Piano Bar of the 80s: The Songs We Loved

Piano Bar of the 80s: The Songs We Loved

Η απόλυτη αναδρομή στη δεκαετία του ’80:
Μια νοσταλγική βραδιά
Piano Bar με τον Κώστα Τσαγγαρίδη

 

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ώρα 20:30
Διάρκεια: 90’

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

 

Βυθιστείτε στις νοσταλγικές δονήσεις των 80s με μια αποκλειστική βραδιά piano-bar με τον πιανίστα-τραγουδιστή, Κώστα Τσαγγαρίδη, που υπόσχεται να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, τη νοσταλγία και τις νέες ανακαλύψεις, τη Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 20:30 στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μέσα σε μια οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα από τους ήχους του πιάνου και την αισθαντική φωνή του Κώστα Τσαγγαρίδη, θα στηθεί το σκηνικό μιας ιδανικής απόδρασης για όσους έζησαν την εποχή και μια ζωντανή εξερεύνηση για τις νεότερες γενιές που επιθυμούν να ανακαλύψουν τις εμβληματικές μελωδίες εκείνης της δεκαετίας.

Καθώς πέφτει η νύχτα και ακούγεται το πρώτο ακόρντο, ο Κώστας Τσαγγαρίδης, με τη μεστή και συναρπαστική ερμηνεία του, απελευθερώνει το πνεύμα της δεκαετίας του ’80 μέσα από το έργο καλλιτεχνών που δημιούργησαν το soundtrack μιας ολόκληρης γενιάς. Οι μελωδίες των Simply Red, που απηχούν την πολυπλοκότητα της αγάπης και της λαχτάρας. Οι πρωτοποριακοί ήχοι των Pet Shop Boys και του Phil Collins, καλλιτεχνών που ζωγράφισαν τον κόσμο με τα χρώματα των πρωτοποριακών ρυθμών τους. Ο Michael Jackson, ο βασιλιάς της ποπ, που με την ηλεκτρισμένη ενέργεια και την απαράμιλλη δημιουργικότητά του διαμόρφωσε μια εποχή. Οι Vaya Con Dios, με τους μεθυστικούς ήχους τους ύφαναν ιστορίες πάθους και ερωτικής αγωνίας. Ο George Michael, η ενσάρκωση του χαρίσματος, που με τη φωνή του μπορούσε τόσο να ανάψει μια συναυλιακή σκηνή όσο και να αγγίξει τις πιο τρυφερές πτυχές της καρδιάς. Αυτοί και πολλοί άλλοι που με κάθε τους νότα έβαλαν και μια πινελιά στο ζωντανό μωσαϊκό της μουσικής της δεκαετίας του ’80.

Δίπλα στον Κώστα Τσαγγαρίδη, η μαγευτική φωνή της προσκεκλημένης τραγουδίστριας Μαριάνθης Παπαλάμπρου θα απογειώσει τη βραδιά, συνυφαίνοντας τα αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του ’80 με χάρη και πάθος.

Ο Κώστας Τσαγγαρίδης με την τωρινή του εμφάνιση εμπλουτίζει τη «σουίτα νοσταλγικών παραστάσεων» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που ξεκίνησε με το Sinatra Falls in Love τον Φεβρουάριο του 2023.

Συντελεστές:

Καλλιτεχνική επιμέλεια, πιάνο-τραγούδι: Κώστας Τσαγγαρίδης
Προσκεκλημένη τραγουδίστρια: Μαριάνθη Παπαλάμπρου
Φωτογραφίες: Παύλος Μαυρίδης
Οπτική επικοινωνία: Άρης Σομπότης
Επικοινωνία-Προβολή: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου


INFO
Τίτλος: Piano Bar of the 80s: Τhe Songs We Loved – Κώστας Τσαγγαρίδης
Ημερομηνία: Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
Ώρα: 20:30
Διάρκεια: 90’
Χώρος: Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα.

