O APOS (ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ) ΣΤΟ ΣΟΧΟ- BROOME STREET ART GALLERY “FIGHTERS N’ LOVERS”

O APOS (ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ) ΣΤΟ ΣΟΧΟ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ BROOME STREET ART GALLERY

FIGHTERS N’ LOVERS”

Καλοκαίρι 2024

Στην καρδιά του Σόχο, την πιο καλλιτεχνική, όσο και πολυσύχναστη γειτονιά του Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όπου βρίσκονται όλες οι κορυφαίες γκαλερί του κόσμου, ταξιδεύει ο Apos (κατά κόσμον Απόστολος Χαντζαράς) και το έργο του. Μετά από πολλές παρουσίες στο Μανχάταν, τώρα ο σημαντικός Έλληνας εικαστικός, που αποτελεί τη νέα ανακάλυψη του αμερικανικού φιλότεχνου κοινού, παρουσιάζει την  πρώτη ατομική του έκθεση, η οποία εγκαινιάσθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και υψηλή προσέλευση κοινού, στην Broome Street Art Gallery με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Fighters NLovers”. Η έκθεση θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι.

Η γκαλερί κόσμημα βρίσκεται στην ομώνυμη πολυσύχναστη Broome Street. Εκεί ο Apos, όπως είναι γνωστός στους Αμερικανούς, συνδιαλέγεται και επεξεργάζεται την πλούσια εμπειρία του στη Νέα Υόρκη, όπου διαμένει τον τελευταίο καιρό και συνεχίζει την ζωγραφική του ανάγνωση της μεγαλούπολης.

             

Η ζωντανή καλλιτεχνική σκηνή του SoHo επιφύλαξε θερμή υποδοχή στην πολυαναμενόμενη καλοκαιρινή έκθεση του διάσημου Έλληνα ζωγράφου Απόστολου Χαντζαρά. Η εκδήλωση προσέλκυσε πολυάριθμους λάτρεις της τέχνης, συλλέκτες και ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι θαύμασαν τα έργα του αναγνωρισμένου καλλιτέχνη. Παραβρέθηκαν επίσης διπλωμάτες και πρεσβευτές πόλων χωρών, καθώς και  εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών.

Η βραδιά των εγκαινίων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τον ίδιο τον καλλιτέχνη να ασχολείται προσωπικά με τους καλεσμένους, αναλύοντας το δικό του αφήγημα για τις εμπνεύσεις και την καλλιτεχνική του διαδικασία.

Ο APOS, του οποίου το δυναμικό στυλ έχει κερδίσει αναγνώριση τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, παρουσιάζει μια εκπληκτική συλλογή που αντανακλά τη μαεστρία και τη βαθιά σύνδεσή του τόσο με τα σύγχρονα όσο και με τα κλασικά θέματα. Η έκθεση παρουσιάζει ποικιλία από τα τελευταία του έργα, καθένα από τα οποία αποτελεί απόδειξη της εξαιρετικής δεξιοτεχνίας και του δημιουργικού του οράματος.

Στην ατομική του αυτή έκθεση ο ζωγράφος παρουσιάζει τρία πολύ ενδιαφέροντα θέματα. Τους δικούς του fighters-παλαιστές, boxer με φτερά αρχαγγέλου, ήρωες με δράκους που μετασχηματίζονται την ίδια στιγμή σε art lovers και εραστές της ζωής, καθώς και υπέροχα λουλούδια, σήμα κατατεθέν του.  Μπαίνει σε έναν γόνιμο διάλογο μετασχηματίζοντας τον ήρωα των ομηρικών επών και της αρχαίας τραγωδίας σε έναν σύγχρονο ήρωα εμπνευσμένο από το σήμερα.

Τον απασχολεί πως η εποχή μας δημιουργεί τον πανίσχυρο λαϊκό ήρωα, εκείνον που μπορεί να ακροβατεί ανάμεσα στη δύναμη, αλλά και την τρυφερότητα, την αγιότητα και την πνευματικότητα παράλληλα. Ο boxer του μπορεί να παλεύει στο ρινγκ, αλλά και να χαϊδεύει ένα περιστέρι. Οι μηχανές δημιουργούν τον σπινθήρα, δίνουν την ανάφλεξη για να εκκινήσει ο απλός ήρωας της καθημερινότητας μας.

Στη Νέα Υόρκη την πόλη των μεγάλων αντιθέσεων, το έργο του Apos λειτουργεί ως καταλύτης: «Για μένα η ζωγραφική είναι μια καταγγελία του αισθήματος. Λατρεύω τους παλαιστές που μετά τη μάχη που δίνουν, τα πρόσωπά τους παίρνουν αγιότητα. Παλεύουν για να υπερβούν τον άνθρωπο και να γίνουν ήρωες. Πάντα αναζητώ τον ήρωα μέσα στα έργα μου. Εκείνον που μπορεί να είναι μισός Θεός και μισός άνθρωπος. Ψάχνω το διάκενο μεταξύ ανθρώπου και ήρωα. Αυτό που συμπιέζει τον άνθρωπο ψυχικά για να αναπτυχθεί ο ήρωας», λέει ο ίδιος ο ζωγράφος.

Η έκθεση “Fighters NLovers” σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της Νέας Υόρκης, προσφέροντας στους λάτρεις της τέχνης και στους επισκέπτες του SoHo την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μαγεία του έργου του Αποστόλου Χαντζαρά.

Διάρκεια έκθεσης: Καλοκαίρι 2024.

Broome Street Art Gallery:519 Broom Stret, 2nd floor, Soho,

10013 New York, NY, τηλ. 347 204-6368

www.bromestreetart.com

email: [email protected]

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ 3ος χρόνος

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ Θεατρική περίοδος 2024-2025   ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ + ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ   ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ 3ος χρόνος   ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, 20:00    

Για μια Ζωή! 2ος χρόνος!

Θανάσης Παπαθανασίου + Μιχάλης Ρέππας   Για μια Ζωή! 2ος χρόνος!                           Πρεμιέρα Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ώρα 21:00    «Για μια Ζωή»! Η sold

«The Humans» («Oι Άνθρωποι»)

«The Humans» («Oι Άνθρωποι») του Stephen Karam Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης Θέατρο Μουσούρη από Τετάρτη 2 Οκτωβρίου Μετά την μεγάλη επιτυχία της πρώτης χρονιάς