Ελίζα Σουφλή Συναντήσεις

Ελίζα Σουφλή
Συναντήσεις
          Τιμή: 13.90 ευρώ, Σελίδες: 170
ISBN: 978-618-86649-2-0
Εκδόσεις Λιμάνι

 

Η συλλογή διηγημάτων «Συναντήσεις», της Ελίζας Σουφλή, φωτίζει ήρωες και ηρωίδες που έχουν έναν κοινό πόθο, μία κοινή ανάγκη: να συνδεθούν, να επικοινωνήσουμε και να συναντηθούν μέσα από τις λέξεις. Και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τα καταφέρνουν. Μία ανάγκη που ενώνει όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές τις σελίδες: συγγραφέα, ήρωες και αναγνώστες.
Κάθε ιστορία τιμά τις συναντήσεις που υπήρξαν καθοριστικές, απαραίτητες για τη ροή της ζωής, ακόμη κι αν δε γίνεται κατανοητή η σημασία τους τη στιγμή που συμβαίνουν. Κάποιες φορές βρισκόμαστε απέναντι στον Άλλον, κάποιες βρισκόμαστε απέναντι στο κενό, κάποιες απέναντι σε έναν ξένο, κάποιες απέναντι σε έναν ραγισμένο καθρέφτη. Όμως κάθε φορά, κάθε στιγμή, κάθε σύνδεση, είναι εξίσου σημαντική, είναι μία ακόμα συνάντηση που θα καθορίσει το «μετά».
Γράμματα, λέξεις και σύμβολα, στιγμές και σκέψεις, πρόσωπα, καταστάσεις, ονειροπολήσεις και φαντασιώσεις, αναμνήσεις, σχέδια, γραμμές που τρέχουν και πηδούν από τη μία σελίδα στην άλλη χωρίς σταματημό· οι «Συναντήσεις» φέρνουν μαζί τους ελεύθερα σκίτσα της συγγραφέως που χαρίζουν σκηνές σε κάποιες από τις ιστορίες.

Βιογραφικό
Η Ελίζα Σουφλή γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει κάνει επίσης σπουδές στη μουσική, την ιστορία της τέχνης, τη φιλολογία και την τεχνητή νοημοσύνη στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2008 ασχολείται με την πολιτιστική δημοσιογραφία και διατηρεί τον πολιτιστικό ιστότοπο ART.harbour. Έζησε και εργάστηκε στην Πράγα στον μουσειακό κλάδο, ενώ πλέον βρίσκεται στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων και της υπολογιστικής γλωσσολογίας. Η σκυλίτσα της η Σάββυ είναι η πιο πιστή της σύντροφος σε κάθε ταξίδι. Από τις Εκδόσεις Λιμάνι κυκλοφορούν επίσης η συλλογή πεζών «σκέψεις σε παρένθεση» (2022) και η ποιητική συλλογή «στιγμές» (2021), η οποία έχει μεταγραφεί και σε κώδικα Braille.

Online παραγγελίες: https://harbourbooks.gr/shop/ και [email protected]

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Υποκριτική στην κάμερα» ΚΑΜΙΡΟΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Υποκριτική στην κάμερα»   Εισηγήτριες: Χρύσα Ψωμαδέλλη, Θεοδώρα Μπασάκου   Το σεμινάριο «Υποκριτική στην κάμερα» απευθύνεται σε σπουδαστές/τριες υποκριτικής και ηθοποιούς που θέλουν να

ΜΠΙΖΖΖ…. 2025! Επί Κολωνώ

  ΜΠΙΖΖΖ…. 2025! [Το τελευταίο μέρος ενός καλλιτεχνικού γεγονότος που ακολουθείται από την παρότρυνση των θεατών είναι γνωστό ως “encore“. Απαντάται και ως μπιζ ή

Toxicity | Τεχνοχώρος ΦΑΜΠΡΙΚΑ

Toxicity Σκηνοθεσία: Γιώργος Νικολόπουλος   Από 5 Μαΐου 2025 Κάθε Δευτέρα και Τρίτη | Ώρα: 21:00 Τεχνοχώρος ΦΑΜΠΡΙΚΑ   Τρεις κρατούμενες. Ένα κελί. Ένα σχέδιο

Το Nemo επιστρέφει με νέο υλικό! “Casanova”

Το Nemo επιστρέφει με νέο υλικό! “Casanova” Το “Eurostar” Nemo που έγινε παγκοσμίως γνωστό με τη νίκη του στην περσινή Eurovision με το τραγούδι “The Code”, κυκλοφορεί το νέο του upbeat κομμάτι με