«Κάτι Σαν Κήπος»

«Κάτι Σαν Κήπος»

Θέατρο με χορό και ζωντανή μουσική για θεατές από 10 μηνών!

 

Η πολυαγαπημένη παράσταση της ομάδας Artika επιστρέφει στο θέατρο Studio Μαυρομιχάλη!

 

Πρεμιέρα: Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

 

Η ομάδα Artika παρουσιάζει για τη θεατρική περίοδο 2024-25 την αγαπημένη παράσταση των παιδιών “Κάτι σαν κήπος” από το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο Studio Μαυρομιχάλη. Πρόκειται για θέατρο με χορό και ζωντανή μουσική για θεατές από 10 μηνών έως 5 χρονών, που είχε παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία από το 2017 έως το 2020, ενώ στα μέσα Νοεμβρίου θα ακολουθήσει η πρεμιέρα της καινούριας της παραγωγής «Χορεύουμε;»!

 

Λίγα λόγια για το έργο «Κάτι σαν κήπος»:

Η μέρα ξεκινάει μέσα σε έναν κήπο που δημιουργείται, γεννιέται και ζωντανεύει με τη δύναμη της φαντασίας, έναν κήπο γεμάτο μεταμορφώσεις, όπου η βροχή γίνεται ποτάμι, το ξύλο βάρκα, το φύλλο γίνεται πιάτο.

«Κάτι σαν κήπος», μία παράσταση που μιλάει σε όλες μας τις αισθήσεις και αντιπροσωπεύει τις φωτεινές στιγμές της ζωής, τις γεμάτες έμπνευση και διάθεση για παιχνίδι και ανακάλυψη, μία παράσταση που μιλάει για τη φιλία, το μοίρασμα αλλά και το φόβο.

Η παράσταση τελειώνει, η ιστορία όμως συνεχίζεται, από το θέατρο στη ζωή, όλοι μαζί γύρω από τη σκηνή κι έπειτα στη ζωή του καθενός.

 

Στοιχεία παράστασης:

Ιδέα – Σκηνοθεσία: Μαριλένα Τριανταφυλλίδου

Σκηνικά: Νατάσα Ευσταθιάδη

Κοστούμια: Όλγα Ευαγγελίδου

Μουσική: Βασίλης Καζής

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Ερμηνεία: Κλεονίκη Καραχάλιου, Βασίλης Καζής

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Οργάνωση παραγωγής: Artika

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Κάθε Σάββατο στις 5:30 μ.μ. μέχρι τις 26 Απριλίου 2025

Παραστάσεις καθημερινά για τα σχολεία στο θέατρο ή στο χώρο σας: 6908881527.

 

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/kati-san-kipos-omada-artika/

 

Διάρκεια παράστασης: 35΄ + 10΄ διάδραση μετά την παράσταση όπου το φανταστικό συναντάει την πραγματικότητα

 

Trailer παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=qro6_r5qut4

 

Σελίδα της ομάδας στο Facebook: Artika Theatre Company

 

Ιστοσελίδα: http://www.artika.co/

 

Λίγα λόγια για την Artika:

Η Artika είναι μία ομάδα που δημιουργεί παραστάσεις για όλες τις ηλικίες. Οι παραστάσεις της βασίζονται κυρίως στο θέατρο της επινόησης και συνδυάζουν πολλές διαφορετικές καλλιτεχνικές γλώσσες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μουσική, την κίνηση, και τον λόγο.

Το ενδιαφέρον της για το θέατρο για τις πολύ νεαρές ηλικίες ξεκίνησε από την αρχή της δημιουργίας της ομάδας, θεωρώντας ότι η πρώτη ηλικία του ανθρώπου είναι εξίσου σημαντική, αν όχι και περισσότερο, με κάθε άλλη περίοδο της ζωής του. Οι παραστάσεις που δημιουργεί για αυτές τις ηλικίες σκοπό έχουν όχι μόνο να  διασκεδάσουν ή να εκπαιδεύσουν τους νεαρούς ανθρώπους, αλλά κυρίως, να τους προσφέρουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου, καθώς πιστεύει στη δύναμη που έχει να εξελίσσει τη νόηση, το συναίσθημα και τη φαντασία.

Εκτός από παραστάσεις, η Artika δημιουργεί και συντονίζει εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά βιωματικά εργαστήρια.

Η ομάδα εδρεύει στην Αθήνα, αλλά από την αρχή θεωρούσε σημαντικό και επεδίωξε το άνοιγμα της δράσης της και εκτός Ελλάδας. Έτσι, είναι μέλος του Small Size Network και του μεγάλου Ευρωπαϊκού προγράμματος «Mapping – a map on the aesthetics of performing arts for early years», Creative Europe 2018-2022, ενώ οι παραστάσεις της ταξιδεύουν σε διεθνή φεστιβάλ από το 2008.

Τον Φεβρουάριο του 2024, σε συνεργασία με την ΚΑΠΑ Εκδοτική, παρουσίασε τη μετάφραση του βιβλίου «Mapping. Η έρευνα – Ένας χάρτης για την αισθητική των παραστατικών τεχνών για τις πολύ νεαρές ηλικίες».

Τον Μάιο του 2025, η ομάδα, πιστή στο όραμά της για την ανάδειξη και εξέλιξη του ΘΕΠΝΗ και επιθυμώντας να φέρει σε επαφή το Ελληνικό κοινό με τη δουλειά ξένων καλλιτεχνών και τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν στο θέατρο για τις πολύ νεαρές ηλικίες, θα παρουσιάσει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Νεαρούς Θεατές 0-6, «Απ’ την Αρχή».

Τα μέλη της ομάδας, προερχόμενοι όλοι και συνδυάζοντας διαφορετικούς καλλιτεχνικούς χώρους, είναι οι καλλιτέχνες: Κατερίνα Αλεξάκη, Κλεονίκη Καραχάλιου, Βασίλης Καζής και Μαριλένα Τριανταφυλλίδου.

 

Λόγια που είπαν οι θεατές για εμάς:

«Σας ευχαριστούμε θερμά για την υπέροχη και αξέχαστη εμπειρία!»

«Φέραμε τα μικρά μας 9 μηνών στην πρώτη τους θεατρική παράσταση. Δεν είχαμε σε καμία περίπτωση πιστέψει ότι θα άξιζε… Μείναμε όμως με το στόμα ανοιχτό…»

«Μπράβο σας γιατί ενώ είμαστε γονείς δεν τα ξέρουμε όλα για τα παιδιά μας και σε τέτοιες παραστάσεις και δράσεις ανοίγει το μυαλό μας και ίσως καταφέρουμε να γίνουμε και καλύτεροι γονείς έτσι.»

«Το πρώτο μας θέατρο. Ήταν τέλεια!»

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: [email protected] και [email protected]

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ… ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ…»

«Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ… ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ…» Του Ευάγγελου Σαμιώτη   Από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη στις 21:15 και Σάββατο στις 12 τα μεσάνυχτα   Ένα δράμα μέσα στην κωμωδία ή μήπως

«Το Δίλημμα του Αυτοκράτορα»

«Το Δίλημμα του Αυτοκράτορα» στο θέατρο ΣΤΑΘΜΟΣ από τις 03 Νοεμβρίου 202   Η θεατρική ομάδα Hippo Theatre Group παρουσιάζει τη θεατρική, διαδραστική παράσταση για