Εισιτήρια: 18 ευρώ. Προσφορά προπώλησης early bird: 15 ευρώ (έως 19/4).
Link: https://www.more.com/music/piano-bar-of-the-80s-the-songs-we-loved/

Website: https://mmb.org.gr/en/event/piano-bar-80s-songs-we-loved

 

Βιογραφικά σημειώματα

 

Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και τη Λευκωσία της Κύπρου, ο Κώστας Τσαγγαρίδης έχει χαράξει τη δική του θέση στη μουσική, παντρεύοντας τις κλασικές επιρροές με το μοντέρνο στυλ. Το μουσικό του ταξίδι ξεκίνησε σε ηλικία δέκα ετών υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού Θεόδωρου Ζαρίμπα. Σπούδασε Πιάνο με καθηγήτριες τη Βασιλική Χανδράκη και τη Νάνσυ Μακρή, Κοντραμπάσο με καθηγητή τον Λάσκαρη Θεοδωρίδη, είναι πτυχιούχος Αρμονίας και Αντίστιξης από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξεις Πέτρου Μπεκιαρίδη) και Δίσκαλου Αρμονίου Electone της Yamaha (6ο Grade) από το Πρότυπο Κέντρο Αρμονίου του Ωδείου Φίλιππος Νάκας (τάξη Κώστα Τσούγκρα).

Από το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 1998, έχει μαγέψει με τη δεξιοτεχνία του το κοινό σε διακεκριμένες αίθουσες και piano-bar σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι συνεργασίες του είναι πολλές και ποικίλες, με αξιοσημείωτες εμφανίσεις στο πλευρό του συνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου (Θέατρο Βεργίνα, Regency Casino Thessaloniki), και με τον αρχιμουσικό Άκη Γεροντάκη (σε πλήθος περιστάσεων, από το Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης μέχρι μουσικές παραστάσεις και ενορχηστρώσεις στο studio), κερδίζοντας τον σεβασμό του χώρου. Διεθνώς αναγνωρισμένος, κέρδισε το βραβείο στον διαγωνισμό τραγουδιού “Unisong 2003 International Song Contest” ως συνθέτης και στιχουργός του κομματιού “Winner of the Game”. Έχει εργαστεί επίσης ως καθηγητής σε ωδεία και μουσικές σχολές και έχει διατελέσει μαέστρος σε θεατρικές ομάδες. Παράλληλα ασχολείται με τη σύνθεση instrumental μουσικής και τραγουδιών.

 

Η Μαριάνθη Παπαλάμπρου είναι τραγουδίστρια με αξιοσημείωτη παρουσία στην ελληνική μουσική σκηνή. Ανάμεσα στις κορυφαίες στιγμές της καριέρας της ξεχωρίζουν ο πρωταγωνιστικός ρόλος στα “Κορίτσια της οδού Ασπασίας” στο Θέατρο Αθήναιον (2023), η  σαγηνευτική της εμφάνιση σε συναυλία τζαζ στο Νέο Βουλγαρικό Πανεπιστήμιο (2021) και η εκρηκτική της συμμετοχή της στο τηλεοπτικό talent show “The Final Four” του ΑΝΤ1 (2019). Ως μέλος του μουσικού σχήματος Smooth & Groovy Project, η Μαριάνθη έχει εμφανιστεί σε διάφορες σκηνές σε όλη τη Θεσσαλονίκη μαζί με τον πιανίστα Κώστα Τσαγγαρίδη. Με γερές μουσικές βάσεις από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και τη συνεχιζόμενη ακαδημαϊκή της πορεία στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Μαριάνθη Παπαλάμπρου συνεχίζει να μαγεύει το κοινό με τις δυναμικές της ερμηνείες και την πλούσια μουσικότητά της.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Μαρίνα Σάττι  – “P.O.P.” | νέο album

Μαρίνα Σάττι  – “P.O.P.”  Το νέο album της Μαρίνας Σάττι μόλις κυκλοφόρησε! Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον 68ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, η Μαρίνα Σάττι επιστρέφει δισκογραφικά με ολοκαίνουργιο υλικό. Το νέο mini album της Μαρίνας

RYUICHI SAKAMOTO | OPUS |Ωδείο Αθηνών

RYUICHI SAKAMOTO | OPUS Το «κύκνειο άσμα» του παγκοσμίου φήμης Ιάπωνα συνθέτη στο Subset Festival Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 Ωδείο Αθηνών Τον πρωτοπόρο Ιάπωνα συνθέτη Ryuichi Sakamoto, που έφυγε