Η αγάπη είναι επιλογή | KEY BOOKS

 

TITΛΟΣ: Η αγάπη είναι επιλογή

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Προσωπική ανάπτυξη / Ψυχολογία

ISBN: 978-618-5724-57-3

 

Αρχική Σελίδα

 

«Η αγάπη είναι η μέγιστη, η ύψιστη ανθρώπινη αρετή και χρειάζεται να της δοθεί προτεραιότητα 

σε σχέση με τις άλλες ανάγκες και έγνοιες μας.

Σαράντα χρόνια πνευματικής και ψυχολογικής εργασίας με πάνω από 20.000 άτομα με έχουν πείσει ότι η τελική λύση για όλα τα ανθρώπινα προβλήματα -σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά- είναι η αγάπη. Μπορεί να έχουμε αμέτρητη γνώση και δύναμη, αλλά, αν δεν βιώνουμε αγάπη, είμαστε ακόμη μακριά από τη αλήθεια. Είναι φυσικό να χάνουμε την αγάπη μας, όταν κάποιος συμπεριφέρεται με τρόπους που ξυπνούν τους προγραμματισμούς μας και απειλούν την αξία ή την ασφάλειά μας. Αυτό το βιβλίο αναφέρεται στην αναγνώριση αυτών των αυτόματων μηχανισμών και στην απελευθέρωσή μας απ’ αυτούς. Όταν αγαπάμε, είμαστε ευτυχισμένοι και πλήρεις. Η αγάπη μάς ευθυγραμμίζει με τον ανώτερο εαυτό μας».

 

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ υπογραμμίζει αυτό που πεισματικά αγνοούμε: Να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε χωρίς όρους και να εκδηλώνουμε νοητικά και συναισθηματικά την τέλεια πνευματική αγάπη, που είναι έμφυτη στο είναι μας. Η συνήθεια, η άγνοια και ο φόβος, η προσκόλληση και η εξάρτηση από την αγάπη είναι εμπόδια. Ο συγγραφέας μάς εξηγεί τους τρόπους και τις τεχνικές αντιμετώπισής τους. Το να αγαπάμε κάποιον, τονίζει ο Νατζέμυ, σημαίνει απλώς ότι θέλουμε να ανθίσει ως φυσική, συναισθηματική, νοητική και πνευματική ύπαρξη.

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Η επιλογή της αγάπης μάς επιτρέπει να ωριμάσουμε συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας, πνευματικής αντίληψης και ενέργειας. Μπορούμε τότε να έχουμε πρόσβαση σε μεγαλύτερη δημιουργικότητα, περισσότερη χαρά κι επιτυχία στη ζωή μας».

 

«Ξοδεύουμε τεράστια ποσά χρημάτων για να γίνουμε ελκυστικοί στους άλλους, με την ελπίδα ότι θα μας αγαπήσουν. Οι περισσότερες πράξεις μας υποκινούνται από την ανάγκη μας να μας αποδέχονται, να μας θαυμάζουν και εντέλει οι άλλοι να μας αγαπούν. Αυτό είναι φυσικό και κοινό σε όλους μας. Το πρόβλημα είναι ότι σπάνια αυτό δουλεύει».

«Σπάνια είμαστε ευτυχισμένοι, όταν ­χ­ρει­α­­­ζόμαστε ή είμαστε προσκολλημένοι ή εξαρτημένοι από το να μας αγαπούν. Ή όταν φοβόμαστε ότι δεν μας αγαπούν ή ότι θα χάσουμε την αγάπη κάποιου. Δυστυχώς μπερδεύουμε την προσκόλληση με την αγάπη και στη συνέχεια την αγάπη με τον πόνο».

 

«Η αγάπη και η κατανόηση αυξάνουν η μία την άλλη. Η κατανόηση βοηθάει την αγάπη να παραμένει σταθερή, ακόμη κι όταν οι άλλοι δεν είναι τόσο τέλειοι, όσο θα θέλαμε να είναι. Η αγάπη μάς επιτρέπει να έχουμε μεγαλύτερη κατανόηση και υπομονή γι’ αυτούς που αγαπάμε».

 ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

 «Έχω τη χαρά και την τιμή να γνωρίζω τον Μπομπ Νατζέμυ. Έναν άνθρωπο που τόλμησε πριν από πολλές δεκαετίες να ανοίξει τον δρόμο της αυτογνωσίας με τιμιότητα, μα πάνω απ’ όλα με αγάπη για τον άνθρωπο. Από τότε προσφέρει γνώση και βοηθάει για να γίνουμε όλοι όσο το δυνατόν καλύτεροι, γεμίζοντας με αγάπη τις ζωές μας. Σ’ ευχαριστώ, Μπομπ, γι’ αυτό που είσαι».

 

Αντώνης Καλογήρου

 

«Ο Ηλίας είναι Δάσκαλος. Άνθρωπος αγάπης. Αφυπνισμένος, φωτισμένος, σοφός. Τα βιβλία του σε βοηθούν να χαρείς βαθιά, αφού πρώτα γνωρίσεις τον εαυτό σου και αποδεχτείς την αλήθεια σου. Τα λόγια του γεμάτα σοφία και θεία γνώση. Αγαπημένο του απόφθεγμα: “Δεν είμαστε ο νους, τα συναισθήματα, οι φόβοι μας. Είμαστε κάτι μεγαλειώδες, κάτι πέρα απ’ όλα αυτά!”».

 

Ανδρέας Κονάνος

 

«Όταν γνώρισα τον Μπομπ, πολλές δεκαετίες πριν, η αυτογνωσία ήταν για μένα ένα πεδίο άγνωστο και καθόλου επιθυμητό, καθώς βάφτιζα επιφύλαξη τις κρυφές μου πανοπλίες. Ήταν ο δικός του τρόπος, ο γεμάτος αγάπη, αποδοχή, ταπεινότητα, προσφορά και έμπνευση, που με έκανε να εμπιστευθώ τον ίδιο και την αυτογνωσία. Ο τρόπος αυτός χαρακτηρίζει κάθε γραφή του, διδασκαλία, δράση και στάση του. Αγαπημένε μου Μπομπ, ήσουν ο καλύτερος πρώτος δάσκαλος που θα μπορούσα να έχω».

 

Έφη Κονταξή

 

«Ο Ηλίας είναι κεφάλαιο για τη χώρα μας, αλλά και για όλο τον κόσμο. Είναι πηγή γνώσης, αλλά κυρίως αγάπης. Κάθε του ομιλία και κάθε του βιβλίο είναι σημείο αναφοράς. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να καταγράφει και να μεταδίδει τη γνώση. Μη χάσετε κανένα βιβλίο του και μη χάσετε καμία ομιλία του».

Στέφανος Ξενάκης

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και ιδρυτής του Πνευματικού Κέντρου «Αρμονική Ζωή» (www.armonikizoi.com). Έχει παρουσιάσει περισσότερες από 2.000 ομιλίες και σεμινάρια. Έχει δημιουργήσει το γνωστό 7ετές «Σεμινάριο Αυτογνωσίας» και

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«εΣερευνητές» Ατομική έκθεση

Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Πάνου Καμπύλη στο Κέντρο Τεχνών Μετς «εΣερευνητές» Εγκαίνια: 26/09/2024 ώρα 19.00 – 22.00 Διάρκεια έκθεσης: 26/09 – 19/10 Οδός: Ευγενίου Βουλγάρεως

Aphrodite’s Child “666 – The Apocalypse Of John”

Επανέκδοση σε remastered & Atmos Up–Mix, υπό την επίβλεψη του VANGELIS.   Θα κυκλοφορήσει σε 4πλό CD, 1-Blu Ray Box Set & Διπλό Μαύρο Βινύλιο.   Το Box Set συμπεριλαμβάνει: Τη remastered εκδοχή του original album που κυκλοφόρησε

Η ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ ΓΑΤΑ -στο Θέατρο Αθηνά

Η ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ ΓΑΤΑ του Τενεσί Ουίλιαμς Σκηνοθεσία- Διασκευή: Δημοσθένης Παπαδόπουλος Με τους: Πέτρο Λαγούτη,  Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ,  Γιάννη Βούρο, Μαρία Κατσανδρή, Κώστα Ανταλόπουλο, Μένη Κωνσταντινίδου