Σμύρνη ….Μανίτσα μου! (τα παιδιά του πολέμου)

Σμύρνη ….Μανίτσα μου! (τα παιδιά του πολέμου)
Τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 20.00
Γαλαξίας – Δημοτικός Πολυχώρος Πολιτισμού Νέας Σμύρνης (2ας Μαΐου 16, Νέα Σμύρνη)

 

Η παράσταση που έλαβε το βραβείο δραματουργίας νεοελληνικού έργου Κάρολος Κουν έρχεται στη Νέα Σμύρνη

Ξεκινώντας από την μικρασιατική εκστρατεία, η παράσταση Σμύρνη… μανίτσα μου (τα παιδιά του πολέμου) συνδέει το τραύμα της καταστροφής με το τραύμα του εμφυλίου και του ΕΑΜ. 

Μέσα από τα ημερολόγια του  αξιωματικού του ΕΣ, Γεράσιμου Γεννατά, που ήταν υπολοχαγός στην περίοδο της μικρασιατικής εκστρατείας και μέσα από ιστορικά στοιχεία και ντοκουμέντα, η Μάνια Παπαδημητρίου γράφει και σκηνοθετεί την ιστορία ενός έρωτα που γεννιέται στη Σμύρνη το 1919 και ταξιδεύει  μέσα στον εικοστό αιώνα, επιζεί και  γεννάει τα δικά του  παιδιά. Παιδιά που έμελλε να κληρονομήσουν το τραύμα της καταστροφής και να γνωρίσουν τους επόμενους πολέμους, να το συνδέσουν με τα δικά τους τραύματα, της ήττας της αριστεράς και του ΕΑΜ, και, με τη σειρά τους, να το κληροδοτήσουν στα δικά τους παιδιά, που ζουν στο σήμερα.

Η Μάνια Παπαδημητρίου και ο Γεράσιμος Γεννατάς ζωντανεύουν επί σκηνής τη δική τους προσωπική ιστορία μαζί με το Μενέλαο Κυπαρίσση και την Αθηνά Χατζηαθανασίου, με τραγούδι και μουσική.

Η παράσταση βραβεύτηκε φέτος με το βραβείο δραματουργίας νεοελληνικού έργου Κάρολος Κουν. 

Παίζουν, αφηγούνται και τραγουδούν:

Μάνια Παπαδημητρίου
Γεράσιμος Γεννατάς
Μενέλαος Κυπαρίσσης
Αθήνα Χατζηαθανασίου

Την ιστορική τεκμηρίωση της παράστασης κάνει ο ιστορικός και επιμελητής των ιστορικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, Τάσος Σακελλαρόπουλος.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 20.00
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΓΑΛΑΞΙΑΣ

Διοργάνωση: Δήμος Νέας Σμύρνης, Ανατροπή στην Πόλη/Δημοτική Κίνηση Νέας Σμύρνης

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Η αρχαιότητα είναι παιχνιδάκι- KEYBOOKS

TITΛΟΣ: Η αρχαιότητα είναι παιχνιδάκι ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Θεόδωρος Παπακώστας ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Παιδικό / Δραστηριοτήτων Τι ξέρεις για την αρχαία Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη μυθολογία

Jazz in Athens: Το Κέντρο Πολιτισμού «Μάρα Καρέτσος» παρουσιάζει μία μοναδική συναυλία

Jazz in Athens: Το Κέντρο Πολιτισμού «Μάρα Καρέτσος» παρουσιάζει μία μοναδική συναυλία  Το Κέντρο Πολιτισμού και Επιστήμης «Μάρα Καρέτσος» διοργανώνει στις 2 Ιουλίου στις 21.00 στο Ελληνικοί Χοροί  – Θέατρο