«ΟΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ» 2ος χρόνος

«ΟΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ» ΤΟΥ ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ

ΓΙΑ 2Η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ»

 

Μετά την περσινή μεγάλη της επιτυχία, η παράσταση με τίτλο «Οι χαραμοφάηδες», βασισμένη σε διηγήματα του Άντον Τσέχωφ, σε διδασκαλία Άννας Βαγενά, θα επαναληφθεί στο θέατρο «Μεταξουργείο», για 2 μόνο Παρασκευές, 18, 25 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου.

 

Η Άννα Βαγενά μας λέει για την παράσταση:

«Τον Τσέχωφ τον λατρεύω. Στο δικό μου «Πάνθεον των Αγίων» έχει περίοπτη θέση. Στη συνείδησή μου τον κάνει άγιο η απέραντη αγάπη του και η κατανόησή του για τον Άνθρωπο.

Όταν άρχισα να ασχολούμαι με τα διηγήματά του, διδάσκοντάς τα στους ηθοποιούς μου, δεν μπορούσα ούτε η ίδια να φανταστώ τον υπέροχο κόσμο που θα ανοιγόταν μπροστά μας. Τα διηγήματα του Τσέχωφ είναι μικρά πολύτιμα πετράδια, είναι αριστουργήματα.

Πολλά από τα κομμάτια που θα δείτε στην παράστασή μας, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο θέατρο. Κείμενα, κωμικά και δραματικά, όλα με την ευαισθησία του Τσέχωφ και τον κοινωνικό σχολιασμό του, που είναι εξαιρετικά επίκαιρος και σήμερα.

Η παράσταση αυτή, που είναι για όλη την οικογένεια, είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν και τα παιδιά και οι νέοι αυτόν τον σπουδαίο συγγραφέα.»

 

 

Ταυτότητα παράστασης «Οι χαραμοφάηδες»

Άντον Τσέχωφ διηγήματα

Διδασκαλία : Άννα Βαγενά

 

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Ελεάννα Αγγέλου, Μαρία Γιαννιώτη, Ιωάννα Κατσαρού, Φώτης Κοτάνογλου, Γιώργος Κουσκουλής, Γωγώ Μαρινάκου, Μαριάννα Μαυριανού, Διαμαντής Ντάντουλας, Δήμητρα Παρασκευοπούλου, Παναγιώτης Στεφάνου.

 

Πρωτότυπη μουσική – μουσική επιμέλεια : Νείλος Καραγιάννης

Διαμόρφωση σκηνικού χώρου – επιμέλεια κοστουμιών : Άννα Βαγενά

Γραφιστικά – βίντεο : Μαριάννα Μαυριανού

Χειριστής φώτων – ήχου : Χρήστος Ρήγας

Τεχνικός θεάτρου : Wassef Butt

Διεύθυνσης παραγωγής : Τζίνα Παπαδοπούλου

Παραγωγή : Θέατρο «Μεταξουργείο»

Προβολή και επικοινωνία : Βάσω Σωτηρίου-We Will

 

Διάρκεια παράστασης : 120’ (με διάλειμμα)

 

ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ : Ακαδήμου 14 & Κεραμεικού, τηλ 210-5234382, www.metaxourgeiotheatre.gr.

 

Παρασκευή 25/10 στις 9:00μμ

Παρασκευή 1/11 στις 9:00μμ

 

Γενική είσοδος : 7,00ευρώ.

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : https://www.more.com/theater/offer/oi-xaramofaides/

 

Κριτική για την παράσταση

 

«Ο Άντον Τσέχωφ θέλει να μας κάνει να γελάσουμε με τα χάλια μας ως Ανθρωπότητα. Αυτά τα χαρακτηριστικά σκετς που παρακολουθήσαμε άκρως συγκινημένοι, σε διδασκαλία Άννας Βαγενά στο ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ, καταδεικνύουν επαρκώς την θεματολογία, την υφολογία, την ιδεολογία, την ρυθμολογία ολάκερου τού αθάνατου λογοτεχνικού έργου τού μεγάλου παγκόσμιου Ρώσου ιατροφιλόσοφου τής προεπαναστατικής τσαρικής Ρωσίας.

 

Η Άννα Βαγενά ανέδειξε το συναίσθημα μέσα από τις τεχνουργημένες ερμηνείες των επαγγελματιών και ερασιτεχνών ηθοποιών, που αξιοποίησε στο έπακρο τόσο που να μην ξεχωρίζουν και να συναπαρτίζουν ένα ομοιογενές, καλαίσθητο αμάλγαμα παραδοσιακού τύπου.

 

Ουδείς μεταμοντερνισμός παρεισέφρησεν εδώ (ευτυχώς!!!). Έτσι απολαύσαμε το δίωρο θέαμα με την απλότητα των ανθρώπων όπως περιγράφει τους θεατές ο Μπρεχτ:

«Μέσα στο φως, φτάνουν εκείνοι που μπορείς να τους συγκινήσεις να τους διασκεδάσεις να τους αλλάξεις».

 

Δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας, perio.gr, 15/6/24, https://konstantinosbouras.gr

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ BUFALLO KIDS

ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ BUFALLO KIDS Τρέιλερ: https://youtu.be/W2QEBtuDOV8   Σύντομα στους κινηματογράφους από την The Film Group  απο 3 Οκτωβρίου    Λίγα λόγια για την

Γυναίκες στο Ντιβάνι της Βούλας Αργυροπούλου

Γυναίκες στο Ντιβάνι της Βούλας Αργυροπούλου Για δεύτερη χρονιά Από 23 Οκτωβρίου στο θέατρο Νους Σκηνοθεσία: Σάκης Τσινιάρος   Κρατήσεις: https://www.more.com/theater/gynaikes-sto-ntibani-tis-boulas-argyropoulo-1/ Τρεις (ή μία) γυναικείες