Η αρχαιότητα είναι παιχνιδάκι- KEYBOOKS

TITΛΟΣ: Η αρχαιότητα είναι παιχνιδάκι

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Θεόδωρος Παπακώστας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Παιδικό / Δραστηριοτήτων

Τι ξέρεις για την αρχαία Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη μυθολογία της; Μπορείς να λύσεις όλο το βιβλίο; Αν είσαι παιδί, σίγουρα. Αν είσαι μεγάλος, μάλλον θα δυσκολευτείς. Αλλά η πρόκληση είναι εδώ! Αυτό το βιβλίο δραστηριοτήτων του Archaeostoryteller είναι ένα συναρπαστικό και ξεκαρδιστικό ταξίδι στην ελληνική αρχαιότητα και μυθολογία για παιδία 9 έως 99 ετών.

Κουίζ, παιχνίδια, γρίφοι και πολλά άλλα που θα σε κάνουν να εντυπωσιαστείς, να γελάσεις, να μάθεις και στο τέλος να καταλάβεις ότι η αρχαιότητα δεν είναι απλώς εύκολη και όμορφη, είναι παιχνιδάκι!

 

 

Ο Θεόδωρος Παπακώστας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο του Reading. Πήρε το μεταπτυχιακό του στην προϊστορική αρχαιολογία από το πανεπιστήμιο του Nottingham και το 2017 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην κλασική αρχαιολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 2018 δημιούργησε τον archaeostoryteller, επικοινωνώντας την αρχαιογνωσία σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα. Έχει παρουσιάσει δύο σειρές αρχαιολογικών ντοκιμαντέρ και το ομώνυμο podcast του, archaeostoryteller, παραμένει μέσα στα top 5 πανελλαδικά.

 

Το πρώτο του βιβλίο «Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;» κυκλοφόρησε το 2021 από την Key Books, έγινε  bestseller, βραβεύτηκε και μεταφράστηκε σε 15 γλώσσες. Ακολούθησε το 2022 το επίσης βραβευμένο bestseller «Αρχαιολογία αγάπη μου… έλα πάρε με από δω» και το 2023 το παιδικό «Παιδιά, χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;» αμφότερα από τις εκδόσεις Key Books.

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ KEY BOOKS ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;

 

Τι πήρε στις αποσκευές της μια Μινωίτισσα πριγκίπισσα για να πάει στην Αίγυπτο; Πώς περνούσε την ώρα του όταν βαριόταν ένας Μυκηναίος δημόσιος υπάλληλος; Πώς τραυμάτισε το πόδι του ένας Κένταυρος; Πώς ένας άσεμνος χορός οδήγησε τυχαία στη δημιουργία της Δημοκρατίας; Ποιος ξένος σκλάβος έγινε πλούσιος τραπεζίτης; Γιατί ο Ηράκλειτος πρότεινε να χαστουκίσουμε τον Όμηρο; Γιατί τις Κυκλάδες τις λέμε Κυκλάδες;

Η αρχαιολογία, όπως και η αρχαιότητα, ανήκει σε όλους μας. Είναι απολαυστική, συγκινητική, τρομακτική, χιουμοριστική, μας εμπνέει και μας δείχνει τι θα πει άνθρωπος στο σύνολο της ύπαρξής του σε αυτή τη γαλάζια μπίλια που πλέει στο σύμπαν και λέγεται Γη. Η αρχαιολογία είναι μια πανανθρώπινα ψυχοθεραπευτική επιστήμη. Οι τόσοι αιώνες αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς στον ελλαδικό χώρο συχνά μοιάζουν δύσκολοι στην κατανόηση. Δεν είναι. Ξεκινώντας από τα κοινωνικά δίκτυα, ο Archaeostoryteller, ένα project Επικοινωνίας της Επιστήμης, «σπάει τους κανόνες» και φέρνει την αρχαιολογία στο ευρύ κοινό με εύθυμο τρόπο.

Αυτό το βιβλίο παρουσιάζει ολόκληρη την ελληνική αρχαιότητα, από τη βαθιά προϊστορία μέχρι το τέλος της. Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα ασανσέρ, το οποίο σταματά μεταξύ ορόφων. Ο ένας είναι αρχαιολόγος, ο άλλος όχι. Με αφορμή την ερώτηση «με τι ασχολείσαι» ξεκινάει ένας συναρπαστικός διάλογος και ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο. Παράλληλα δίνονται απαντήσεις στις πιο κοινές ερωτήσεις για την επιστήμη της αρχαιολογίας. Μια απολαυστική διαδρομή στις πιο μεγάλες στιγμές αλλά και στις πιο μικρές ιστορίες ανθρώπων της ελληνικής αρχαιότητας, η οποία, ακόμη κι αν δεν χωράει στο ασανσέρ, χωράει σίγουρα στη φαντασία μας.

 

*Βραβείο Βιβλίου Public 2022 στην κατηγορία Ελληνικό Non-fiction.

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ… ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ…»

«Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ… ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ…» Του Ευάγγελου Σαμιώτη   Από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη στις 21:15 και Σάββατο στις 12 τα μεσάνυχτα   Ένα δράμα μέσα στην κωμωδία ή μήπως

«Το Δίλημμα του Αυτοκράτορα»

«Το Δίλημμα του Αυτοκράτορα» στο θέατρο ΣΤΑΘΜΟΣ από τις 03 Νοεμβρίου 202   Η θεατρική ομάδα Hippo Theatre Group παρουσιάζει τη θεατρική, διαδραστική παράσταση για