Μαριάννα Παπαθανασίου

Σας καλώς ορίζουμε στο Fulltime.gr

Η Μαριάννα Παπαθανασίου μας συστήνεται και μας μιλάει για το νέο της τραγούδι “Θερινό”

Γνωρίστε μια νέα , ρομαντική και πολυτάλαντη καλλιτέχνη.

Με το καινούργιο σας τραγούδι, «Θερινό»,   με ποια αφορμή ήρθε αυτό το τραγούδι;

Ήρθε με μια παράδοξη αφορμή. Γράφοντας τον δίσκο, είχα δυο τραγούδια που στο ένα δε με ικανοποιούσε το κουπλέ, και στο άλλο δεν έβρισκα ρεφρεν. Μια μέρα μου ήρθε η ιδέα να ενώσω το κουπλέ από το ένα και το ρεφρέν από το άλλο και να φτιάξω ένα νέο τραγούδι. Και να βάλω και ρυθμό ρέγκε. Αυτό μου θύμισε ότι μέσα από κάθε αδιέξοδο μπορείς να βρεις πάντα μια φωτεινή διέξοδο.

 

Πολύ ρομαντικό και τρυφερό για την ηλικία σας… Εννοώ ότι  οι νέοι συνομιλούν μέσα από τα social, και όλα είναι ψηφιακά;

Για σένα τι ισχύει;

Για μένα ισχύει ότι είμαι μεγάλη μπούμερ και επιμένω συχνά σε παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας. Γράφω σημειώσεις με στυλό ή μολύβι σε χαρτιά, παίρνω τηλέφωνο τους φίλους μου για να τους μιλήσω, και όταν δεν το σηκώνουν και απαντάνε στο μέσεντζερ γκρινιάζω. Τα τραγούδια μου τα γράφω χειρόγραφα με χρωματιστό στυλό. Σε αυτόν τον δίσκο με ροζ!

Εννοείται ότι έχω social και ασχολούμαι, και επίσης η δισκογραφία πλέον, θέλουμε δε θέλουμε, κινείται ψηφιακά. Για πολλούς λόγους. Είτε οικονομικούς, είτε επικοινωνιακούς της εποχής. Όμως μου αρέσει η διατήρηση της προσωπικής επαφής, το φυσικό προϊόν, η αληθινή αλληλεπίδραση.

 

Πως ξεκίνησε η  επαγγελματική διαδρομή ; Ηθοποιός – μουσικός

Και γενικά ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα…

Σπούδασα στην Καλών Τεχνών Α.Π.Θ στο Τμήμα Θεάτρου, και από τότε, περίπου στα 19  ξεκίνησα να δουλεύω στο Θέατρο επαγγελματικά με καθηγητές μου. Παράλληλα μετά το σχολείο ξεκίνησα να κάνω live με μικρά ή μεγαλύτερα σχήματα και το ένα έφερε το άλλο και φτάσαμε εδώ. Ήμουν από μικρό παιδάκι ανήσυχη καλλιτεχνικά. Τραγουδούσα, χόρευα, πήγαινα ωδείο από τεσσάρων ετών. Ο μπαμπάς μου έπαιζε τρομπέτα και είχε χόμπι τα βινύλια, και αυτή ήταν η πρώτη μου επιρροή.

 

Τι σας δυσκόλεψε και τι ήταν εύκολο μέσα στην διαδρομή σας;

Η διαδρομή που κάνω έχει αγώνα και κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος. Και επειδή η πρόθεση μου είναι καθαρή και προέρχεται από αγάπη γι’ αυτό που κάνω, κάθε δυσκολία είναι για μένα γνώση, εμπειρία, ευκαιρία να εξελιχθώ και να γίνω καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Αυτό που θεωρώ γενικότερη δυσκολία, και κοινωνικά αν το δούμε, είναι ότι δεν υπάρχει συχνά αλληλεγγύη και σύμπνοια να δημιουργήσουμε πράγματα μαζί.

 

Τι είναι για εσάς η μουσική;  Και τι θέατρο;

Δεν τα ξεχωρίζω. Είναι το καταφύγιό μου. Είναι κάτι που χωρίς αυτό, δεν ξέρω…

 

Από τι εμπνέεστε κάθε φορά; 

Από τη ζωή μου, τις ιστορίες τις δικές μου και των άλλων ανθρώπων, τα συναισθήματα. Από μια όμορφη εικόνα ή μουσική. Από ένα γεγονός που με συγκίνησε ή με προβλημάτισε, από τους ανθρώπους.

 

Ποια είναι τα μουσικά σας ερεθίσματα;

Η γκάμα των μουσικών ερεθισμάτων μου είναι ετερόκλητη και αυτό είναι που μου αρέσει στη μουσική και στην τέχνη γενικά, η ελευθερία. Από την κλασική μουσική που άκουγε ο μπαμπάς στο σπίτι από όταν με θυμάμαι, την Jazz που αγάπησα γύρω στα 18 και από τότε την τραγουδάω, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη ως εφηβικό ήρωα, τον Αττικ και όλο το ρετρό αστικό ελαφρύ τραγούδι, Χατζιδάκης, Χιώτης, Κραουνάκης Pink Floyd…

 

Ποιο ήταν το ίνδαλμα σας;

Δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο ίνδαλμα. Εμπνεόμουν κάθε φορά, από τους δασκάλους μου, από τραγουδιστές που άκουγα, από ανθρώπους που θαύμαζα.

 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Ετοιμάζω τον πρώτο μου προσωπικό δίσκο και είναι η προτεραιότητα μου για τους επόμενους μήνες. Θα κάνω και καλοκαιρινή περιοδεία με την ομάδα παιδικού Θεάτρου ΄΄Κοπέρνικος’’ και την μουσική παράσταση ‘’Ντορεμιρέδες’’ . Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτήν την συνεργασία.

 

Τι ονειρεύεστε επαγγελματικά , αλλά και προσωπικά;

Θέλω να κάνω αυτό που αγαπάω με ροή και διαχρονικότητα. Να κάνω συναυλίες τραγουδώντας τη μουσική μου. Να συνεργάζομαι με ανθρώπους που θαυμάζω και εκτιμώ και να φτιάχνουμε μουσική, παραστάσεις, και να μπορώ να το μοιράζομαι.

Το ίδιο και για τα προσωπικά μου. Να μοιράζομαι και να συνυπάρχω με υγεία, με ειλικρίνεια και χωρίς φόβο. Να εξελίσσομαι με στόχο τον ελεύθερο εαυτό μου, και μια μέρα, να γίνω Ζεν!

 

Κλείνοντας θα θέλαμε να μας αφιερώσετε ένα τραγούδι ή ένα στίχο αγαπημένο!

‘’Τί θα γίνει μη ρωτάς και προχώρα. Αγάπα με φόρα, μια είναι η ζωή’’

Από το νέο μου τραγούδι, ‘’Θερινό’’

 

 

Κατερίνα Γρυλλάκη

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΗΡΑΚΛΗΣ Οι Δώδεκα Άθλοι

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ Λεωφ. Κηφισίας 14, Τηλ.: 210 008 0900   ΗΡΑΚΛΗΣ Οι Δώδεκα Άθλοι   ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ Κάθε  Κυριακή  στις

Πέτρα & Νερό Ομαδική Εικαστική Έκθεση

Πέτρα & Νερό Ομαδική Εικαστική Έκθεση στα πλαίσια του 3ου ΒουλγαροΕλληνικού Πολιτιστικού Μαραθωνίου «ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ» ΑΘΗΝΑ 2024  Εγκαίνια: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 και ώρα