”Όλος ο κόσμος είναι λάθος” από τον Παντελή Κυραμαργιό και τους No Pasaran

”Όλος ο κόσμος είναι λάθος” από τον Παντελή Κυραμαργιό
και τους
No Pasaran

 

Στίχοι – μουσική: Παντελής Κυραμαργιός

«Όσο εμείς οι δυο δεν είμαστε μαζί

όλος ο κόσμος είναι λάθος»

 

Η μουσική αφήγηση μια γλυκόπικρης ιστορίας. Δύο δωδεκάχρονα παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, γνωρίζονται σε ένα καράβι με προορισμό τη Νάξο. Μαζί ανακαλύπτουν τον έρωτα, παραμερίζουν την παιδικότητά τους για να παρελάσει η εφηβεία, εξερευνούν τα σώματά τους, μαθαίνουν ο ένας στον άλλον την αγάπη και τελικά χωρίζουν κάνοντας τον κόσμο να μοιάζει ολόκληρος σαν ένα λάθος.

Ο Παντελής Κυραμαργιός υπογράφει τη μουσική και τους στίχους του τραγουδιού «Όλος ο κόσμος είναι λάθος» ενώ την ενορχήστρωση οι φίλοι και συνεργάτες του Νο Pasaran.

Οι Picasso, Dalί, Klimt, Van Gogh, Monet και Shagall συνεργάζονται με τον Παντελή και φιλοτεχνούν από έναν πίνακα ο καθένας για το τραγούδι φτιάχνοντας έναν πολύ ιδιαίτερο εικαστικό κόσμο. Ναι, καλά διαβάσατε! Και αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα που δίνει η καινούργια τεχνολογία του AI…

Στο βίντεο που συνοδεύει το τραγούδι ο τίτλος «Όλος ο κόσμος είναι λάθος» φαίνεται να επαναπροσδιορίζεται. Μια σειρά από ζωγραφιές και σκίτσα οπτικοποιούν κάθε στίχο. Μοιάζουν παιδικές όμως είναι φτιαγμένες από μηχανές τεχνητής νοημοσύνης θέτοντας έναν προβληματισμό σχετικά με την αλλαγή που θα φέρει η μεγάλη αυτή τεχνολογική επανάσταση στο χώρο της τεχνών. Οι μελέτες των μεγαλύτερων Πανεπιστημίων μιλούν για πολλά εκατομμύρια θέσεων εργασίας που θα χαθούν αλλά για ακόμα περισσότερα νέων που θα δημιουργηθούν. Στο κομμάτι όμως της καλλιτεχνικής έκφρασης η ανησυχία είναι έντονη.

 

Ακούστε το τραγούδι «Όλος ο κόσμος είναι λάθος»
και δείτε το
Official Video στο YouTube: ΕΔΩ

 

Οι No Pasaran είναι οι Άκης Γαβαλάς (τύμπανα), Γιάννης Ταυλάς (κιθάρα), Γιάννης Γρυπαίος (μπάσο) και Θανάσης Μάντζαρης (πιάνο). Οι φωνές της χορωδίας ήταν της Φένιας Βούλγαρη, της Ματίνας Στάμου, της Αννέτας Γιαννίτσα, των No Pasaran και του Παντελή. Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Γιάννη Βαφειάδη στο Rosewood Studio. Τις ζωγραφιές δημιούργησε με χρήση εφαρμογών AI η Κωνσταντίνα Καπετανίδη.

 

Λίγα λόγια για τον Παντελή Κυραμαργιό

Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Κατάγεται από τη Σύμη.

Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική. Σπούδασε Οδοντιατρική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ως φοιτητής διακρίθηκε σε έναν διαγωνισμό ποίησης γεγονός που έδωσε το έναυσμα να ασχοληθεί περισσότερο με τον λόγο. Το ποίημα του «Ο άλλος» εκδόθηκε στη συλλογή νεαρών ποιημάτων «Οι Αυριανοί» από τις εκδόσεις «Ροές». Συμμετείχε σε πολλά συγκροτήματα από την εφηβική ηλικία.

Το 2008 δημιούργησε με φίλους το συγκρότημα Μέλισσες το όποιο γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2017.

