Μαθήματα οικιακής οικονομίας της Μιχαέλας Αντωνίου

Μαθήματα οικιακής οικονομίας

της Μιχαέλας Αντωνίου

 

Από 16 Δεκεμβρίου στη Θεατρική Σκηνή Αντώνη Αντωνίου

 

Το θεατρικό έργο της Μιχαέλας Αντωνίου Μαθήματα οικιακής οικονομίας παρουσιάζεται από τις 16 Δεκεμβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στη Θεατρική Σκηνή Αντώνη Αντωνίου, σε σκηνοθεσία Θανάση Χαλκιά.

Το έργο

Φέτος τον χειμώνα η Ειρήνη και η Δανάη παραδίδουν Μαθήματα οικιακής οικονομίας. Δύο γυναίκες, μία μητέρα και η κόρη της, αναμοχλεύουν το παρελθόν προσπαθώντας να βρουν τις αιτίες που οδήγησαν στο αινιγματικό παρόν. Στήνουν πάνω στη σκηνή την ιστορία τους, μια ιστορία τριών διαφορετικών γενεών γυναικών που ξεκινά στις αρχές του εικοστού αιώνα και φτάνει μέχρι το σήμερα. Μια οικογενειακή ιστορία, από αυτές που εκτυλίσσονται κεκλεισμένων των θυρών και που τις γνωρίζουν λίγοι, εκτός κι αν τύχει να φτάσουν να γίνουν πρωτοσέλιδα. Μπορούν να διορθωθούν τα λάθη που διαπράξαμε; Μπορούν να αρθούν τα αδιέξοδα; Μπορούν να μεταφερθούν οι βαθύτερες εμπειρίες μας; Μπορούν να ακουστούν οι αδύναμοι; Μπορούν να ακούσουν οι δυνατοί; Μπορεί μια γυναίκα να απομακρυνθεί από τον προδιαγεγραμμένο κοινωνικό της ρόλο; Μπορεί μια γυναίκα να καθορίσει την ταυτότητά της; Πόσο ερωτικοί είναι οι σύντροφοι; Πόσο συντροφικοί είναι οι εραστές; Πόσο εφικτή είναι η ελευθερία; Πόσο επιθυμητή είναι η ισότητα;

 

Στη ροή της αφήγησης διαπλέκεται το μανιφέστο της πρώτης διακήρυξης των δικαιωμάτων της γυναίκας, που γράφτηκε στην Επανάσταση του 1789 από τη Γαλλίδα επαναστάτρια και φεμινίστρια Olympe de Gouges, και η καθοδήγηση που προσφέρει στις νεαρές συζύγους ο Νικόλαoς Τσελεμεντές στον Οδηγό Μαγειρικής του, τον γνωστό σε όλους μας Τσελεμεντέ που έχει θρέψει και αναθρέφει αμέτρητες γενιές της ελληνικής οικογένειας.

 

Η διαιώνιση της πατριαρχίας, η υποκρισία της αστικής τάξης, τα ερωτηματικά του έρωτα, τα αδιέξοδα της οικογένειας είναι κάποια απ’ τα θέματα που θίγονται στο καινούριο θεατρικό έργο της Μιχαέλας Αντωνίου και ο Θανάσης Χαλκιάς φτιάχνει μια παράσταση για την ελευθερία του πνεύματος και του σώματος, την έμφυλη βία και την καταπίεση.

 

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Μιχαέλα Αντωνίου

Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς

Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης

Μουσική: Κώστας Βόμβολος

Σχεδιασμός φωτισμών – Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Βίντεο: Νίκος Βλασάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μελισάνθη Γράψα

Trailer παράστασης: Στέφανος Κοσμίδης

Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού

Παραγωγή: Αλάβαστρον Ομάδα Δράσης

 

Παίζουν:

Μιχαέλα Αντωνίου, Ινώ Μενεγάκη

 

Θεατρική Σκηνή Αντώνη Αντωνίου, Νάξου 84, Τηλ. 210 2236890

 

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Πρεμιέρα: Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024 | Για 16 παραστάσεις

Διάρκεια: 75 λεπτά

 

Εισιτήρια: 15€, Φοιτητικό 12€,  Ατέλεια 7€

Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου και στην ticketservices

Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού | [email protected]

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ANDREA BOCELLI – ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΜΕ ΝΤΟΥΕΤΑ

Το global icon Andrea Bocelli, συμπληρώνει 30 χρόνια καριέρας και το γιορτάζει με ένα νέο album που φέρνει μαζί τις πολύ-αγαπημένες συνεργασίες του σπουδαίου καλλιτέχνη. Το album περιέχει τα γνωστά