“ Ο Γιάννης Μόραλης και το Μυστικό Παιχνίδι των Σχημάτων”

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

“ Ο Γιάννης Μόραλης και το Μυστικό Παιχνίδι των Σχημάτων”

Σάββατο 6 Απριλίου στις 11:00

Η δεύτερη ανοιξιάτικη δράση στην Sianti Gallery εστιάζει στο σχήμα όχι μόνο ως γεωμετρικό σχέδιο αλλά κυρίως ως συμβολισμός που επιδρά στον καθένα διαφορετικά. ‘Ετσι, το Σάββατο 6 Απριλίου στις 11:00 οι μικροί φιλότεχνοι μπορούν να μυηθούν στον μυστικό των γραμμών και των σχημάτων με την βοήθεια της συγγραφέως του ομότιτλου βιβλίου Ελένης Τσαλδίρη.

 

 

Ποιος άλλος, λοιπόν,  εκτός από τον Γιάννη Μόραλη γνώριζε καλύτερα το σχέδιο με τις άρτια οργανωμένες συνθέσεις και την βαθιά μελέτη των χρωματικών συσχετισμών. Στην ιστορία του ομότιτλου βιβλίου ο μικρός Γιάννης από την Αίγινα αλληλογραφεί με την φίλη του Λιν από την Κίνα. Της στέλνει κάθε φορά ένα έργο του Μόραλη και η Λίν του απαντάει με έναν γρίφο από τα σχήματα του  Τάγκραμ, ένα παιχνίδι – παζλ, δημοφιλές στην Κίνα. Με τον τρόπο αυτό οι μικροί μας φίλοι συμμετέχουν στο ενδιαφέρον παιχνίδι των μυστικών μέσα από τα σχήματα και τις γραμμές.
Το Σάββατο, λοιπόν, στις 6 Απριλίου οι μικροί φιλότεχνοι συνθέτουν σχήματα που ίσως φαίνονται αταίριαστα, όμως η φαντασία των παιδιών και το παιχνιδιάρικο ύφος των Τάγκραμ οδηγεί σε υπέροχους αυτοσχεδιασμούς. Άλλωστε αυτό είναι Τέχνη : Όταν μπορεί να διακρίνει κανείς την καθεμιά διαφορετική ματιά επάνω στο ίδιο θέμα!

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ 60 χρόνια μαζί

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ 60 χρόνια μαζί «Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο…» ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ Ερμηνεύουν: Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Κότσιρας Κώστας