Το 2014 εξέδωσε το πρώτο βιβλίο με τίτλο «Το παραμύθι της λήθης» (εκδόσεις «Έναστρον»). Το ίδιο έτος ίδρυσε την Καλλιτεχνική Κολεκτίβα «Πλέγμα» συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία (θέατρο, ζωγραφική, κινηματογράφος). Με την κολεκτίβα έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ (βιβλίο – cd) , τα «Ως την άκρη της κλωστής» (2016) και το «Αρετή» (2018). Στο πρώτο υπογράφει τα κείμενα, τη μουσική και τους στίχους ενώ στην ερμηνεία των τραγουδιών συμμετέχουν η Γλυκερία, ο Θοδωρής Κοτονιάς και η Σοφία Κουρτίδου. Στο δεύτερο υπογράφει τη μουσική, τους στίχους και συνυπογράφει τα κείμενα με τη Λίνα Ζαμπετάκη. Συμμετέχουν οι Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Κότσιρας, Μαρία Παπαγεωργίου, Γεωργία Νταγάκη, Βιολέτα Ίκαρη, Μάγδα Βαρούχα, Δήμητρα Κελεκίδη και ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ως αφηγητής.

Το 2019 κυκλοφόρησε το cd «Το νησί της φαντασίας» με τραγούδια για παιδιά σε δικές του μουσικές, στίχους της Σταυρούλας Παγώνα και ερμηνείες των Αργύρη Μπακιρτζή (Χειμερινοί κολυμβητές), Ελένης Τσαλιγοπούλου, Γιάννη Κότσιρα, Μάρκου Κούμαρη (Locomondo), Δημήτρη Ζερβουδάκη, Χρήστου Μάστορα (Μέλισσες), Μαρίας Παπαγεωργίου, Βιολέτας Ίκαρη, Αγγελικής Τουμπανάκη, Ναταλίας Λαμπαδάκη, Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη (Ελληνοφρένεια) και του ίδιου.

Το 2020 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Άνω Θρώσκω» στο οποίο υπογράφει στίχους και μουσική. Στο άλμπουμ συνεργάζεται με τον Γρηγόρη Ψαλτάκο στους πίνακες ζωγραφικής, τον Γιάννη Μαργετουσάκη στις φωτογραφίες και την Γιάννα Στεργίου στα κείμενα. Στην ερμηνεία των τραγουδιών συμμετέχουν οι Νίκος Στρατάκης, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Χρήστος Νινιός, Ελισσάβετ Καρατζόλη, Πολυξένη Καράκογλου και Βάιος Πράπας.

Το 2021 παρουσίασε στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube τον κύκλο τραγουδιών “Άφιλτρα τραγούδια” με τη συμμετοχή της Κατερίνας Κυρμιζή.

Τον Δεκέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Προσωρινά Αιώνιοι” με το νέο του συγκρότημα, τους “No Pasaran”. Στο άλμπουμ συμμετέχουν ερμηνευτικά η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Χρήστος Μάστορας, ο Γιάννης Κούτρας και ο Αφανής Ήρωας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τις ψηφιακές πωλήσεις του δίσκου διατίθενται εξ’ ολοκλήρου στους Γιατρούς του Κόσμου.

Πολλά τραγούδια του παραμένουν “αδέσποτα” χωρίς να έχουν συμπεριληφθεί σε κάποιο cd ενώ δεν είναι λίγες και οι συμμετοχές του σε τραγούδια φίλων ως ερμηνευτής.

Αρθρογραφεί σε λογοτεχνικά sites και γράφει τραγούδια και για άλλους καλλιτέχνες. Ζει στον Πειραιά όπου και εργάζεται ως οδοντίατρος

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Ο Τραπεζίτης – Θέατρο ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ

Ο Τραπεζίτης ( διασκευή βασισμένη στο έργο του Ίψεν «Γιόν Γκάμπριελ Μπόρκμαν») Μια σύγχρονη τραγωδία. Ο Ίψεν ως άλλος ” Ευριπίδης ” τής εποχής του

“Εντολή” Θέατρο Noūs – Creative space

“Εντολή” Το συνταρακτικό έργο της Διδώς Σωτηρίου ζωντανεύει για 1η φορά επί σκηνής σε διασκευή και σκηνοθεσία Νάντιας Δαλκυριάδου      Θέατρο Noūs – Creative

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΓΕΜΟΝΙΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΓΕΜΟΝΙΑ  εκδόσεις Άπαρσις http://www.aparsis.gr/contactus Γιώργος Π. Τριανταφυλλόπουλος Οι άνθρωποι, και οι κοινωνίες τους, αποφασίζουν και δρουν γενικά σε περιβάλλον ελλιπούς

“Τέφρα” Θεατρική Εταιρεία Replica 

Η Θεατρική Εταιρεία Replica , παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο “Τέφρα”. Ένα ψυχολογικό δράμα, που σε μεταφέρει στα άδυτα της γυναίκας, που πασχίζει να αλλάξει τη