ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ Η ΛΟΥΣΙΑ

ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ Η ΛΟΥΣΙΑ  του Χουλιο Μεντεζ στους θερινούς κινηματογράφους

από τη New Star

 

Μια ταινία θα μας ταξιδέψει και θα μας προβληματίσει ευχάριστα.

Ένα φροϋδικό, υποσυνείδητο δοκίμιο για το σεξ, τα όνειρα και τη δημιουργική διαδικασία.

Βραβείο GoyaΚαλύτερης νεοεμφανιζομενης ηθοποιου – Παθ Βέγκα

Βραβείο GoyaΜουσικής Επένδυσης – Αλμπέρτο Ιγκέσιας

Υποψήφια για 8 βραβεία Goya

Η ταινία αφηγείται μια όμορφη και ειλικρινή ρομαντική ιστορία.

Από τον σκηνοθετη του μαγευτικού «Οι Εραστές του Αρκτίκού Κύκλου» Χούλιο Μέντεμ.

ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ Η ΛΟΥΣΙΑ

Luciayelsexo

Σενάριο / Σκηνοθεσία:  Χούλιο Μέντεμ

Μουσικη:  Αλμπέρτι Ιγλέσιας
Ηθοποιοί: Παθ Βέγκα, Τριστάν Ουγιόα, Νάγια Νίμρι

Έτος: 2001

Διάρκεια: 122’

 

ΣΥΝΟΨΗ

Η Λούσια είναι μια σερβιτόρα σε ρέσταραν της Μαδρίτης. Ο χωρισμός της από τον φίλο της Λορέτζο μετά από μακροχρόνιο δεσμό θα την οδηγήσει ασυνείδητα σε ένα απομονωμένο νησί της Μεσογείου. Εκεί, κυκλωμένη από μυσταγωγική ηρεμία, φρέσκο αέρα και ζαλιστικό ήλιο, η γλυκιά Λουσία θα αρχίσει να ανακαλεί τις πιο ανεξιχνίαστες πτυχές της σχέσης της, σαν απαγορευμένα κεφάλαια της προσωπικής της ιστορίας, στα οποία απέκτησε ξαφνικά πρόσβαση.

Ο δημιουργός Χούλιο Μέντεμ μετά τους εκπληκτικούς «Εραστές του αρκτικού κύκλου» επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στο ψυχολογικό πορτραίτο μιας νεαρής γυναίκας, στήνοντας εκ παραλλήλου ένα εγκεφαλικό χωροχρονικό παιχνίδι πάνω στην έννοια της λογοτεχνίας και την σχέση συγγραφέα, αναγνώστη και χαρακτήρων. Ο ίδιος ο Μέντεμ λέει: «Πρόκειται για μια ταινία πάνω στο τρίγωνο Λουσία, Λορέτζο και αυτού του πράγματος που λέγεται Σεξ. Είναι ένας τρίτος χαρακτήρας που αποκτά μια δική του υπόσταση.»

 

Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες συνδέονται μεταξύ τους. Τρεις γυναίκες η Lucia (Paz Vega-βραβείο Goya ερμηνείας), Elena (Najwa Nimri), και η Belen (Elena Anaya) οι οποίες έχουν κοινό σημείο την ερωτική επιθυμία για τον ίδιο άντρα τον Lorenzo(Tristan Ulloa).

 

Το σεξ σε πρώτο πλάνο είναι έντονο και μερικές σκηνές ανάγονται στην κατηγορία του σκληρού πορνό χωρίς να είναι όμως εμπορικοποιημένο. Η μοίρα και οι συμβολισμοί όπως ο ήλιος και το φεγγάρι, η θάλασσα και οι τρύπες στο έδαφος (που δίνουν την ευκαιρία σε αυτούς που πέφτουν μέσα να κάνουν μια καινούρια αρχή) είναι και εδώ σε πληθώρα όπως και στην προηγούμενη ταινία του ισπανού Julio Mendem “Οι Εραστές του Αρκτικού Κύκλου”. Οι ατμοσφαιρικά ποιητικές εικόνες του Μendem και του Kiko de la Rica (φωτογραφία) όπως και η μουσική του Alberto Inglesias (βραβείο Goya) συνθέτουν μια μυστηριακή εικόνα με τους ήρωές της να προσπαθούν να ανακαλύψουν και να μας αποκαλύψουν τις πιο κρυφές τους σκέψεις. Το μέσο για αυτήν την αποκάλυψη, είναι το σεξ. Το σεξ όμως εδώ λειτουργεί σαν συναισθηματική κάθαρση και είναι ο δρόμος για την αγάπη και όχι απλά και μόνο για τον σαρκικό πόθο.

ΠΗΓΗ: http://www.cinemanews.gr/v5/movies.php?n=294

Παρόλο που το Sex And Lucia (Lucia Y El Sexo) ανταποκρίνεται στο όνομά του και δεν θα απογοητεύσει το κοινό που αναζητά ερωτικό υλικό, είναι πρώτα και κύρια μια ρομαντική ταινία, που υφαίνει μια μαγευτική ιστορία που τελειώνει με μια ευχάριστα αισιόδοξη νότα μετά από μερικές σε αρκετά σκοτεινά βάθη.

ΠΗΓΗ: https://www.screendaily.com/sex-and-lucia-lucia-y-el-sexo/406874.article

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Έτσι έζησα» 90 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

«Έτσι έζησα» 90 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ   Μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του σπουδαίου συνθέτη και μαέστρου Γιώργου Κατσαρού, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27

Ο Βαφτιστικός| Δ.Θέατρο Πειραιά

Θεόφραστου Σακελλαρίδη Ο Βαφτιστικός 12-13-14-15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τον «Βαφτιστικό». Τον προσεχή Σεπτέμβριο και μόνο για 4 μόνο παραστάσεις σε μουσική

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ του  Oriol Paulo

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ Η αλήθεια στο σκοτάδι, το ψέμα στο φως! Μια ιστορία μυστηρίου.   Μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου θα ανέβει τον χειμώνα στο Θέατρο