FREE FOR FIVE- Σαβίνα Γιαννάτου- στο ΚΕΤ

FREE FOR FIVE

Σαβίνα Γιαννάτου | Γιώργος Κοκκινάρης | Αλέξης Πορφυριάδης | Joe Tornabene | Στέφανος Χυτήρης

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 | 21:00 | 10€

 

H Σαβίνα Γιαννάτου (φωνή), ο Γιώργος Κοκκινάρης (κοντραμπάσο), ο Αλέξης Πορφυριάδης (πιάνο), ο Joe Tornabene (βαρύτονο σαξόφωνο) και ο Στέφανος Χυτήρης (ντραμς, κρουστά) συναντιούνται για δύο σετ ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.

 

Η Σαβίνα Γιαννάτου μελέτησε τραγούδι με τη Γωγώ Γεωργιλοπούλου και – στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Φωνητικής Τέχνης – με τον Σπύρο Σακκά. Αποφοίτησε από το τμημα PCS του Guildhall School of Music and Drama στο Λονδίνο με υποτροφία του «Μουσηγέτη». Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία τραγουδώντας στην εκπομπή του Γ΄ Προγράμματος της ΕΡΤ, «Εδώ Λιλιπούπολη», σε συνεργασία με τη Λένα Πλάτωνος (1978-81). Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες συνθέτες. Από το 1994, με το συγκρότημα Primavera en Salonico, ερμηνεύει τραγούδια από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Από το 1992 ασχολείται με τον ελεύθερο φωνητικό αυτοσχεδιασμό στον χώρο της free jazz.Έχει συνθέσει μουσική για το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας και το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Μέρος της συνεργασίας της με το θέατρο είναι επίσης και η διδασκαλία ελεύθερου φωνητικού αυτοσχεδιασμού. Η δισκογραφία της περιλαμβάνει γύρω στους τριάντα δίσκους (ΛΥΡΑ, ECM) με συνθέσεις Ελλήνων και ξένων συνθετών, παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες, ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς και δικά της τραγούδια.

Ο κοντραμπασίστας Γιώργος Κοκκινάρης συνθέτει, αυτοσχεδιάζει και συνεργάζεται με ανθρώπους από τους τομείς της σύνθεσης, των εικαστικών, της ποίησης, του χορού. Η τέχνη του βασίζεται στη σωματικοποίηση της μουσικής μέσω της φωνής και της κίνησης και στη χρήση νέων τεχνολογιών. Δίνει συναυλίες στο εξωτερικό και διοργανώνει σεμινάρια για τον αυτοσχεδιασμό. Είναι μέρος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού “NewMusic.gr” που στοχεύει στην ενίσχυση της τοπικής μουσικής κοινότητας. Είναι μέλος του σχήματος σύγχρονης μουσικής  àktapha.

Ο Αλέξης Πορφυριάδης είναι συνθέτης, και πιανίστας/αυτοσχεδιαστής. Σπούδασε σύνθεση στο Πανεπιστήμιο Bath-Spa/Αγγλία (PhD) και στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Graz/Αυστρία (Magister και Postgraduate).Ανάμεσα στα βραβεία που του έχουν απονεμηθεί συγκαταλέγονται το Πρώτο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Franco Evangelisti 2020 Ρώμη/Ιταλία και το Τρίτο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Molinari Quartet Competition Μόντρεαλ/Καναδάς (2004/05). Συνθέσεις του έχουν παρουσιαστεί σε Ευρώπη, Η.Π.Α., Μεξικό και Καναδά. Ασχολείται με τον αυτοσχεδιασμό από το 2005. Διδάσκει αυτοσχεδιασμό, πειραματική μουσική και μη συμβατικές παραστατικές τέχνες στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι μέλος των σχημάτων 6daEXIt Improvisation Ensemble (Θεσσαλονίκη) και WHI ensemble (Αθήνα).

Ο Joe Tornabene είναι βραβευμένος διεθνής μουσικός/πολυμέσων, ηθοποιός σε θέατρο και κινηματογράφο, σχεδιαστής ήχου, συνθέτης, αυτοσχεδιαστής και ηχοθεραπευτής. Έχει διδάξει σε πειραματικά εργαστήρια που αφορούν τις σχέσεις της παράστασης, της σωματικής ενσάρκωσης, της κίνησης, της φωνής, του ήχου, της μουσικής και της αυθόρμητης δημιουργίας σε έντεκα χώρες.

Ο Στέφανος Χυτήρης είναι ντράμερ και αυτοσχεδιαστής από την Αθήνα. Έχει δουλέψει σε ένα ευρύ φάσμα έργων από την avant-garde jazz μέχρι τη σύγχρονη κλασική μουσική. Διατηρώντας την ισορροπία μεταξύ παράδοσης και μοντερνισμού στα ντραμς και τα κύμβαλα, τα έργα του λειτουργούν ως ελεύθερη βάση για τους μουσικούς να εξερευνήσουν και να αλληλεπιδράσουν με το προσωπικό και το συλλογικό ασυνείδητο, με στόχο να φτάσουν σε μια καθαρτική εμπειρία.

κρατήσεις: www.more.com/music/free-for-five & 213 00 40 496

 

__________________________________________________

 

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α, Κυψέλη, Αθήνα

☎ 213 00 40 496 | 69 45 34 84 45

[email protected]

site ❘ fb ❘ instagram ❘ KET’s newsletter ❘ support KET

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΠΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ  «Αυτολεξεί»

ΠΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ  «Αυτολεξεί» Το νέο προσωπικό album του Πάνου Βλάχου κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Ο Πάνος Βλάχος επανέρχεται δυναμικά και παρουσιάζει το

Γιώργος Νταλάρας “Θα είμαστε μαζί”

Γιώργος Νταλάρας “Θα είμαστε μαζί” Μουσική: Κωνσταντίνος Κωτούλας Στίχοι: Βασίλης Μυριανθόπουλος Τις δυο μεγάλες του αγάπες, τη latin και τη βαλκανική μουσική σμίγει στο νέο του