Ατομική έκθεση  Vicki Provost “Always Rising”

Ατομική έκθεση

 Vicki Provost

“Always Rising”

Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 10 Μαΐου, 21:00

Blank Wall Gallery

Φωκίωνος Νέγρη 55 Κυψέλη

[p]+30.211.4052.138 [m]+30.694.3868.124 www.blankwallgallery.com

Επιμέλεια Έκθεσης: Vicki Provost

Διάρκεια έκθεσης: Από 10 Μαΐου έως 15 Μαΐου 2024

Η Blank Wall Gallery παρουσιάζει τη φωτογραφική δουλειά της Vicki Provost με τίτλο Always Rising.

Σε αυτή την έκθεση η Vicki Provost απεικονίζει το ερχομό και την αποχώρηση του ήλιου. Η ανατολή του ηλίου συνδέεται συνήθως με τις ανθρώπινες αντιλήψεις για τη θετικότητα, τη ζωή, την ελπίδα, ενώ το ηλιοβασίλεμα συνδέεται συχνά με μια γλυκόπικρη αίσθηση, το τέλος ή το θάνατο.

Και οι δύο εκφράσεις είναι παρούσες στη συνάντηση ημέρας και νύχτας, καθώς το σκοτάδι είναι ήδη παρόν όταν αναδύεται η αυγή. Υπάρχει ένας μεταφορικός αγώνας πριν νικήσει ο ήλιος, που εμφανίζεται πάνω στον ορίζοντα του πλανήτη, ενώ η σκιά της νύχτας συρρικνώνεται.

Στο τέλος της ημέρας, είναι η προσπάθεια του σκότους να νικήσει το φως, παίρνοντας τη σειρά του για να θριαμβεύσει, συχνά με μια εκθαμβωτική εμφάνιση. Στην πορεία, ο ήλιος τελικά βυθίζεται στη γη. Από την αόρατη θέση του, συνεχίζει να στέλνει μία ορατή ακτινοβολία στην ατμόσφαιρα, ενισχύοντας συχνά το περιβάλλον με ένα ζωντανό και πολύχρωμο φως. Μετά, υποκύπτει. Η πορεία του ήλιου είναι ένα από τα λίγα φαινόμενα που δηλώνει καθημερινά την παρουσία του από την αρχή της δημιουργίας της γης. Ως εκ τούτου, έχει γίνει το μέτρο της σταθερότητας, της ελπίδας και της αξιοπιστίας. Πέρα από αυτό, αποκαλύπτεται ως ένα δείγμα ομορφιάς – όχι εντελώς ήπιο, αλλά με χαρακτηριστικά που αντικατοπτρίζουν εκείνα της ανθρωπότητας: ηρεμία, αισθησιασμός, ακόμη και θυμός, που περιέχει όλη τη γκάμα από την ειρήνη στην αναταραχή.

H Provost κάποτε προτιμούσε να φωτογραφίζει τις ανατολές του ηλίου από τα ηλιοβασιλέματα, αλλά το ηλιοβασίλεμα του ενός είναι η ανατολή του άλλου. Κατά κάποιο τρόπο, λοιπόν, ο ήλιος πάντα ανατέλλει. Τώρα απολαμβάνει να φωτογραφίζει και τα δύο, καθώς ο ήλιος πάντα ανατέλλει.

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους στην ατομική έκθεση της Vicki Provost, όπου ο ήλιος είναι παρών σε όλα τα έργα, ορατός ή αόρατος.

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες:

www.blankwallgallery.com

[email protected]

[p]+30.211.4052.138

[m]+30.694.7725.521

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Τρίτη

Τετάρτη – Παρασκευή: 17:30 – 21:30

Σάββατο: 12:30-14:30

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ» του Θοδωρή Μαραντίνη

«ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ» Το πρώτο solo τραγούδι του Θοδωρή Μαραντίνη μας κάνει όλους να χορεύουμε σε καλοκαιρινό, νησιώτικο ρυθμό! Η αλμύρα της θάλασσας και η γλυκάδα της