείς ή εσείς;

Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Τα ερεθίσματα στην παιδική ηλικία ξεκινούν από το σπίτι και την οικογένεια, τους φίλους και το σχολείο. Όλα αυτά σε διαμορφώνουν. Σίγουρα οι γονείς μου με βοήθησαν και με παρακίνησαν σε πολλές αποφάσεις. Ωστόσο η πρώτη επαφή ήρθε σε μικρή ηλικία παίρνοντας τα πρώτα μαθήματα κιθάρας, αργότερα πηγαίνοντας στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, έπειτα στα ωδεία και τις σχολές. Σε κάθε στιγμή των σπουδών μου δημιουργήθηκαν φιλίες και ωραίες συνεργασίες.

 

Πως ξεκίνησε η μουσική επαγγελματική διαδρομή;

Όταν ήμουν φοιτητής, ένας απ’ τους καθηγητές μου της σχολής με πρότεινε σε ένα μαγαζί, είχα πάει σαν μουσικός και έλεγα και κάποια τραγούδια μέσα στο πρόγραμμα. Από κει και μετά δεν σταμάτησα να δουλεύω.

 

Τι σας δυσκόλεψε και τι ήταν εύκολο μέσα στην διαδρομή σας;

Πολλές οι δυσκολίες, τι νόημα θα είχε ένα ταξίδι χωρίς αυτές. Αν δεν παλέψεις για αυτό που αγαπάς, πώς θα χαρείς την επιτυχία; Φυσικά δεν ήταν όλα δύσκολα, υπήρξαν και εύκολα πράγματα. Το ταξίδι συνεχίζεται…

 

Τι είναι για εσάς η μουσική;

Η μουσική είναι η ανάσα μου και ο τρόπος να εκφραστώ. Στιγμές χαράς, θλίψης, όλα με κάποιο τρόπο εξωτερικεύονται παίζοντας, τραγουδώντας και γράφοντας νέα τραγούδια και μουσικές.

 

Από τι εμπνέεστε κάθε φορά; 

Απ’ το οτιδήποτε. Μπορεί να με συγκινήσει μια ιστορία, μια ταινία, μια εικόνα έξω στο δρόμο, μια συνθήκη που βιώνω, μια κατάσταση της χώρας μας και όχι μόνο.

 

Ποια είναι τα μουσικά σας ερεθίσματα;

Πολλά και διάφορα, όπως τα Μικρασιάτικα παραδοσιακά, τα ρεμπέτικα, τα λαϊκά, η έντεχνη σκηνή μέχρι ροκ, τζαζ και κλασική μουσική.

 

Έχετε συνεργαστεί σχεδόν με όλα τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής, έχετε κάποιο απωθημένο;

Νομίζω πως έχω πάρα πολύ δρόμο μπροστά μου και πολλούς καλλιτέχνες που θα ήθελα να συνεργαστώ. Πιστεύω με αρκετή δουλειά, επιμονή και αγώνα, θα έρθουν και αυτές οι συνεργασίες με σπουδαίους στιχουργούς, ερμηνευτές, ορχήστρες κλπ.

 

Ποιο ήταν το ίνδαλμα σας;

Έχω περάσει διάφορες φάσεις με κολλήματα σε μικρή ηλικία. Πλέον δεν έχω κάποιο ίνδαλμα. Αγαπώ και θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες, αλλά νομίζω πως όταν σταματάμε να μοιάζουμε σε κάποιους τότε βρίσκουμε τον εαυτό μας καλλιτεχνικά.

 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Κυκλοφορεί άμεσα ακόμα ένα τραγούδι, και αυτό με βίντεο κλιπ, σε μουσική δίκη μου και στίχους της Μαρίας Παπαδάκη, με τίτλο “Δίπλα σου”. Υπάρχει αρκετό υλικό, με νέα τραγούδια το οποίο ζυμώνεται. Βρίσκομαι σε διαδικασία διαλογής και προετοιμασίας για να ηχογραφηθούν μέσα στους επόμενους μήνες. Παράλληλα ετοιμάζονται και κάποιες εμφανίσεις.

 

Τι ονειρεύεστε επαγγελματικά , αλλά και προσωπικά;

Επαγγελματικά με ενδιαφέρουν οι όμορφες συνεργασίες με ανθρώπους που εκτιμώ. Προσωπικά με ενδιαφέρει να δω τον κόσμο, μαζί και τον εαυτό μου, να βελτιώνεται, να χαμογελάει και να ομορφαίνει.

 

Κλείνοντας θα θέλαμε να μας αφιερώσετε ένα τραγούδι ή ένα στίχο αγαπημένο!

“Μην ψάχνεις πια αλλού αφού το ξέρεις ήδη

Μην ψάχνεις πια αλλού, εδώ είναι το ταξίδι”

Ν. Πορτοκάλογλου

 

Κατερίνα Γρυλλάκη

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα