Το Επί Κολωνώ γίνεται 25!

Το Επί Κολωνώ γίνεται 25!

 

2000: ένα διατηρητέο κτίριο του 1918 στον Κολωνό, παλιό σχολείο της περιοχής, μετατρέπεται από την ομάδα Νάμα στο “Επί Κολωνώ”, ένα θέατρο που ετοιμάζεται να υποδεχτεί την 25η πλέον χρονιά του, πιστό στο καλλιτεχνικό όραμα το οποίο αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία του: ένα ποιοτικό θέατρο με έμφαση στο σύγχρονο δραματολόγιο που αγγίζει και αναδεικνύει πρωταρχικά θέματα του ανθρώπου.

 

Στα 25 αυτά χρόνια παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό έργα του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, σπουδαίοι καλλιτέχνες ανέβηκαν επί σκηνής και χιλιάδες κόσμου επιβράβευσε με την παρουσία του το θέατρο Επί Κολωνώ που αποτελεί πλέον θεατρικό σημείο αναφοράς στην πόλη!

 

Για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025, το Επί Κολωνώ παρουσιάζει ένα συμπαγές και υποσχόμενο πρόγραμμα με παλιούς αγαπημένους αλλά και νέους σημαντικούς συνεργάτες!

 

Την αυλαία θα ανοίξει το έργο Linda της Penelope Skinner που θα παρουσιάζεται από τις 23 Οκτωβρίου σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Στον ομώνυμο ρόλο θα δούμε την Κατερίνα Λέχου στην  πρώτη  της συνεργασία με την Ομάδα Νάμα. Πρωταγωνιστούν επίσης οι ηθοποιοί: Άλκης Κούρκουλος (επί οθόνης), Μιχάλης Μαρκάτης, Νεφέλη Κουρή, Εριέττα Μανούρη, Βασίλης Καζής, Μαριέλα Δουμπού.

 

Με την σφραγίδα της Ομάδας Νάμα και σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη θα υποδεχτούμε, τη νέα χρονιά, το έργο “Γιατί Όμορφη” (“Reasons to be Pretty”) του Neil LaBute. Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Κοντογεώργης, Αθανασία Κουρκάκη, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Ηρώ Πεκτέση. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Ιανουαρίου.

 

Τον Μάιο και τον Ιούνιο σειρά έχουν δύο διοργανώσεις με στόχο την υποστήριξη ανεξάρτητων καλλιτεχνών του σύγχρονου θεάτρου: Πρόκειται για το καθιερωμένο πλέον νεανικό φεστιβάλ OFF OFF ATHENS που φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια παρουσίας και το νεότερο ΜΠΙΖΖΖ το οποίο αποτελεί την πλατφόρμα παρουσίασης των παραστάσεων που ξεχώρισαν στο OFF OFF ATHENS. Ήδη από την 1η του χρονιά, τον Μάιο του 2024, το ΜΠΙΖΖΖ απέδειξε με την επιτυχημένη διεξαγωγή του πως… ήρθε για να μείνει!

 

Μια νέα σεζόν ξεκινά! Ανυπομονούμε και σας περιμένουμε!

 

Linda

 

της Penelope Skinner

από την Ομάδα Νάμα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Κατερίνα Λέχου, Άλκης Κούρκουλος (επί οθόνης), Μιχάλης Μαρκάτης, Νεφέλη Κουρή, Εριέττα Μανούρη, Βασίλης Καζής, Μαριέλλα Δουμπού

 

από την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

 

 

Το Επί Κολωνώ παρουσιάζει την παράσταση Lindaτης Penelope Skinner σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου στη Κεντρική Σκηνή.

 

Η Lindaπρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 στο Royal Court Theater του Λονδίνου και απέσπασε το βραβείο Berwin Lee ενώ επιλέχθηκε και ως υποψήφιο για το βραβείο Susan Smith Blackburn. Η παράσταση επαναλήφθηκε με επιτυχία στη Νέα Υόρκη και σε πολλές άλλες θεατρικές σκηνές της Ευρώπης και της Αμερικής.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

 

«Βραβευμένη για τις δράσεις μου στην επιχείρηση χωρίς καν να έχω βγάλει πανεπιστήμιο. Μητέρα δύο παιδιών. Με έναν υπέροχο σύζυγο. Που ξέρω να αλλάζω λάστιχο, που έχω δικό μου σπίτι, που όλοι θαυμάζουν την μαγειρική μου και που μπορώ να φοράω το ίδιο νούμερο ρούχα όπως πριν από 15 χρόνια. Τα κατάφερα. Έφτασα πλέον στην κορυφή!».

 

Λόγια της Λίντα Γουάιλντ, μίας πετυχημένης γυναίκας, που πιστεύει ότι έχει κατακτήσει την κορυφή και ότι αυτή θα της ανήκει στο διηνεκές. Κι όμως το έργο της Skinner δεν αποτελεί ένα success story. Πρόκειται για την ιστορία της εκκωφαντικής πτώσης μιας σύγχρονης τραγικής ηρωίδας.

 

Η Skinner με γραφή αιχμηρή, με σατιρικό βρετανικό χιούμορ και με μια πλοκή με χαρακτηριστικά θρίλερ, δεν εστιάζει μόνο στις δυσκολίες μίας γυναίκας να πετύχει και να επιβιώσει. Στις δυσκολίες δηλαδή που ορθώνουν ο σεξισμός, τα ταμπού της ηλικίας, της ομορφιάς, της οικονομικής ανεξαρτησίας. Συνέθεσε ένα έργο που αφορά όλους όσοι προσπαθούν να ανταποκριθούν στις κοινωνικές επιταγές και να βρουν την «ευτυχία» μέσα σε μια αμείλικτη πραγματικότητα. Ένα σύμπαν όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εξαρτήματα μιας απάνθρωπης παραγωγικής διαδικασίας και όπου θα αντικατασταθούν όταν αρχίσουν να «παλιώνουν». Είναι μια κραυγή αγωνίας για τους ανθρώπους που μεγαλώνοντας γίνονται αόρατοι, χάνουν τη δύναμη της φωνής τους και συνειδητοποιούν τον χαμένο χρόνο αλλά και τη ματαιότητα της διαδρομής τους.

 

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

 

Η Penelope Skinner (1978), μία από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της βρετανικής δραματουργίας που έχει χαρακτηριστεί από τον Τύπο ως η πιο σημαντική φεμινίστρια συγγραφέας της γενιάς της, έγινε γνωστή με το έργο της Fucked που παρουσιάστηκε το 2008 στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου. Στη συνέχεια τα έργα της γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στις σκηνές του Λονδίνου και του εξωτερικού ενώ το 2011 τιμήθηκε με το βραβείο Evening Standard Award για τον πιο υποσχόμενο συγγραφέα.  Είναι επίσης διακεκριμένη σεναριογράφος.

 

 

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Μετάφραση: Γιώργος Χατζηνικολάου

Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη

Σκηνικά, συνεργάτης σκηνοθεσίας: Γιώργος Χατζηνικολάου

Κοστούμια: Μαρία Αναματερού

Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Μουσική & Sound design: Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Φωτογραφίες concept: Πάτροκλος Σκαφίδας

Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Χατζηνικολάου

Βοηθοί σκηνοθέτιδος: Βάλια Ιωαννίδου, Ελωρίς Αλπανίδου

Βοηθός κοστουμιών: Ελεωνόρα Κατσού

Σχεδιασμός οπτικής ταυτότητας: Ιωάννης Κ. Τσίγκας

Τρέιλερ παράστασης: Πάτροκλος Σκαφίδας

Social Media: Loox

Υπεύθυνοι επικοινωνίας παράστασης: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας

Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Αναματερού

Εκτέλεση παραγωγής: Χρύσω Χαραλάμπους

Βοηθός παραγωγής: Βίκυ Δελή

Παραγωγή: Ομάδα Νάμα

 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

 

Κατερίνα Λέχου, Άλκης Κούρκουλος (επί οθόνης), Μιχάλης Μαρκάτης, Νεφέλη Κουρή, Εριέττα Μανούρη, Βασίλης Καζής, Μαριέλα Δουμπού

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Πρεμιέρα: Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Ημέρες Παραστάσεων: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15, Κυριακή 18:15

Ηλεκτρονική Προπώληση:

https://www.more.com/theater/linda/

 

Η παράσταση “Linda” πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού

 

Γιατί Όμορφη
(“Reasons to be Pretty”)

 

του Neil LaBute

από την Ομάδα Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Χρήστος Κοντογεώργης, Αθανασία Κουρκάκη, Γιώργος Τριανταφυλλίδης,
Ηρώ Πεκτέση

 

από τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2025

 

 

Το Επί Κολωνώ παρουσιάζει την παράσταση “Γιατί Όμορφη” (“Reasons to be Pretty”) του Neil LaBute σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Ιανουαρίου στη Κεντρική Σκηνή.

 

 

Λίγα λόγια για το έργο:

 

Το “Γιατί Όμορφη” (“Reasons to be Pretty”) του Neil LaBute αποτελεί το πρώτο έργο του συγγραφέα που ανέβηκε στο Broadway (2008). Η πλοκή του επικεντρώνεται σε τέσσερις νέους ανθρώπους που προσπαθώντας να τα βγάλουν πέρα στην απαιτητική καθημερινότητα, έρχονται αντιμέτωποι με τις σύγχρονες κοινωνικές πιέσεις, τα στεγανά και τα στερεότυπα για την ομορφιά, τον έρωτα, τις σχέσεις…

 

Τι σημαίνει να είσαι “όμορφος” και γιατί να μας απασχολεί τόσο η εικόνα μας και η γνώμη των άλλων; Η ζωή των τεσσάρων ηρώων, σταδιακά, περιπλέκεται καθώς θα έρθουν αντιμέτωποι με έννοιες που θα δοκιμάσουν τα όριά τους όπως η απιστία, η προδοσία και η εξαπάτηση.

 

Το υποψήφιο για Βραβείο Καλύτερου Θεατρικού έργου στα Tony Awards (2009) “Γιατί Όμορφη” (“Reasons to be Pretty”) ρίχνει φως στα βαθύτερα υπαρξιακά και κοινωνικά ζητήματα των νέων ανθρώπων μέσα από μία γλώσσα άμεση, αληθινή, καυστική, με υποδόριο χιούμορ και εμφανή σαρκαστική διάθεση προσκαλώντας τον θεατή σε μια γνήσια in yer-face θεατρική εμπειρία.

 

 

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

 

Ο Neil LaBute είναι Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Είναι περισσότερο γνωστός για το θεατρικό έργο In the Company of

Men (1997), το οποίο έγραψε και αργότερα διασκεύασε για τον κινηματογράφο, το οποίο κέρδισε βραβεία από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance, τα Independent

Spirit Awards και το New York Film Critics Circle.

 

Έγραψε και σκηνοθέτησε τις ταινίες Your Friends & Neighbors (1998), Possession (2002) (βασισμένη στο μυθιστόρημα της A. S. Byatt), The Shape of Things (2003) (βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του έργο), The Wicker Man (2006), Some Velvet Morning (2013) και Dirty Weekend (2015). Σκηνοθέτησε τις ταινίες Nurse Betty (2000), Lake view Terrace (2008) και την αμερικανική διασκευή του Deathata Funeral (2010).

 

Ο LaBute δημιούργησε την τηλεοπτική σειρά Billy&Billie, γράφοντας και σκηνοθετώντας όλα τα επεισόδια. Είναι επίσης ο δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς Van Helsing.

 

Πρόσφατα, ήταν εκτελεστικός παραγωγός, συν-σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος της σειράς TheI-Land του Netflix. Σκηνοθέτησε επίσης αρκετά επεισόδια για σειρές όπως Hellon Wheels και Billions.

 

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Μετάφραση: Γιώργος Χατζηνικολάου

Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη

Σκηνικά, συνεργάτης σκηνοθεσίας: Γιώργος Χατζηνικολάου

Κοστούμια: Μαρία Αναματερού

Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Μουσική & Sound design: Στέλιος Γιαννουλάκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Χατζηνικολάου

Σχεδιασμός οπτικής ταυτότητας: Ιωάννης Κ. Τσίγκας

Τρέιλερ παράστασης: Στέφανος Κοσμίδης

Social Media: Loox

Υπεύθυνοι επικοινωνίας παράστασης: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας

Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Αναματερού

Εκτέλεση Παραγωγής: Χρύσω Χαραλάμπους

Βοηθός Παραγωγής: Βίκυ Δελή

Παραγωγή: Ομάδα Νάμα

 

 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ (με αλφαβητική σειρά)

Χρήστος Κοντογεώργης, Αθανασία Κουρκάκη, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Ηρώ

Πεκτέση

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Πρεμιέρα: Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025

Ημέρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15

 

 

 

 

Μάιος 2025

 

2ο ΜΠΙΖΖΖ!
4 παραστάσεις από το OFF OFF ATHENS 2024

 

 

 

Τέσσερις από τις θεατρικές δουλειές που ξεχώρισαν στο πλαίσιο του Off Off Athens 2024 θα ανέβουν για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, τον Μάιο του 2025 στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ.

 

Ο μαύρος Γλάρος καταμεσής στα πτώματα
Παραλήρημα για δύο

Η τάξη της κυρίας Μαργαρίτας.

Όνομα μητρός Λίλιθ

 

 

 

 

“Ο μαύρος Γλάρος καταμεσής στα πτώματα”

σε σκηνοθεσία Θάνου Χατζόπουλου

 

 

Λίγα λόγια για το έργο

 

“Μην νοιάζεσαι για μένα έρχομαι από άλλον πλανήτη..” Λίγο πριν ενωθεί με την Πελόνα. Τον Θάνατο. Η Φρίντα, ισορροπεί μεταξύ αναμνήσεων & πόνου. Της πολιομυελίτιδας που ήρθε στα έξι της χρόνια, ο «βιασμός» από μία λαμαρίνα στα 18, ο γάμος της με τον «Ελέφαντα», οι γεμάτες χρώμα σχέσεις της. Τα πρόσωπα διαδέχονται το ένα το άλλο. Εκείνα που πέρασαν ως αναμνήσεις και τα άλλα που έγιναν ένα με την ίδια. Οι μορφές παίρνουν σάρκα και οστά. Πολλαπλασιάζονται. Αναμειγνύονται. Αποκτούν φωνή. «Αν χτίσεις τείχη γύρω από την ηδονή σου, κινδυνεύεις να σε κατασπαράξει από μέσα». Σχέσεις, ιδανικά, τέχνη. Λίγο πριν την εκπνοή, κάνει την δική της εξομολόγηση, αναζητώντας ηρεμία. Να φύγει πλέον ο πόνος. Μία διασκευή του «Viva la Vida!» του Πίνο Κακούτσι που δίνει τον λόγο στην ασυμβίβαστη, Φρίντα Κάλο.

 


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

 

Σκηνοθεσία/ Διασκευή: Θάνος Χατζόπουλος

Πρότυπη μουσική σύνθεση: Hydrama

Σκηνογράφος: Νικόλας Κανάβαρης

Kατασκευή κοστουμιών Dida Made

Φωτιστικός σχεδιασμός: Στέβη Κουτσοθανάση

Σκηνοθεσία κίνησης: Ντέπυ Γοργογιάννη

Kατασκευή σκηνικού: Κομνηνός Κουσιέρας

Φωτογραφίες: Χρήστος Βασιλόπουλος

Video trailer: Zetel Skembris

Γραφιστική επιμέλεια: Μάριος Γαμπιεράκης

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παραγωγή: a Vulnus theater company

 

Ευχαριστίες :

«ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ», «ΠΑΝΔΗΜΟΣ ΗΩΣ», «ΤΗΕ GARAGE», «AEMUS»

 

 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

 

Αναστασία Μαλανδρενιώτη, Χρύσα Παπαδοπούλου, Θάνος Χατζόπουλος

 

Μουσικός επί σκηνής: Μάτα Καστρησίου

 

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν αποτελούν προϊόντα ανακύκλωσης

 

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Παραλήρημα για δύο”

σε σκηνοθεσία Νάνσυ Κουρούνη

 

 

 

 

Λίγα λόγια για το έργο

 

Ένα άγνωστο ζευγάρι ζει απομονωμένο στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος, ενώ έξω η ατμόσφαιρα είναι φορτισμένη λόγω ενός πόλεμου “παιχνιδιού” που έχει αναστατώσει την περιοχή. Επηρεασμένοι από το πέρασμα του χρόνου, οι δυο τους καβγαδίζουν συνεχώς για μικροπράγματα, μάχονται για το ποιος έχει δίκιο χρησιμοποιώντας ανόητα επιχειρήματα. Αν και ο πόλεμος αποτελεί μια άνετη δικαιολογία για να παραμείνουν σε αδράνεια και παραίτηση από τη ζωή, η ειρήνη που έρχεται απροσδόκητα τους προκαλεί πανικό. Τώρα που η δικαιολογία του πολέμου λείπει, τι θα κάνουν; Ευτυχώς, ο πανικός διαρκεί λίγο, καθώς υπάρχουν αμέτρητοι άλλοι λόγοι. Έτσι, βρίσκουν νέες αφορμές για να παραμείνουν κλεισμένοι στο καβούκι τους, σαν τα ζώα που αρχικά διαφωνούν. Και όπως τα πράγματαφτάνουν στο τέλος και ξεκινούν ξανά…

 

 

 

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Θεατρική ομάδα: Fasina

Συγγραφέας: Ευγένιος Ιονέσκο

Σκηνοθεσία: Νάνσυ Κουρούνη

Μετάφραση: Μαριλένα Κοντογουλίδου

Επίμετρο: Κώστας Γεωργουσόπουλος

Σκηνογραφία: Ευστρατία Καφαλούκου

Ενδυματολογία: Εβελίνα Παπαναστασιου

Φωτισμοί: Πέτρος Πρίντεζης

Μουσική σύνθεση και επιμέλεια: Άννυ Γκαϊτατζοπούλου

Video art & animation: Βασίλης Μανίατης

Φωτογραφίες: Ευστρατία Καφαλούκου

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

 

Μάρθα Χαμπίμπη, Άννυ Γκαϊτατζοπούλου

 

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

 

 

 

“Η τάξη”

σε σκηνοθεσία ZS ensemble

 

 

Η δασκάλα της τάξης, μια φιγούρα κωμικοτραγική, δίνει την δική της παράσταση μπροστά στα μάτια των μαθητών της, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στο λογικό και το παράλογο, στο φως και το σκοτάδι, στην υποταγή και την απελευθέρωση, στη ζωή και το θάνατο. Η εκκωφαντική σιωπή των μαθητών όμως, αποκαλύπτει την απόλυτη μοναξιά της και την αστείρευτη ανάγκη της για επικοινωνία. Η αδυναμία της επικοινωνίας αυτής δημιουργεί έντονες αντιδράσεις και ψυχολογικές διακυμάνσεις. Εκδηλώνει όλα τα αντιφατικά ανθρώπινα συναισθήματα, αντικατοπτρίζοντας την πολυπλοκότητα και την ευθραυστότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Θα καταφέρει τελικά να βάλει σε τάξη το χάος που την περιβάλλει ανοίγοντας το δρόμο προς την ευτυχία, για την ίδια και τους μαθητές της;

 

 

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Συγγραφέας: Το έργο εμπνέεται από το κείμενο “Miss Margarida’s Way” του Roberto Athayde

Θεατρική ομάδα: No More Drama

Σκηνοθεσία: ZS ensemble

Δραματουργία: Σοφία Καπράνου, ZS ensemble

Σκηνογραφία και ενδυματολογία: Μαρία Μπούζιου, ZS ensemble

Φωτισμοί: Ιωάννα Ζέρβα

Μουσική σύνθεση και επιμέλεια: ZS ensemble

Κίνηση: ZS ensemble

Σχεδιασμός αφίσας: Σταύρος Κώττας

Φωτογραφίες: ZS ensemble, Σοφία Καπράνου

ΠΑΙΖΕΙ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ

 

Σοφία Καπράνου

 

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

 

 

 

“Όνομα μητρός Λίλιθ”

σε σκηνοθεσία Μαριάντζελας Κατσιαβριά

 

 

Μια παράσταση-ταξίδι στη φύση της γυναίκας και τα πάθη της. Οι τέσσερις παντοδύναμες Μοίρες – Κλωθώ, Άτροπος, Λάχεσις και Τύχη – δουλεύουν αδιάκοπα. Γίνονται ένα με τις γυναίκες τις ζωές των οποίων καθορίζουν. Γυναίκες που υπέφεραν, έζησαν και πέθαναν καταπιεσμένες. Γίνονται η Οφηλία, η Μήδεια, η Φαίδρα, η Κασσάνδρα. Μιλούν, φωνάζουν, σωπαίνουν και θρηνούν για εκείνες. Μα το νήμα δε σταματά ποτέ να κάνει τη δουλειά του.

 

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

 

Θεατρική ομάδα: Atropa Belladonna
Συγγραφέας: Μαριάντζελα Κατσιαβριά

Σκηνοθεσία: Atropa Belladonna

Δραματουργία: Μαριάντζελα Κατσιαβριά

Κατασκευή μασκών και αξεσουάρ: Ειρήνη Καζαντζόγλου

Σχεδιασμός φωτισμών: Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου

Μουσική σύνθεση και επιμέλεια: Ίνα Τζαγκουρνή

Κίνηση: Μαρκέλλα Κουλουμπή

Φωτογραφίες: Ρεγγίνα Κορκοβέλου

Βίντεο παράστασης: Ρεγγίνα Κορκοβέλου

 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

 

Βασιλική Μανουσάκη, Ειρήνη Καζαντζόγλου, Κατερίνα Κλαυδιανού, Μαρκέλλα Κουλουμπή

 

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

 

 

 

 

 

 

OFF OFF ATHENS no 15

 

 

Για 15η χρονιά θα διεξαχθεί το Off Off Athens, ένα φεστιβάλ που από το 2008 έχει ανοίξει τις πόρτες του σε εκατοντάδες καλλιτέχνες και χιλιάδες θεατές δίνοντάς τους την ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία του νέου.

 

Ένα φεστιβάλ αδέσμευτο, πλουραλιστικό, ανατρεπτικό, χωρίς κανόνες, ανοιχτό σε κάθε είδους προτάσεις, που του αρέσει να δοκιμάζει και να δοκιμάζεται χωρίς δεσμεύσεις. Ένα φεστιβάλ που δεν συμμετέχεις απλά. Ένα φεστιβάλ που το ζεις.

 

Για τρεις περίπου εβδομάδες στο θέατρο Επί Κολωνώ συντελείται μια δημιουργική έκρηξη και το θέατρο μετατρέπεται σε μια κυψέλη δημιουργίας όπου νέα θεατρικά σχήματα και νέοι δημιουργοί καλούνται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε κοινό και κριτικούς και να γίνουν μέτοχοι ενός γόνιμου, δημιουργικού διαλόγου πάνω σε νέες προκλήσεις, νέες θεματικές, ανοιχτές φόρμες και πειραματισμούς. Με τον χαρακτήρα ενός show case ανοιχτού στο κοινό, το Off Off Athens προσκαλεί τους συμμετέχοντες να πειραματιστούν ελεύθερα, να κάνουν τις προτάσεις τους χωρίς το άγχος της παραγωγής, του χώρου, του ταμείου και της διάκρισης.  Παραστάσεις για ένα ανήσυχο κοινό σε ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ που απευθύνεται σε όλους και είναι ανοιχτό σε θέατρο, χορό, σωματικό θέατρο, τσίρκο, καμπαρέ, μιούζικαλ, μουσικό θέατρο ή ό,τι άλλο. Οι παραστάσεις που θα διακριθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα ενταχθούν – εφόσον το επιθυμούν – στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του θεάτρου για την περίοδο 2024-2025.

 

Η πρώτη διοργάνωση του Off Off Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2008 και μέχρι σήμερα  παραπάνω από 42.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τη δουλειά 380 ομάδων και 2.700 καλλιτεχνών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

A stand-up tragedy στο TZAMIA KRYSTALLA

A stand–up tragedy Από 6 Ιανουαρίου στο TZAMIA KRYSTALLA για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων Δείτε το trailer εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=z99avnuyH8Y «Έχεις οντισιόν; Έχω οντισιόν. Έχεις πιθανότητες;» Μια

ΣΤΟ ΤΣΑΚ ! Της Δήμητρας Παπαδοπούλου

ΣΤΟ ΤΣΑΚ ! Της Δήμητρας Παπαδοπούλου   Πρεμιέρα: Πέμπτη 16 Ιανουαρίου  Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας   Η κωμική θεατρική παράσταση ΣΤΟ ΤΣΑΚ !