Hard pop του Δημήτρη Μυτιληναίου

Hard pop

του Δημήτρη Μυτιληναίου

 

27 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2024 | PalmTree-MCA

Σε ένα καινούργιο στούντιο στον Νέο Κόσμο, δίπλα σε έναν παιδικό σταθμό, ανεβαίνει στις 27 Μαΐου με 02 Ιουνίου 2024 το νέο έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου Hard pop.

Η παράσταση αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα. Η χορογραφία δομείται πάνω σε ρυθμικά μοτίβα και μελωδίες από 20 ποπ τραγούδια τα οποία όμως είτε αποσιωπώνται στην σκηνή, είτε ανακαλούνται αποδομημένα.

Το Ηard pop είναι ένα κομμάτι για έξι ρόλους, πέντε χορευτών-τριών και ενός “μη-χορευτή”. Έχει σχετικά μικρή διάρκεια και σποραδική μουσική συνοδεία ενώ στην σκηνή κυριαρχεί το στοιχείο της μετρημένης κίνησης, της φόρμας και της οργάνωσής της στον χώρο.

Πρόκειται για ένα ανακατασκευασμένο «unison», μια συντονισμένη, συνεχόμενη ομαδική χορογραφία που αποτυπώνεται με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε χορευτή και χορεύτρια. Προσθέτοντας επιπλέον επίπεδα πέραν του φορμαλιστικού στην συνθήκη του unison, ο χορογράφος το προσεγγίζει περισσότερο σαν μια νοητική κατάσταση παρά σαν ένα απόλυτο οπτικό αποτέλεσμα.

Το όλο εγχείρημα βάζει στο στόχαστρο την έννοια της εξωστρέφειας, στην οποία εντοπίζονται δύο όψεις, η πρώτη αναφέρεται στον κλασικό χορό, και συγκεκριμένα στο en dehors (fr., ελ. προς τα έξω) ως βασική τεχνική οδηγία που χαρακτηρίζει το μπαλέτο, και η δεύτερη στην εξωστρέφεια ως εργαλείο της επιθετικής αγοραλογίας (eng. marketing, κάτι που χρησιμοποιεί κατ’ εξοχήν η ποπ πολιτιστική βιομηχανία) και τους τρόπους με τους οποίους μεταφράζεται στην κινητική «γλώσσα» των αντίστοιχων χορογράφων και χορευτών-τριών.

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Χορογραφία: Δημήτρης Μυτιληναίος

Χορεύουν: Νεφέλη Αστερίου, Τάσος Καραχάλιος, Έκτορας Λυγίζος, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Δημήτρης Μυτιληναίος, Μάρω Σταυρινού

Σχεδιασμός φωτισμών: Δημήτρης Κασιμάτης

Ηχοληψία: Μάνος Λεφάκης

Φωτογραφία: Στέφανος Οικονομάκης

Παραγωγή: htmylh / Όλγα Τσατσούλη

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας: Ευαγγελία Σκρομπόλα

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: 27,28,29,31 /05 και 1,2 /06

Ώρα: 21:15

Εισιτήρια: 12€, 15€

Διάρκεια: 40’

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/hard-pop/

Χώρος: PalmTree-MCA, Κριναγόρου 13, Αθήνα

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμοy

Με την υποστήριξη των Σχολή Χορού Πωλίνα Γαλοπούλου, Μετάνειρα, Dance Days Chania.

 

htmylh

H howtomakeyourlifeharder ιδρύθηκε από τον Δημήτρη Μυτιληναίο το 2019 με στόχο την παραγωγή χορογραφικών έργων. Το Hard pop ανήκει σε μια σειρά παραστάσεων που εξετάζουν ορισμένες στρατηγικές αξιοποίησης της κλασικής παιδείας και τεχνικής επιμένοντας στην αντίληψη του χορού και της χορογραφίας ως σκηνικής γλώσσας που δεν αναζητά αφηγηματικά, γλωσσικά και συμβολικά εργαλεία απεύθυνσης και πρόσληψης.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Προσκλήσεις – Νίνα 2

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τις Δύο τελευταίες παραστάσεις για το έργο της Κάτιας Σπερελάκη «ΝΙΝΑ 2», το Σάββατο 18/5 ώρα 8:30 και την Κυριακή 19/5 ώρα 8:30 μμ., στο θέατρο

Μαρίνα Σάττι  – “P.O.P.” | νέο album

Μαρίνα Σάττι  – “P.O.P.”  Το νέο album της Μαρίνας Σάττι μόλις κυκλοφόρησε! Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον 68ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, η Μαρίνα Σάττι επιστρέφει δισκογραφικά με ολοκαίνουργιο υλικό. Το νέο mini album της Μαρίνας