Ανοιχτό Κάλεσμα 2η Καλλιτεχνική Φιλοξενία στο Εθνικό Θέατρο και σε άλλα Ευρωπαϊκά Θέατρα

Π ρ ό γ  ρ α μ  μ α    Κ α  λ λ ι τ ε χ  ν ι κ ή ς   Φ  ι λ ο ξ ε ν ί  α ς

 

Ανοιχτό Κάλεσμα
2η Καλλιτεχνική Φιλοξενία στο Εθνικό Θέατρο και σε άλλα Ευρωπαϊκά Θέατρα

Το Εθνικό Θέατρο ξεκίνησε την άνοιξη του 2024 το πρόγραμμα των Καλλιτεχνικών Φιλοξενιών (Artistic Residencies) σε ευρωπαϊκά θέατρα, φιλοξενώντας τρεις νέους/ες καλλιτέχνες/ιδες από τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Λιθουανία και στέλνοντας τρεις Έλληνες/ιδες καλλιτέχνες/ιδες στη Ρουμανία, τη Λιθουανία και την Ιταλία, σε συνεργασία με αντίστοιχα θέατρα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Εθνικό Θέατρο πραγματοποιεί το 2ο Πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Φιλοξενίας στο Εθνικό Θέατρο και σε άλλα Ευρωπαϊκά Θέατρα και προσκαλεί ανερχόμενους/ες καλλιτέχνες/ιδες, ανεξαρτήτως φύλου έως και 39 ετών, με έδρα την Ευρωπαϊκή Ένωση, που δραστηριοποιούνται στον χώρο του θεάτρου ως συγγραφείς, σκηνοθέτες/τριες, δραματουργοί, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή.

Αφενός, τρεις φιλοξενούμενοι/ες καλλιτέχνες/ιδες ελληνικής υπηκοότητας θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν σε έναν σημαντικό ευρωπαϊκό θεατρικό οργανισμό, να συνεργαστούν με το προσωπικό του, να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας του θεάτρου, με τα τρέχοντα καλλιτεχνικά ρεύματα και με την πολιτιστική ζωή της πόλης που θα τους/τις φιλοξενεί, προκειμένου να εμβαθύνουν στην έρευνα και την πρακτική τους.

Αφετέρου,  τρεις  ανερχόμενοι/ες καλλιτέχνες/ιδες, ανεξαρτήτως φύλου, που κατέχουν την υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εξαιρουμένης της ελληνικής υπηκοότητας), έχουν ως βάση τους την Ευρωπαϊκή Ένωση και πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, θα συνεργαστούν με το Εθνικό Θέατρο, θα εξοικειωθούν με τις τρέχουσες καλλιτεχνικές τάσεις και την πολιτιστική ζωή στη Αθήνα, και θα μοιραστούν σημαντικές εμπειρίες ως προς τη δική τους έρευνα και πρακτική.

Η διάρκεια του προγράμματος καλλιτεχνικής φιλοξενίας είναι έως 75 μέρες και θα  πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2025.

 

Το πρόγραμμα των Residencies είναι ενταγμένο στο έργο «Δράσεις Εξωστρέφειας του Εθνικού Θεάτρου» με κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5167037, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις αιτήσεις και τις προϋποθέσεις συμμετοχής:

Ενδιαφερόμενοι ελληνικής υπηκοότητας για συνεργασία με ευρωπαϊκά θέατρα (εκτός Ελλάδος) εδώ.

Ενδιαφερόμενοι υπηκοότητας οποιουδήποτε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εκτός της ελληνικής ιθαγένειας) για συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο εδώ.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

LUX Athens νέος χώρος στο Μεταξουργείο

LUX Athens: Ένας πολυχώρος για εναλλακτικές εμπειρίες ψυχαγωγίας και υψηλής γαστρονομίας Αυτό που εκτιμάμε περισσότερο στη γαστρονομική –και όχι μόνο– σκηνή της Αθήνας είναι εκείνες

Χάρης Κακαρούχας «Ένα εύθραυστο θαύμα»

  Χάρης Κακαρούχας «Ένα εύθραυστο θαύμα»   Εγκαίνια: Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024, 19:00-22:00 Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων Συνδυάζοντας δύο κλασικά είδη, την προσωπογραφία και