“ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡ’ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ”

“ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡ’ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ”

 

Ηλία Δ. Παπακωνσταντίνου

Σκηνοθεσία  Άννα Ψαρρά

Μουσική Αρετή Κοκκίνου

 

Μουσικοθεατρική παράσταση

στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Πέμπτη 24/10/2024 στις 20:30

 

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ως πνευματική οντότητα πέρα από το χρόνο συνδιαλέγεται σε πρώτο πρόσωπο με τη σύγχρονη Ελλάδα μέσα από τη γραφή του Ηλία Παπακωνσταντίνου.

Το κείμενο «Διάλογος με τον κυρ’ Αλέξανδρο» είναι ποιητικό, στοχαστικό και βαθιά συγκινητικό. Είναι ένα έργο το οποίο θέλει να θίξει τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας μέσα από την ματιά της σκέψης του σπουδαίου μας συγγραφέα Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Ο Παπαδιαμάντης ξαναέρχεται στη ζωή, στο σήμερα, κατά τον Ηλία Παπακωνσταντίνου, και ασκεί κριτική, φιλοσοφεί, προτείνει, νοσταλγεί και με μια νέα γλωσσοπλαστική, μας δείχνει τι βλέπει το βλέμμα του στην σύγχρονη πια Ελλάδα. Μας δίνει όσα φέρνει από το βαθύτερο μέρος της ψυχής του. Κι όλα αυτά για έναν καλύτερο κόσμο, για μία ποιότητα ζωής, για ένα βήμα προς την ελευθερία και την αλήθεια.

 

Ο διάλογος μεταξύ κυρ Αλέξανδρου και Ελλάδας δεν είναι ο μόνος που λαμβάνει χώρα στην παράσταση. Ο λόγος αλληλεπιδρά με τη μουσική καθώς δώδεκα νέα, συνολικά τραγούδια, σε μουσική της Αρετής Κοκκίνου,  σχολιάζουν τα κείμενα, που ερμηνεύουν η Αργυρώ Καπαρού, ο Βασίλης Γισδάκης και εξαμελές μουσικό σχήμα.

 

Η σκηνοθετική ματιά της  Άννας Ψαρρά διαθέτει σύγχρονη άποψη, όπως και η πρωτότυπη μουσική, τονίζοντας τη διαχρονικότητα της σκέψης του μεγάλου μας λογοτέχνη.

Ο κυρ Αλέξανδρος και ο αφηγητής ενσαρκώνονται από τους ηθοποιούς Κωνσταντίνο Πασσά και  Δημήτρη Μικιό.

 

Αρετή Κοκκίνου, συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία της με τον ποιητή μετά την πρώτη τους μουσικοποιητική δουλειά με τίτλο “Αήττητο Αλάτι“ (εκδόσεις Μετρονόμος 2018) αλλά και τις πολλές μουσικοποιητικές συνεργασίες τους σε σκηνές των Αθηνών και της περιφέρειας.

 

 

Συντελεστές

Κείμενο : Ηλίας Παπακωνσταντίνου

Σκηνοθεσία: Άννα Ψαρρά

Μουσική: Αρετή Κοκκίνου

Ηθοποιοί : Κωνσταντίνος Πασσάς, Δημήτρης Μικιός, Άννα Ψαρρά

Τραγουδούν: Αργυρώ Καπαρού, Βασίλης Γισδάκης

 

Παίζουν οι μουσικοί:

Έλσα Παπέλη: βιολοντσέλο

Βασίλης Ραψανιώτης: βιολί

Φώτης Μυλωνάς: φλάουτο κλαρινέτο

Σωκράτης Γανιάρης: Κρουστά

Χάρης Μπουτσελάκης: Μπάσο

Αρετή Κοκκίνου: Κιθάρα

 

 

 

 Πληροφορίες

«Διάλογος με τον κυρ Αλέξανδρο» μουσικοθεατρική παράσταση

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασός

Αγ. Γεωργίου Πλ. Καρύτση 8

Ώρα : 20:30

 

Προπώληση:  ticketservises.gr

Τιμές εισιτηρίων 20 €, μειωμένο και ομαδικό 15 € , ΑμεΑ 12€

Διάρκεια: 100’

 

Εταιρεία παραγωγής  41 street cafe- The Art Concept

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

“Στροφές” Μαριάνα Κατσιμίχα

“Στροφές” Μαριάνα Κατσιμίχα Στίχοι: Θάνος Μόσχος / Μουσική: Θάνος Μόσχος   Κυκλοφορεί από το OGDOO MUSIC GROUP  το νέο τραγούδι της Μαριάνας Κατσιμίχα με τίτλο «Στροφές» σε μουσική και στίχους του Θάνου Μόσχου.

«The city is not a static place to live»*. Thalia Gallery

«The city is not a static place to live»*. Thalia Gallery Μέσα από ένα συνεχή μετασχηματισμό και καθημερινές αστικές τελετουργίες, η πόλη δημιουργεί σύμβολα και

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙΜΩΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙΜΩΡΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗ: ΝΙΚΟΣ ΤΕΡΖΗΣ ΣΤΙΧΟΙ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ   Ο Νίκος Τερζής και ο Γιάννης Κότσιρας παρουσιάζουν ακόμα ένα υπέροχο τραγούδι, το νέο τραγούδι που