«Άχρονες Παρουσίες»

«Άχρονες Παρουσίες»

Ατομική Έκθεση του Κωνσταντίνου Αναγνωστόπουλου

28 Σεπτεμβρίου – 26 Οκτωβρίου 2024

 

Εγκαίνια: Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024, 19:00-22:00

O χώρος τέχνης  Imagine Visual Arts, υποδέχεται το κοινό σε μια ξεχωριστή εμπειρία τέχνης με την ατομική έκθεση του σύγχρονου καλλιτέχνη, Κωνσταντίνου Αναγνωστόπουλου. Με τίτλο «Άχρονες Παρουσίες», η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 19:00 έως τις 22:00 και θα διαρκέσει έως τις 26 Οκτωβρίου 2024.

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες, που εστιάζει στην αφαίρεση και την καθαρότητα των μορφών. Με μια βαθιά αίσθηση της εικαστικής παράδοσης και ταυτόχρονα με μια έντονη τάση προς την καινοτομία, έχει δημιουργήσει ένα σώμα έργων που συνδυάζουν την αφαιρετική μορφολογία με υπαινικτικές αναφορές στην ανθρώπινη φιγούρα και την αρχιτεκτονική.

Στη δουλειά του, η γραμμή αποκτά μια υπερβατική σημασία, καθώς διατρέχει τις επιφάνειες σαν μια συνεχής ροή σκέψης, μια διαρκής διερεύνηση της έννοιας του χώρου και του χρόνου. Η χρήση του στυλό, του μελανιού χαρακτικής και του τυπογραφικού μελανιού, όχι μόνο ως εργαλεία αλλά ως μέσα έκφρασης, αναδεικνύει μια εξαιρετική δεξιοτεχνία, μια μαεστρία που θυμίζει τους παλιούς δασκάλους της χαρακτικής. Ωστόσο, ο Αναγνωστόπουλος δεν μένει δέσμιος της παράδοσης· οι συνθέσεις του διαρρηγνύουν τα όρια και γίνονται πεδία μιας σύγχρονης οπτικής ποίησης.

Η χρωματική παλέτα του, επιδεικνύει μια βαθιά κατανόηση της δύναμης του χρώματος. Το μαύρο, σε όλες του τις αποχρώσεις, δημιουργεί ένα σχεδόν απόκοσμο βάθος, προσκαλώντας τον θεατή να βυθιστεί σε μια σφαίρα σκοτεινού λυρισμού. Οι φόρμες που αναδύονται μέσα από τις συνθέσεις του είναι ταυτόχρονα συγκεκριμένες και αφηρημένες, αναπαριστώντας μια συνεχή διαλεκτική μεταξύ της τάξης και του χάους, του ορθολογισμού και της φαντασίας. Αυτή η αλληλεπίδραση μεταξύ της μορφής και του άμορφου δημιουργεί μια αίσθηση κίνησης και ρευστότητας, μια χορογραφία του χώρου που αναπαριστά το αόρατο και το φευγαλέο.

Η έκθεση, επιμελημένη από την ιστορικό τέχνης Ελένη Γατσά, απευθύνεται σε λάτρεις της σύγχρονης τέχνης που θα εκτιμούν την τεχνική αρτιότητα, τη πρωτοτυπία της σύνθεσης και το βάθος της ερμηνείας. Οι συλλέκτες θα ανακαλύψουν έργα που λειτουργούν ταυτόχρονα ως αντικείμενα αισθητικής απόλαυσης και ως μέσα πνευματικής αναζήτησης, έργα που ξεπερνούν το επιφανειακό και αναζητούν βαθύτερα νοήματα.

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση με ελεύθερη είσοδο τις εξής ημέρες και ώρες:

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 – 21:00

Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 19:00

Πληροφορίες για την Έκθεση:

Διεύθυνση: ∆ηµητρίου Ι. Χούντα 21 & Χρ. Γιαννάκη, Παιανία

Διάρκεια: 28 Σεπτεμβρίου – 26 Οκτωβρίου 2024

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη -Πέμπτη- Παρασκευή 11:00 – 21:00, Τετάρτη & Σάββατο 11:00 – 19:00

Επικοινωνία:+30 210 6026751 | [email protected] | www.imaginevisualarts.com

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

Σχετικά με την Imagine Visual Arts

Η Imagine Visual Arts αποτελεί έναν χώρο δημιουργικότητας και πειραματισμού, προβάλλοντας το έργο καλλιτεχνών που εργάζονται σε όλα τα μέσα των εικαστικών τεχνών. Μέσα από συνεργασίες με καλλιτέχνες και χώρους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προωθεί εκθέσεις που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους και την ουσιαστική προσέγγιση στην τέχνη.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

“ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ”

“ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ” του Άρθουρ Μίλλερ Θέατρο ΑΛΚΥΟΝΙΣ από 25 Οκτωβρίου Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ, «Ήταν όλοι τους

«Επιστροφή στον φόνο»

Agatha Christie «Επιστροφή στον φόνο»   βασισμένο στο έργο Πέντε μικρά γουρουνάκια   Ελληνική μετάφραση: Αντώνης Γαλέος Σκηνοθεσία: Γιώργος Φρατζεσκάκης Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Αθώος ή Ένοχος – στο θέατρο Eliart

Αθώος ή Ένοχος Ένα δυνατό δικαστικό έργο σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη 3ος χρόνος επιτυχίας στο θέατρο Eliart   Από 7 Οκτωβρίου Το κοινό καλείται να

KOKKINO NHΣΙ

                                               KOKKINO NHΣΙ Μία ονειρική ταινία ενηλικίωσης, αποικιοκρατίας και ανθρωπίνων σχέσεων                               Από 26 Σεπτεμβρίου στα θερινά   Η Weirdwave, από τις 26 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζει