RECONNECTION νέο άλμπουμ- Maria Kotrotsou

Με ηλεκτρονικό ήχο το νέο άλμπουμ RECONNECTION της διεθνούς φήμης Ελληνίδας μουσικού, Maria Kotrotsou, κυκλοφορεί  και απολαμβάνει διθυραμβικές κριτικές

 

To «Reconnection» είναι το νέο άλμπουμ ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής της διεθνούς φήμης Ελληνίδας μουσικού, Maria Kotrotsou που κυκλοφορεί ήδη σε όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Το άλμπουμ αποτελείται από 14 κομμάτια εμπνευσμένα με βαθιά μελωδία που μένει, έναν ρυθμό από downtempo μέχρι EDM και house, μια εξαιρετική τεχνική στο πιάνο που είναι εμφανής σε όλα τα κομμάτια.  Η Maria Kotrotsou άλλωστε είναι βιρτουόζα πιανίστα πέρα από συνθέτις. Με ηλεκτρονικό ύφος αυτή τη φορά, καθώς τα προηγούμενα άλμπουμ της ήταν νεοκλασικού στυλ, κρατάει το ύφος που τη χαρακτηρίζει, την ταυτότητα της και μας παρουσιάζει το «Reconnection» που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σαν ένα soundtrack ηλεκτρονικής μουσικής με παρουσία πιάνου που μας ταξιδεύει και μας δημιουργεί εικόνες. Ήδη ο διεθνής τύπος έχει υποδεχθεί το άλμπουμ με διθυραμβικές κριτικές, ενώ η Maria Kotrotsou προγραμματίζει την παρουσίασή του στις επόμενες συναυλίες της.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Maria Kotrotsou είναι από εκείνες τις μουσικούς που η φήμη της διεθνώς έχει συμβάλλει ώστε να έχει προσκληθεί σε πολύ σημαντικές εκδηλώσεις όπως στο «Emajinarium, μια ωδή για τον πλανήτη», μέρος του μεγάλου project «Emajinarium – Concert for the Planet» που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και του βασιλιά του Μαρόκου, ή να πραγματοποιήσει συναυλία, κατόπιν προσκλήσεως στο Musée d’Orsay, το εθνικό μουσείο της Γαλλίας που είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα μουσείο μετά το Λούβρο.

Credits:

Mix: Νίκος Πιτλόγλου και Μαρία Κοτρότσου

Mastering: Νίκος Πιτλόγλου

Artwork: Μαίρη Λάμπρου (ML Designs)

Photo: Δημήτρης Λαντζούνης

 

Μπορείτε να ακούσετε το «Reconnection» στο παρακάτω link στο Spotify:

https://open.spotify.com/album/5WRlUMmsTw2LBG5VPCvzqf?%20si=UoN2G20FQlGgwNZW38rxpw

Λίγα λόγια για τη Maria Kotsotsou:

Ζει κι εργάζεται στο Παρίσι. Γράφει ορχηστρική, νεοκλασική, ηλεκτρονική, New Age μουσική, μουσική κινηματογράφου και τραγούδια.

Γοητευμένη με την μουσική, από πολύ μικρή, αποφασίζει να πάρει μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών. Τέσσερα χρόνια μετά, συμμετέχει στον διαγωνισμό πιάνου της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου, όπου και κερδίζει το πρώτο βραβείο με διάκριση. Το 2005 παίρνει το πτυχίο του πιάνου με άριστα παμψηφεί από το Εθνικό Ωδείο της Αθήνας και στην συνέχεια ολοκληρώνει τις σπουδές της στο νομικό τμήμα της Νομικής, όπου και παίρνει το πτυχίο της. Φεύγει για το Παρίσι και συνεχίζει ανώτατες σπουδές στην κλασική μουσική στην École Normale de Musique του Παρισιού, ενώ παράλληλα σπουδάζει ηλεκτρονική μουσική και μουσική σύνθεση. Παρακολούθησε Masterclass των Hans Zimmer, Danny Elfman, Ibrahim Maalouf (σύνθεση μουσικής κινηματογράφου), του Timbaland (production and beatmaking), του Usher (the art of performance), του Armin Van Buuren (dance music) και του Deadmau5 (electronic music production).

Στις συναυλίες της παρουσιάζει τις συνθέσεις της είτε ερμηνεύοντάς τες στα πλήκτρα χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές μελωδίες και ρυθμούς, από downtempo έως dancefloor μουσική είτε ερμηνεύοντάς τες στο πιάνο σε νεοκλάσική εκδοχή. Σε όλες τις μέχρι τώρα συναυλίες της, οι αίθουσες είναι sold out με κοινό κάθε ηλικίας, λόγω της πολύπλευρης μουσικής της, κοινό που μένει γοητευμένο από την καταπληκτική δεξιοτεχνία και την συγκίνηση που προκαλεί η μουσικότητα των έργων της.

Έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο στην Γαλλία, την Κίνα, καθώς και για παραστάσεις στην Αμερική.Τρία από τα μουσικά της κομμάτια : “Pensées”, “Nostalgia” και “Don’t Stop Dreaming” μπήκαν στην Neoclassical Collection 2018, 2020 και 2021, ανάμεσα στους Philipp Glass, Ludovico Einaudi, Phil Collins, κά. καθώς και το “Nous Deux” μπήκε στο Instrumental Classic Collection 2018.

Το 2020, ήταν υποψήφια για την καλύτερη μουσική επένδυση και sound design της σειράς “Seltsam” (κύκλος 2) στο φεστιβάλ Die Seriale στην Γερμανία.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Maria Kotrotsou στην ιστοσελίδα της:

www.mariakotrotsou.com

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ LIVE ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ LIVE ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ ΤΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ   Η Πέγκυ Ζήνα ξανά στο Θέατρο Άλσος! Μετά την sold out εμφάνιση της, η αγαπημένη ερμηνεύτρια

Γιάννα Βασιλείου – «Παραλίγο»

Η Γιάννα Βασιλείου συνεργάζεται με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο νέο τραγούδι με τίτλο «Παραλίγο», διαθέσιμο τώρα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την Heaven Music. Γιάννα Βασιλείου – «Παραλίγο»   Μουσική: Μιχάλης